Ebben az esetben hogy kell reagálnom?
Mennyi idős? Milyen nemű?
2012. júl. 2. 09:25
Rászólsz erőteljesen és az oldalára fekteted a kutyát és ott tartod. A kutyaoviban anno volt egy problémás amstaff, ezzel a módszerrel megjavult :)
2012. júl. 2. 09:26
Ja, bocsi.. Azt olvastam, hogy 4 hónapos...
Mennyi idős?
2012. júl. 2. 09:29
Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de lesz még ilyen helyzet:) Néha a kutyák is összekapnak, ez szinte kivédhetetlen. Ettől nem kell előre parázni, ha megismered a kutyádat, akkor úgyis látni fogod rajta, ha ki akarna törni. Olyankor azonnal hátraarc, és indulj vele az ellenkező irányba. Ne jusson el odáig, hogy neki ugorhat a másik kutyának, de ha már azt hallod, hogy morog, vagy borzol, akkor is zökkentsd ki, és fordulj meg vele.
2012. júl. 2. 09:29
5/11 A kérdező kommentje:
Nem 4 hónapos, csak 4 hónapja van nálam. Egy 3 éves ivartalanított tacskó szuka. Tegnap hirtelen azt csináltam, hogy lefektettem az oldalára, de nem tudom, hogy meddig kell ott tartani ? Amíg le nem nyugszik? Mert attól még, hogy az oldalán feküdt, tiszta ideg volt és bár hallgatott de a szemével végig követte a másik kutyát.
Igen, amíg le nem nyugszik. Sőt, most lehet, hogy páran megköveznek, de majd eldöntöd használod-e vagy sem.
Nálunk az oktató azon a véleményen van a suliban, hogy agresszió (akár ember, akár másik kutya iránt) esetében nem árt egy jól irányzott pofon sem a kutyának, persze nem akkora, hogy leszakadjon a feje.
2012. júl. 2. 09:39
7/11 A kérdező kommentje:
KÖszönöm mindenkinek! ÉS ennél a pofon dolognál egyébként nem él az a dolog, hogy "agresszió agressziót szül"? Már mint hogy ha megütöm az épp hőbörgő kutyát, az nem tesz rá még egy lapáttal ?
egyede válogatja. az enyémnél abszolút nem jött be az oldalra fektetősdi, és a többi fizikai ráhatás sem, sőt...pedig a sok amstaff "szakértő" a parkban megmondta mit hogy csináljak :D
morgás nem segít? próbáld ki: határozott rántás míg rád nem figyel
2012. júl. 2. 10:02
és ha akkor sem morogj rá, nekem ez bevált.
2012. júl. 2. 10:02
Nem, amikor még morog, akkor ne üsd meg! Ha már sikerült kizökkentened pl. ráordítással, pórázrángatással és rád figyel, akkor mehet a pofon, utána rögtön pedig a lenyomás.
De vigyázz nagyon! Csak akkor csináld ezt, ha ő kezdeményezi a verekedést, ha csak megvédi magát, amíg te közbe tudsz lépni, akkor ne.
2012. júl. 2. 10:11
Kapcsolódó kérdések: