Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most erre hogy kellett volna...

Most erre hogy kellett volna reagálnom? Jogos volt ez?

Figyelt kérdés

Egy nagyobb város egyik lakótelepe közelében lakom, kertes házban. A lakótelep utolsó háztömbjei után jön egy nagyobb füves rész, ahova ki szoktam vinni a kutyákat futni. Nem kutyafuttató de az hivatalosan nincs is. Szóval póráza nincs (illetve nem volt eddig) a kistestű keverék kutyusoknak. Egy hölgy szokott erre sétáltatni egy nagyobb testű kutyát, aki ránézésre aranyos, de a hölgy láthatóan fél az enyémtől, pedig nem akarja bántani se őt se a kutyáját. Ma megint arra jöttek és az enyém odaszaladt feléjük. Én szóltam neki, hogy jöjjön vissza, de nem indult el a kutya hozzám, gondoltam, megvárom, míg visszajön mert vissza szokott előbb utóbb. Szóltam neki megint erre látom, hogy a hölgy megfogta. Megijedtem, hogy akar vele valamit, elindultam feléjük.

Mire odaértem, a hölgy rakott egy pórázt nyakörvvel az ÉN kutyámra, és odaadta nekem a póráz végét egy ilyen kis lekezelő "Látom, nincs pénze pórázra, használja egészséggel" szöveggel, és otthagyott még mielőtt reagálhattam volna.

Most ezzel mi legyen? Ha még egyszer találkozunk (szoktunk, mert rendszeresen erre jönnek ők is) akkor szóvá tegyem? Jogos volt ez egyáltalán? Van joga pórázt rakni más kutyájára?

2018. jan. 17. 20:54
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

" most már akkor nem viszem ki a kutyát a kertből az ilyenek miatt."

Vagy neveld meg, netán használj pórázt.

2018. jan. 17. 21:43
 42/64 anonim ***** válasza:
100%
Végig olvastam mindent, kedves Kérdező. Te vagy nagyon de nagyon hülye vagy, de tényleg, vagy unatkoztál és idekamuztál valamit, amire tudtad, hogy mindenki ugrani fog. Mindenesetre szánalmas vagy, az biztos.
2018. jan. 17. 21:44
 43/64 anonim ***** válasza:
2018. jan. 17. 21:45
 44/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, a 2.oldalig jutottam.

Egyetértek a többiekkel. Főleg úgy, hogy nekem olyan kutyám van (menhelyes, bántalmazott stb), ő is csóválja a farkát, de simán nekiugrik főleg a nála kisebb kutyáknak, és ő nem dominálni, vagy ilyesmit akar, simán meg is ölné.(Nevelés alatt, kutyasuliba járunk, szájkosárral, pórázzal sétálunk, de így is szerezhet a másiknak komolyabb sérüléseket)

Ha én lettem volna a nő helyébe, nem ilyen elegánsan reagáltam volna, először is leordítottalak volna, másodsorban legalább egy 10 perces hegyibeszédet kaptál volna. Ha tetszik, ha nem. Ha már arra nem vagy képes, hogy a saját kutyádat megneveld, akkor annyi józan paraszti eszed lehetne, hogy szó nélkül nem engeded oda boldog-boldogtalanhoz. Idióta pi..a

2018. jan. 17. 21:47
 45/64 A kérdező kommentje:

Tán nem kéne ilyen érzékenykének lenni és mindenért nyígni.

Semmit nem csinált még a kutyám, ami miatt ezt érdemelné, hogy egy idegen megkösse, rugdossa, kővel dobálja.

Majd ha csinál, lehet rá köpködni

Az ártatlanság vélelme szerintem a kutyákat is megilleti

Neked hogy esen ha én egyből bemosnék neked egyet az utcán csak mert gondolom, hogy verekedni szeretnél?

2018. jan. 17. 21:52
 46/64 anonim ***** válasza:
100%

Jaaaa végül is ha tudod valakiről hogy gyilkos ne tartóztassák le csak miután megölt mondjuk téged. :) Ha tudjuk valakiről hogy erőszaktevő de nincs rá bizonyíték megvárjuk hogy megerőszakoljon téged és akkor majd alkalmazzuk a szankciókat. Nem baj hogy 10 centis vadászkéssel járkál, hiába törvényellenes, várjuk meg hogy megöljön vele valakit.

Retardált vagy és te se kéne emberek közé menj, vagy kamuzol most már csak arra tudok gondolni.

2018. jan. 17. 21:55
 47/64 anonim ***** válasza:
100%
Te tényleg ennyire pofátlan vagy??? Nem fogod fel, hogy a nő és a kutyája nem kíváncsiak rátok??? Miért erőltetted magatokat, most már szépen le is alázott, holnap is a nyakukra mész??? Hihetetlen, hogy egy embernek ennyire ne legyen önbecsülése! Sétáltasd a kutyád pórázon, ne rohangáljon idegen kutyák nyakába, és akkor nem kell kövezésről fantáziálnod!
2018. jan. 17. 21:55
 48/64 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy valóban, a kutyád nem csinált semmi rosszat, a te hibád az egész helyzet. Ne engedd más kutyához, ha az nem vevő rá!
2018. jan. 17. 21:58
 49/64 anonim ***** válasza:
100%
Remélem idővel ellátogatsz majd egy orvoshoz aki segít leküzdeni a mentális problémáidat.
2018. jan. 17. 22:01
 50/64 anonim ***** válasza:
100%

Ismered a kutyák viselkedését???

Honnan tudod, hogy egy agresszív kutya nem provokálná ki, hogy nekimenjen a tied??? Mert ilyet is csinálnak ám!

És mivel visszahívni sem tudod, tehát 0 hatással vagy a kutyára, nem tudnád megakadályozni, hogy nekimenjen egy nagyobbnak (vagy csak megcsípje-az is bőven elég).

Adj hálát az égnek, hogy eddig csak szelíd kutyákkal találkozott!!!

Ja, és nekem miért kellene megvárnom, hogy mit csinál egy kóbor kutya a szájkosaras kutyámmal??? Eleve meg kell akadályoznom, hogy közvetlen kontaktba kerüljenek. És mivel te nem tudod szavakkal, ezért nekem kell lábbal...

2018. jan. 17. 22:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!