Van egy kaukázusi kanom,2 éves múlt! Még éppen nem támad nekem, de morog, puffog stb. Meg kéne szabályozni, de nem tudom hogyan!? Tetőzi a bajt, hogy süket. Nem akarom elpusztítani (csak a legvégsőbb esetben). Soha nem bántottam. Mit tegyek vele?
sajnos,ebből altatás lesz!
vagy ?? mégse ???
A szakember lenne a legjobb .. Valamint ivartalanítás !
Falkavezérséggel kapcsolatban olvasgass sokat ajánlom Jan Fennel kutyapszichológia című könyvét , segíteni fog ha következetes vagy!
Sok sikert és kitartást kívánok!
Imádom az olyan gazdákat, akik úgy vesznek ilyen kutyát, hogy azt se tudják mi a falkavezérség...
Nem tudok segíteni, csak elmesélek egy történetet ami a kutyasulinkban volt.
Közép-ázsiai juhásszal jöttek a srácok. A kutya agresszív volt, mindig távol kellett lennie a többi kutyától. Szájkosár nélkül kb kezelhetetlen volt, ha meg kicsit átadta a gazdinak a falkavezérséget pár percre nyüszögött, ugatott, nem bírt magával. Örző-védőzni tilos, hisz az csak növelné az agressziót. A tanfolyam végére a javulás helyett olyan mértékben romlott a kutya, hogy ki se tudták hozni. Mint kiderült láncon élt, mint ahogy most is. Edzőm próbált vele külön foglalkozni, ő is örző-védő kutyákban jártas, de tényleg kezelhetetlen volt, úgy elrontották a gazdái.
Az ilyen kutyáknál már születésüktől kezdve következtetesen kell bánni.
Időpont ma 20:51
Nem a kutyával kellett volna a kiképződnek foglalkozni, hanem a gazdáival a kutya kezelését megtanítani némi besegítéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!