Mit gondolsz a befelé szöges nyakörvről? Nem tudok eligazodni a sok válaszban
Van egy 35 kilós 11 hónapos amstaffom.
Fojtója van, azzal szépen közlekedik, de még lenne mit korrigálni a viselkedésén.
Mit gondolsz a befelé szöges nyakörvről?
Nagyon okosak itt az emberek , sztem aki olyat ír h mekkora állatkínzás a szöges meg hogy jutfalattal lehet tanítani minden kutyát azon válaszolók 80%-ának nem volt problémás kutyája.Ismerek egy cane corso-s gazdit kutyasuliba jár , jól kijön a többi kutyával munka közben nem húzza a gazdáját , de amikor kiviszi sétálni az utcára a kutya teljesen meggajdul , és elkezdi húzni a gazdáját kerítésről kerítésre h kötöszködjön a kerítés mögötti kutyákkal.Jutfalattal és sima folytóssal nem megy semmire ilyenkor a gazdája marad hát a szöges.
DE! mielőtt elkezdte használni egy kiképzőtől megkérdezte hogyan kell használni mert azért az sem mindegy.Tapasztalatlan gazdinak csak kiképző segítségével ajánlanám , mert azzal nem lehet össze vissza rángatni a kutyát.
Am mi a baj a kutyád viselkedésével ?
Utolsó. nálatok nem tudom hogyan megy , de nálunk a kiképző csak nagyon-nagyon ritkán nyúl a kutyákhoz.Épp azzal a céllal h a gazdának engedelmeskedjen és ne a kiképzőnek.Az én kutyámhoz meg hozzá sem mer érni mivel megharapná( nem igazán szereti a kiképzőmet , mert ő tartja az öv-t is sokszor) íg ha valami gond adódott , mondta h mit hogyan csináljak és nem passzoltam át neki a kutyát , ezzel én is sokat tanultam.Olyan meg sztem nincs h másik falka , csak egy falka létezik a kutya számára , a családod és a kutyád , az összes többi ember és kutya külön falka még az iskolában is.Sztem ezért is nem szereti a kutyám ha másik kutyát megsimogatom , mert úgy véli h a másik kutya nem a falka tagja , így nem jár neki a simogatás.Sajnos nálunk is van egy olyan németjuhász , amivel nem bír a gazdája mert a kutya minden kutyának és embernek neki akar menni , az ő kutyáját sem tudja átvenni a kiképző hiszem megharapná , így ott is marad a szöges.Azt meg ne mondja nekem senki h tereljék el a kutya figyelmét jutfalattal , mivel a kutya nem fogalkozik vele mert nem érdekli annyira , mint a másik kutya.
Nekem is domináns kutyám van eleinte ő is olyan volt mint a már említett nj , de sikwerült megnevelnem (még azért nem tökéletesen) , mondjuk én nem használtam szögest csak sima folytóst és hatalmasat változott a kutya.Nálam még az is nehezíti a dolgot , h nemigazán tudom mivel motiválni a kutyát , mert nem labdás és nincs oda a jutfalatért annyira , h egyfolytában rám figyeljen , így csak a simogatás és a dicséret maradt neki , de jobban beválik nála mint a jutfalat.
Egyáltalán nem erőltetem a szögest wgy kutyára , csak unom h sok olyan ember okoskodik ilyen téren , akinek nincs problémás kutyája , és egyből azt a választ írják h állatkínzás meg h jutfalat.Azért is írtam a kérdezőnek , h kutyasuliba menjen el ha mindenképp kell a szőges , és ott megnutatják neki hogyan is használja jól a szögest.
Annyit még hozzáfűznék , h eddig 2 szer csaptam a kutya orrára amikor tényleg vmi roszat csinált , 2 év alatt még soha nem vertem el.Mára már elértem nála azt , hogyha szóban leszidom "jobban fáj neki" mint ha elverném egy bottal.
sztem meg nem állatkinzás ilyen nyakörvet tenni a kutyára,
az én németjuhászomat is azzal tanitottam meg hogy szépen menjen láb mellett,mert a szimpla folyto nem használt,
most már nem használom,mert már megtanulta,kb 1-1,5 honap kellett hogy ezzel a szöges folytoval megtanulja!!!
ezt tudom hozzáfüzni!!
Nekem 3 Amstaffom van 1 hónapig használtam a szögeset(mind a 3 nál), és megmondom hogy ha a kutyám nem húzott , akkor hozzá sem ért a nyakához a szöges része , nem kellett 10 perc és onantól kezdve soha nem ment előre, soha nem húzott!
Nem akkorát kell rárakni hogy alapba is bökje a nyakát !
Természetesen utánna mentünk kutyaiskolába is , tenyészszemlére, kiállításokra velük !
Nálam a fojtó semmit nem ért.... és kutyaiskola kb. évente 1x indul tőlünk 35-km-re ! Tehát más lehetőségem nem volt míg nem tudtunk suliba menni ! 50 kg vagyok , és igen is muszály volt rájuk tennem ha szépen akartunk sétálni ! Sajnos nem mindenki "Pesten" lakik ahol 20 kutyaiskola van , és folyamatosan indulnak :) Itt max évente 1x .... !
a kutyakiképzők 100 % használ szöges nyakörvet,vagy elektromosat ( természetesen a szükséges mértékig )mert a kiképzéshez szükséges.
a negatív visszacsatoláshoz kell !
a legtöbb ide írónak kis termetű a kutyája, max 20 kg, ( szerintem )( mert a kérdések ,és a válaszok nagyobbik része erre utal :)
csak pozítív dologgal,nem lehet kutyát képezni.
nézd meg cesar millan spéci nyakörvét ( illusion )2 pánt tartja a fül mögött a folytó nyakörvet.
a lényeg az irányíthatóság.
egy hosszú szőrű 40kg-os kutya símán elhúz egy autót normál folytónyakörvvel a nyakán ( pláne, ha rosszul van felrakva )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!