Most erre hogy kellett volna reagálnom? Jogos volt ez?
Egy nagyobb város egyik lakótelepe közelében lakom, kertes házban. A lakótelep utolsó háztömbjei után jön egy nagyobb füves rész, ahova ki szoktam vinni a kutyákat futni. Nem kutyafuttató de az hivatalosan nincs is. Szóval póráza nincs (illetve nem volt eddig) a kistestű keverék kutyusoknak. Egy hölgy szokott erre sétáltatni egy nagyobb testű kutyát, aki ránézésre aranyos, de a hölgy láthatóan fél az enyémtől, pedig nem akarja bántani se őt se a kutyáját. Ma megint arra jöttek és az enyém odaszaladt feléjük. Én szóltam neki, hogy jöjjön vissza, de nem indult el a kutya hozzám, gondoltam, megvárom, míg visszajön mert vissza szokott előbb utóbb. Szóltam neki megint erre látom, hogy a hölgy megfogta. Megijedtem, hogy akar vele valamit, elindultam feléjük.
Mire odaértem, a hölgy rakott egy pórázt nyakörvvel az ÉN kutyámra, és odaadta nekem a póráz végét egy ilyen kis lekezelő "Látom, nincs pénze pórázra, használja egészséggel" szöveggel, és otthagyott még mielőtt reagálhattam volna.
Most ezzel mi legyen? Ha még egyszer találkozunk (szoktunk, mert rendszeresen erre jönnek ők is) akkor szóvá tegyem? Jogos volt ez egyáltalán? Van joga pórázt rakni más kutyájára?
Tejesen jogos volt. Azon a területen alapból el sem engedhetnéd póráz nélkül a kutyád, ha pedig egyáltalán nem behívható akkor nem gondolod, hogy elöbb azzá kéne tenni és csak utána elengedni?
Nap mint nap találkozok ilyen emberekkel mint te. "Nem bánt a kutyám, csak játszani akar" de az gondolom eszedbe sem jut, hogy a másik kutya akár lehet egy nagyon rossz előéletű mentett kutya aki amúgy retteg a többi kutyától vagy esetleg agresszív mert előző gazdája harcoltatta? A rehabilitáció nem 1-2 nap és egy ilyennel teljesen el tudod rontani az egészet.
Szóval szerintetek totál rendben van hogy megfogja, pórázra rakja aztán felgmázik. Az övé se reagálna agresszívan, mert csóválta a farkát meg barátságosan viselkedik. Boldog- boldogtalan simogatja azt a kutyát meg más kutyák érdekes odamehetnek hozzá mert láttam már más gazdikkal ismerkedni a csajt. Azok pórázon voltak, igaz, de nem képes felfogni hogy nem bántja az enyém se pedig már mondtam. Olyan látványosan nagy ívben kerülte ki a múltkor is mintha leprás lenna a kutyám, meg lesegetett visszafelé hogy követi t őket pedig akkor esze ágában nem volt.
Az alkalmat kereste a csaj hogy beleköthessen a kutyával belém. Képes volt ezért pórázt venni, mert az övére nem lenne ez jó. Nettó szánalom.
A "nettó szánalom" a te viselkedésed. Értem én, hogy mélyen a lelkedbe tiport de ettől még te vagy a hibás és nem ő.
Más kutyákhoz gondolom azért engedi oda a sajátját mert azok jólnevelt kutyát, nem mint a tied.
Annyira bírom a magadfajta "az én pici kutyulimutyulim nem bánt senkit" embereket!
És ha egy olyan kutyához szalad oda, amelyik rövid pórázon van, és elkapja a tied torkát??? Akkor te leszel felháborodva, ugye??? Pedig a tied volt póráz nélkül.
Szóval még örülhetnél is, hogy ilyen normálisan adta a tudtodra, amire nem volt magadtól eszed (pedig kutyatartóként kellene)...
"Nem ráérne akkor félni ha már esetleg megkapta?"
Te normális vagy??? Vagy szellemi fogyatékos??? Mert most már az utóbbira tippelek. Szerinted normális lenne hogy megkapja? Ráér utána félni? Két nagy pofont kéne te megkapj és akkor talán ráérnél rátenni végre a kutyádra a kötelezően előírt pórázt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!