Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most erre hogy kellett volna...

Most erre hogy kellett volna reagálnom? Jogos volt ez?

Figyelt kérdés

Egy nagyobb város egyik lakótelepe közelében lakom, kertes házban. A lakótelep utolsó háztömbjei után jön egy nagyobb füves rész, ahova ki szoktam vinni a kutyákat futni. Nem kutyafuttató de az hivatalosan nincs is. Szóval póráza nincs (illetve nem volt eddig) a kistestű keverék kutyusoknak. Egy hölgy szokott erre sétáltatni egy nagyobb testű kutyát, aki ránézésre aranyos, de a hölgy láthatóan fél az enyémtől, pedig nem akarja bántani se őt se a kutyáját. Ma megint arra jöttek és az enyém odaszaladt feléjük. Én szóltam neki, hogy jöjjön vissza, de nem indult el a kutya hozzám, gondoltam, megvárom, míg visszajön mert vissza szokott előbb utóbb. Szóltam neki megint erre látom, hogy a hölgy megfogta. Megijedtem, hogy akar vele valamit, elindultam feléjük.

Mire odaértem, a hölgy rakott egy pórázt nyakörvvel az ÉN kutyámra, és odaadta nekem a póráz végét egy ilyen kis lekezelő "Látom, nincs pénze pórázra, használja egészséggel" szöveggel, és otthagyott még mielőtt reagálhattam volna.

Most ezzel mi legyen? Ha még egyszer találkozunk (szoktunk, mert rendszeresen erre jönnek ők is) akkor szóvá tegyem? Jogos volt ez egyáltalán? Van joga pórázt rakni más kutyájára?

2018. jan. 17. 20:54
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
100%

Miért attól ha hozzászóltál volna póráz került volna a kutyádra?

Most már aztán tényleg r*hadtul idegesítő egy fruska vagy hogy nem fogod fel hogy kötelező a póráz.

2018. jan. 17. 21:30
 32/64 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jogos lett volna! Ismétlem, a te dolgod az, hogy másokat ne zavarjon a kutyád! Ha ez neked nem megy, ha a kutya nincs kontroll alatt, akkor dúvadnak minősül és önvédelemből el lehet zavarni bárhogy, bármilyen eszközzel! Akkor le lehet lőni, ha vad után megy!

De gondolkozz már. Hívod a kutyádat, de ő nem fogad szót. Kiabálsz, hogy nem bánt. Szerinted mégis mennyire vagy hiteles?

Egyébként szégyen, hogy 40 éves korod ellenére felelőtlenebb és hisztisebb vagy, mint egy huszon éves. Ebből látszik, hogy nem a koron múlik az intelligencia.

2018. jan. 17. 21:30
 33/64 anonim ***** válasza:
100%

Pitem van, aki sajnos egyáltalán nem kutyabarát.

Mindig fix 1 méteres pórázon sétál láb mellett.

Ha nincs rajta a szájkosár, akkor simán torkon harapja a kutyádat, mire te levegőt vesel, megfojtotta (vagy csak véresre harapta)

Ha rajta van a szájkosár (szinte mindig), akkor ugye meg kell védenem a harapástól. És bármennyire sajnálom az állatokat a hülye gazdájuk miatt, úgy rúgom fel, hogy nyekken. Az biztos. Mert nem engedem, hogy a tied harapja meg az enyémet.

Na, melyik opciót választod?

Persze tudom, minden eshetőségben én vagyok a hülye, mert tied a közterület, és ilyen kutyával hogy merek kilépni, igaz???

Érted már??? Meg kellene köszönnöd a csajnak!

2018. jan. 17. 21:31
 34/64 anonim ***** válasza:
100%
A német juhászom az előző élete miatt nem mindig reagál jól másik kutyára. Emiatt már nem is erőltetem a találkozást más kutyákkal, de azt elvárom, hogy közömbösen menjen el mellettük. Na ezt tudják rohadtul elszúrni az ilyen "nem bánt" vakarcsok. Aztán ha esetleg az én kutyám megtépné a kutyádat, akkor te lennél a legjobban felháborodva.
2018. jan. 17. 21:32
 35/64 A kérdező kommentje:
Megkapás meg megharapás amit mondtok egyáltalán nem fordulhatna elő mert ha ő tudja hogy bánt az ővé, akkor kéne rá szájkosár, azt hiszem az egyébként is kell, de most már akkor nem viszem ki a kutyát a kertből az ilyenek miatt.
2018. jan. 17. 21:36
 36/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell szajkosár. A jogszabály csak pórázt ír elő, szajkosár csak akkor kötelező, ha a kutya hivatalosan veszélyesnek van nyilvánítva.
2018. jan. 17. 21:38
 37/64 anonim ***** válasza:
100%
Szóval más kutyájára kötelező szájkosár de te a sajátodra még pórázt sem vagy képes rakni annak ellenére, hogy behívhatatlan? Elég sok hülye megfordul itt nap mint nap, de azt hiszem a 2018as évben egyelőre te vezetsz.
2018. jan. 17. 21:38
 38/64 anonim ***** válasza:
100%
Illetve attól, hogy szájkosarat teszek a kutyára, a nevelését még így is megnehezíti, hiszen ahhoz, hogy közömbösen el tudjon menni mellettük, az kell, hogy megértse, hogy nem kötelező velük találkoznia, ha nem akar. Tehát nekem mindenképpen rossz lesz akkor is, ha a kutyádat nem tudja megharapni. De ez gondolom téged nem izgat.
2018. jan. 17. 21:41
 39/64 anonim ***** válasza:
100%

"Megkapás meg megharapás amit mondtok egyáltalán nem fordulhatna elő "

Igen, ha pórázon lenne a kutyád...

Amúgy meg leírtam. Ha van rajta szájkosár, akkor csak simán felrugom a felénk közeledő (látszólag kóbor) kutyád. Az jobb???

2018. jan. 17. 21:42
 40/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell szájkosár a kutyára, mert az nem számít agressziónak, ha a tiéd megy neki! Ja, hogy te azt mondod, hogy a tiéd nem bánt? És erre mi a garancia, ha még egy behívás szintjén sem tudod irányítani a kutyádat? Te komolyan nem fogod fel? Emellett egyértelmű, hogy ha az alap kontroll nincs meg, akkor a megfelelő szocializáció sem történt meg. Egyszóval van ehy neveletlen, szocializálatlan kutyád szabadon.

Elhiszem, hogy kerülnek téged. Ilyen buta, felelőtlen, agresszív embert én is messze kerülnék. És ez meg is magyarázza, hogy miért nem tudod a kutyádat irányítani. A tudatos neveléshez ugyanis elengedhetetlen némi intelligencia.

De ne vidd ki a kutyádat többet. Eddig csak felelőtlen gazda voltál, eztán legyél rossz gazda is. Ez a megoldás, nem a nevelés és addig a pórázhasználat.

2018. jan. 17. 21:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!