Hogyan kellett volna reagálnom? (köszi, ha elolvasod) mit kellett volna tennem?
1,5 éves nagytestű kankutyámmal sétáltunk a helyi tó partján, pórázon volt. odaszaladt hozzá egy idősebb kan kutya, némi szimatolgatás után megtámadta az enyémet. kb azonos méretűek.
a póráz teljesen laza volt, barátságos hangon szólítottam meg a kutyát.
a bunyóba nem avatkoztam, fellöktek, ahogy egymásnak ugrottak.
amikor a kutyám rájött hogy mi is történik megharapta a másik kutya nyakát. ekkora felálltam már és elhúztam és a másik kutya gazdája is odaért. (idős bácsi)
rosszul reagáltam, hagynom kellett volna, hogy rendezzék le egymás között?
nem védekezésül mondom, de a bácsi kutyája támadott először.
még nem kerültünk ilyen helyzetbe ezelőtt, hazafelé úgy láttam, hogy nem tud a kutyám ezzel mit kezdeni, mintha összezavarodott volna.
először is. tanuld meg a kutyák testbeszédét, mert bizonyosan volt anna előjele is mielőtt nekitámadt a kutyádnak.
a másik. a legegyszerűbb ha ilyesminek eleve nem adod meg az esélyét. tehát ha kérdetlenül jönne egy kutya akkor a tied láb mögé. felszívod magad mint a hulk és jó nagyot rámordulsz. a szöveg lényegtelen.
harmadik. mivel sajnos nem túl jól kezelted a helyzetet valószínű hogy innentől a kutyád agresszívan fog reagálni vagy minden esetben, vagy egyes esetekben. pl. olyan nemű kutyákra amelyikkel a balhé is volt, olyan méretű kutyákra sőt akár még olyan színű kutyákra is megeshet.
Jól tetted, hogy közbe avatkoztál. Vannak helyzetek, amikor van egy kis kakaskodás, de írtad, hogy a kutyád megharapta a másik kutya nyakát, és ez már nem játék. Az ilyen helyzetekben, ha komolyan összeverekszenek, sokszor a gazdik nem is tudják őket szétszedni. Neked szerencséd volt (vagy ügyes voltál, nem tudom:)
Szerintem nincsen gond, a kutyád ettől nem fog megváltozni. Amennyire Tőletek telik, igyekezzetek az ilyen helyzeteket elkerülni.
köszi a válaszokat.
igazából a másik kutyával majdnem párhuzamosan álltak, csak a fejük más irányba.
mindketten csak álltak, aztán a másik kutyus támadott.
az egész nem tartott tovább szerintem 15-20 másodpercnél.
Látszik nem láttál még kutyákat bunyózni úgy Isten igazából... MINDIG avaktozz közbe, amikor csak tudsz.
Az első kommentelő meg hülye, ha rávisítasz a másikra (ha nő vagy... gondolom az vagy, vagy fiatal :P) mert a kutyád alapból meg akar védeni. Láb mellé leültet, nyugodtan, szépen beszélni hozzá.
A kutyák meg mindig furán néznek egy-egy bunyó után. Főleg ha ő nem szeretett volna boxolni.
"Az első kommentelő meg hülye, ha rávisítasz a másikra "
tényleg? érdekes nem egy kutyával meg tudtam így értetni hogy nem szívesen látott vendég és nem is jött közelebb. mellesleg nem sikítozásra gondoltam..... de biztos te meg hagyod hogy a szerencsétlen kutyád védje meg magát ahogy akarja. gratulálok neked, jó gazda vagy.
Akár minden helyzet más és más lehet. Több kutyával is éltem már "közös háztartásban" ;-), így személyes tapasztalatom is van. Az egyik kutyus egészen máshogy reagált, mint a másik eb.
A helyzeten is sok múlik és a kutyák pillanatnyi kedvén.
Mindenesetre egy szájkosár lehet a kezedben és ha látod, hogy helyzet van, akkor gyorsan rá tudod adni az ebre.
A másik kutya gazdijának is lehet javasolni azt, hogy hordjon magánál szájkosarat.
A kutyatartóknak jó, ha ismerik a vonatkozó jogszabályokat is. Jó lenne, ha utána tudnál olvasni, hogy mely esetekben kötelező a szájkosár használata.
Azért arra is vigyázz, hogy te ne sérülj meg. A lábamat biztosan nem tenném két verekedő kutya közé. Inkább, ha van kéznél egy vastag bot, akkor azt. (Nem tudom, hogy betonon vagy zöld területen szoktatok-e sétálni, betonon valószínűleg nehezebb botot találni.)
Az is előfordul, hogy az egyik kutyán van szájkosár, a másikon nincs. Így az egyik végül is hátrányosabb helyzetbe kerül, mivel nem tud védekezni. (De azt nem tudom, hogy ezt a jog hogyan veszi figyelembe.)
Én azt csináltam, hogy ha láttam, hogy olyan kutyus közeledik, akivel esélyes, hogy harc lenne, akkor gyorsan irányt váltottam. Erre jó figyelni. (Prevenció ;-))
Mindenképpen hasznos lenne, ha el tudnál olvasni néhány kutyákról szóló könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!