Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most erre hogy kellett volna...

Most erre hogy kellett volna reagálnom? Jogos volt ez?

Figyelt kérdés

Egy nagyobb város egyik lakótelepe közelében lakom, kertes házban. A lakótelep utolsó háztömbjei után jön egy nagyobb füves rész, ahova ki szoktam vinni a kutyákat futni. Nem kutyafuttató de az hivatalosan nincs is. Szóval póráza nincs (illetve nem volt eddig) a kistestű keverék kutyusoknak. Egy hölgy szokott erre sétáltatni egy nagyobb testű kutyát, aki ránézésre aranyos, de a hölgy láthatóan fél az enyémtől, pedig nem akarja bántani se őt se a kutyáját. Ma megint arra jöttek és az enyém odaszaladt feléjük. Én szóltam neki, hogy jöjjön vissza, de nem indult el a kutya hozzám, gondoltam, megvárom, míg visszajön mert vissza szokott előbb utóbb. Szóltam neki megint erre látom, hogy a hölgy megfogta. Megijedtem, hogy akar vele valamit, elindultam feléjük.

Mire odaértem, a hölgy rakott egy pórázt nyakörvvel az ÉN kutyámra, és odaadta nekem a póráz végét egy ilyen kis lekezelő "Látom, nincs pénze pórázra, használja egészséggel" szöveggel, és otthagyott még mielőtt reagálhattam volna.

Most ezzel mi legyen? Ha még egyszer találkozunk (szoktunk, mert rendszeresen erre jönnek ők is) akkor szóvá tegyem? Jogos volt ez egyáltalán? Van joga pórázt rakni más kutyájára?

2018. jan. 17. 20:54
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
89%
Megvárom, hogy mit tesz. Szólok a gazdának, hogy hívja vissza a kutyáját. A gazda hívja, de az eb meg sem mozdul felé. Tehát egyértelmű, hogy nevetlen, kiszámíthatatlan, potenciális veszélyforrás az a kutya. Na innentől már védekezhetek és megvédhetem az én kutyámat.
2018. jan. 17. 22:11
 52/64 anonim ***** válasza:
100%

Én rájöttem mi baja van a nőnek. TE :D Pont elég indok vagy arra, hogy ne engedje a kutyádat a kutyája közelébe.

A minap mi is sétáltunk egy kutya futott felénk. Póráz semmi, ráadásul nem behívható. Nah, mondom oké. Az előző alkalommal egy yorkiera rontott rá, gazda le is szedte a neveletlen kutya gazdájának a fejét.

Amikor hozzánk rohant (mentett kutyám van, aki ráadásul rehabos) a kutyám már remegett szerencsétlen. Megfogtam egy faágat és amikor a kutya a közelünkbe ért elkezdtem ütni vele. Sajnáltam csórit, rohant is a gazdája, hogy Fannika nem bánt.... Lehet, de az én kutyámnak meg rohama is lehetett volna. Gazdi azóta pórázon futtatja a kutyát.

2018. jan. 17. 22:12
 53/64 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__8969451-mier..

Véletlenül nem rólad szól a kérdés?

2018. jan. 17. 22:15
 54/64 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem róla szól :D

2 ilyen istenbarma csak nincs egy országban :"D

2018. jan. 17. 22:19
 55/64 anonim ***** válasza:
100%
de ha egy nagyobb kutya szét tépi a pofád lapos legyen. Baromi idegesítőek a hozzád hasonló emberek, történt egyszer hogy siettem volna haza a kutyámmal mert valahová mennem kellett, erre egy bulldog elkezdte csesztetni a kutyámat, gazda bezzeg sehol, alig lehetett lerázni, legszívesebben felrúgtam volna.... a gazdáját akinek nyoma sem volt. Ezen kívül még 3 "nem harap" kiskutya harapta meg a kutyám, aki azóta miatt elvből gyűlöli az összes kistestűt a bulldogokon kívül. Nézz magadba.
2018. jan. 17. 22:36
 56/64 anonim ***** válasza:
100%

#4 Tudjuk ám, ki vagy. :D :D :D

Kérdező! Hogy kellett volna reagálnod? Bocsánatot kellett volna kérned.

Vegyél egy pórázt a kutyádnak, és ha legközelebb találkozol a hölggyel, akkor add vissza neki azt, amit kölcsön kaptál tőle.

Hogy miért volt őneki igaza?

-a jogszabályok értelmében

-mert nem ismeri a kutyádat, és félti a sajátját és önmagát is

-mert a legtöbben nem szeretik (se kutya, se ember) ha csak úgy engedély nélkül betörnek a személyes szférájukba

-mert nem tudod megbízhatóan irányítani a kutyádat ("Én szóltam neki, hogy jöjjön vissza, de nem indult el a kutya hozzám, gondoltam, megvárom, míg visszajön mert vissza szokott előbb utóbb.")

-mert baj is történhet, ha ilyen a hozzáállásod (autó elé szalad, olyan kutyához szalad oda aki agresszívan reagál rá)- De most komolyan, elhisszük, hogy a kutyád barátságos és nem bánt senkit, de nem minden kutya ilyen, őket pórázon tartják, a tiéd meg odaszalad hozzá, az pedig megtépi őt, akkor nem tudsz mit csinálni. A te hibád, és a kutyád életébe került.

2018. jan. 18. 01:47
 57/64 anonim válasza:
100%

Szóval póráz nélkül sétáltatod a behívhatatlan kutyádat. Gratulálok!

Nincs joga pórázt tenni más kutyájára, neked meg nincs jogod lakott területen póráz nélkül sétáltatni. Örülj, hogy nem az illetékeseknek szólt, ugyanis ez szabálysértés.

2018. jan. 18. 02:27
 58/64 anonim ***** válasza:
100%

Forgalmas helyeken kívül én is szoktam póráz nélkül sétáltatni a kutyáimat, de egyrészt ők egy kb. 3 m sugarú körön kívül nem mennek tőlem, másrészt első hívásra odajönnek-azonnal. Ha másik kutya, vagy járókelő jön velünk szemben, azonnal behívom őket, szépen jönnek a lábam mellett. A póráz pedig mindig a kezem ügyében van.

Ismeretlen kutyához soha nem engedjük közel a saját kutyánkat! Mi van, ha az a másik kutya agresszív és kettéharapja a te kiskutyádat???? Vagy egyszerűen csak nem akar barátkozni?

Sajnos az ilyen dolgok miatt -ahogy te is sétáltatsz- ítélik el sokan a kutyásokat.

Vegyél egy saját pórázt, a hölgynek meg legkölelebb add vissza a kölcsön kapottat.

2018. jan. 18. 07:20
 59/64 anonim ***** válasza:
100%
Az én mentett kutyám a hozzád hasonlóktól lett agresszív más kutyákkal, kemény munka volt ezt kinevelni belőle. Többször rohanták már le póráz nélkül sétáló, behívhatatlan kutyák a nyílt utcán. A pórázon lévő kutya ilyenkor nem tudja megvédeni magát, ha van egy picike problémája, máris előhozza belőle a rosszat egy ilyen szituáció. Felelőtlen vagy és hülye sajnos, de látom, 50 komment sem győz meg téged arról, hogy gyökér vagy. Elismerem, parkban velem is előfordult már, hogy a kutyám szabadon volt, és odasasszézott egy pórázashoz, és nem jött hozzám első szóra. Ezer bocsánatkérés közepette rángattam el onnan szégyenkezve a kutyám. Előfordulhat ilyen szitu egy egyébként jól behívható kutyával is, csak akkor már ne neked álljon feljebb. Nekem a pofámról leégett volna a bőr ebben a helyzetben.
2018. jan. 18. 09:28
 60/64 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszokat, s egy vallomással tartozom.

Fordított szemszögből tettem fel a kérdést, mert nem mertem az enyémből, hátha nagyon sokan elküldtök melegebb éghajlatra, s gondoltam, megkérdezem a nő szemszögéből az én viselkedésem helyes volt - e.

28 éves vagyok és látássérült, egy labradorom van, aki a jelzőkutyám, és legjobb barátom. Tény, hogy a légynek sem ártana, őfelőle nyugodt vagyok. Szájkosár nélkül de pórázon sétál láb mellett, elengedni soha nem szoktam, mert tudom, hogy nem szabad. Sajnos nem nagyon tudunk másfelé menni, és az esetek többségében találkozunk az úrinővel, aki többször szóvá tette, hogy úgy kerülöm a kutyáját mintha leprás lenne, meg hogy nem harap, stb.

Ilyen hülye dumákkal is jön, hogy mert az enyém fiú (ivartalanítva van), azért ugatja az övé.

Az igazság az, hogy a kiskutya rettenet neveletlen, soha nem megy vissza a nőhöz, és tegnap olyan vehemenciával szaladt felénk, azt hittem, nekem jön.

Mivel nekem a kutyám nem egyszerű hobbiállat, hanem az életemet bízom rá, így még inkább féltem Őt, s magamat is. Direkt erre a célra volt nálam a póráz, mert tudtam, hogy ők sokszor ott vannak, és sosincs pórázon a kicsi (kettő van, de csak az egyik jönne elénk vagy utánunk. Egyszer majdnem elestem benne.)

A póráz rátevése után mondtam ennyit, hogy látom, nincs rá pénze, használja egészséggel. Valamit kezdett hápogni, de otthagytam.

Először kicsit megijedtem, hogy túlmentem egy határon, de a kommentekből látom, hogy nem én vagyok a hülye. :)

2018. jan. 18. 12:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!