Hogy kell két kölyköt összebarátkoztatni? Van még kérdés! Elolvasod?
Féléves spániel kanom mellé, hozok egy kölyköt, (10 hetes szuka) Mindketten benti kutyusok. Gondolom eleinte a picúr zaklatni fogja a másikat, szülők, testvérek hiányában.
Még egy kérdés, ha már írtam. :) Mennyi idős kortól lehet a szukát ivartalaníttatni?
Olyanok ne is írjanak, akik csak leakarnak durrogni valamiért, mostanában sok ilyet olvastam.
Csak tanácsokat kérek, hogy minél egyszerűb legyen.
az összeszoktatásnál figyelj arra, hogy ha hazahozod a kicsit, akkor tedd le és ne foglalkozz vele, hanem a nagykutyával próbálj meg fogalalkozni, simogasd őt, játsz vele így az új kutyus érkezését pozitív dologként fogja felfogni, ha a tenyésztő együtt tartotta 10 hetes koráig a mamával a kölyköket, akkor az már valamilyen szinten megtanulta, hogy mit szabad és mit nem, vagyis mennyire vadulhat el a játék során:) de ha nem akkor a másik megtanítja neki. a 6 hónapos is kölyök még nagyon is, úgyhogy nem hiszem hogy gond lesz.
A szukákat általában 6 hónapos kor körül szokták ivartalanítani, amúgy ha elhozod a kutyus úgyis elviszed állatorvoshoz hogy megmutasd plusz az oltások miatt is egyeztess vele, ő majd megmondja hogy mikor látja jónak az ivartalanítást.
Mi is 4honaposan csinaltattuk meg, az enyem is szuka.
Minel fiatalabban tortenik a mutet, annal gyorsabban es szebben gyogyul. A mienk masnap mar teljesen a regi volt.
Könnyen össze fognak szokni, és valószínűleg sokat fognak játszani. Szerintem nem lesz bajod velük.
Nem hiszem, hogy leszólnának, nagyon felelősségteljes, hogy már most az ivartalanításon gondolkozol.Nem feltétlenül igaz, hogy jobb minél előbb, mivel túl korán se szabad, mert akkor kicsit megáll a fejlődésbe, kisebb lesz, könnyebb csontozat, stb. Ez főként a kanokra igaz, de azért én a szukával is várnék fél éves koráig.
Köszönöm Neked is.
Nem is az ivartalanítás miatt(egyértelmű, h nem teszem ki a szukát évente 2* vemhességnek, meg egyszer sem), hanem mostanában sokat olvastam, hogy a Spánielek milyen buták, agresszívek, gyerek mellé nem való. Ilyen dolgokra gondolta.., amiről magam is tudom, hogy nem igaz.
Két kölyök összeszoktatásánál nincs egyszerűbb: összeengeded őket és játszanak.
Ivartalanítani már most lehet. Csak ne akkor, mikor hazaviszed a kicsit. Legyen sok örömed velük!
Akkor mondjuk fél évesen meglesz a szuka műtétje, akkor gondolom egy darabig nyugton kell maradnia, nem ugra-bugrálhat (bocs, ha tévedek), akkor, nem lesz-e baj, játék közben? Gondolom akkor is együtt fognak játszadozni.
jajj, de előrelátó. ízgulós vagyok.
Köszönöm egyébként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!