Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondolsz a befelé szöges...

Mit gondolsz a befelé szöges nyakörvről? Nem tudok eligazodni a sok válaszban

Figyelt kérdés

Van egy 35 kilós 11 hónapos amstaffom.

Fojtója van, azzal szépen közlekedik, de még lenne mit korrigálni a viselkedésén.

Mit gondolsz a befelé szöges nyakörvről?

2010. jún. 1. 20:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
az előző a 17-18-at a bullra mondta.
2010. jún. 1. 20:49
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Annak a nyakára tenném, aki a kutyájának ilyet vesz.
2010. jún. 1. 20:50
 13/28 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! A staffordshire bullterrierre gondoltam, a te kutyád súlyával nincs probléma.
2010. jún. 1. 20:59
 14/28 anonim ***** válasza:
13%

Nagyon okosak itt az emberek , sztem aki olyat ír h mekkora állatkínzás a szöges meg hogy jutfalattal lehet tanítani minden kutyát azon válaszolók 80%-ának nem volt problémás kutyája.Ismerek egy cane corso-s gazdit kutyasuliba jár , jól kijön a többi kutyával munka közben nem húzza a gazdáját , de amikor kiviszi sétálni az utcára a kutya teljesen meggajdul , és elkezdi húzni a gazdáját kerítésről kerítésre h kötöszködjön a kerítés mögötti kutyákkal.Jutfalattal és sima folytóssal nem megy semmire ilyenkor a gazdája marad hát a szöges.

DE! mielőtt elkezdte használni egy kiképzőtől megkérdezte hogyan kell használni mert azért az sem mindegy.Tapasztalatlan gazdinak csak kiképző segítségével ajánlanám , mert azzal nem lehet össze vissza rángatni a kutyát.

Am mi a baj a kutyád viselkedésével ?

2010. jún. 1. 21:26
 15/28 anonim ***** válasza:
EKedves utolsó! Azért viselkedik a kutya tökéletesen az iskolában, mert a kiképző elsőre kivívta a kutya tiszteletét. A kiképzők jelenlétében nem mer balhézni, mert tudja, hogy azon a helyen, abban a falkában az van, amit a kiképzők engednek. Az én problèmás kutyám is tökéletesen viselkedik a kiképzőnek, a cél olyan tekintélyt kivívni amilyen a kiképzőé. Igen, egy problémás, domináns kutyával keményen kell bánni, de ezt szöges és folytó nélkül is meg lehet oldani. Tanítani jutalomfalattal, nevelni tekintéjjel, és mindkettőt fájdalom nélkül. Meg lehet ütni, de akkor tudja, hogy ennél messzebre nem mehet. Ha szöges nyakörcet használsz, és minden nem kívánt viselkedésért odacsapsz,, akkor nem lesz eszközöd olyan esetekre, amikor tényleg rosszat csinál. Ugyanis az egy illúzió, hogy egy ilyen kutyának tuds fájdalmat okozni.
2010. jún. 1. 22:18
 16/28 anonim ***** válasza:

Utolsó. nálatok nem tudom hogyan megy , de nálunk a kiképző csak nagyon-nagyon ritkán nyúl a kutyákhoz.Épp azzal a céllal h a gazdának engedelmeskedjen és ne a kiképzőnek.Az én kutyámhoz meg hozzá sem mer érni mivel megharapná( nem igazán szereti a kiképzőmet , mert ő tartja az öv-t is sokszor) íg ha valami gond adódott , mondta h mit hogyan csináljak és nem passzoltam át neki a kutyát , ezzel én is sokat tanultam.Olyan meg sztem nincs h másik falka , csak egy falka létezik a kutya számára , a családod és a kutyád , az összes többi ember és kutya külön falka még az iskolában is.Sztem ezért is nem szereti a kutyám ha másik kutyát megsimogatom , mert úgy véli h a másik kutya nem a falka tagja , így nem jár neki a simogatás.Sajnos nálunk is van egy olyan németjuhász , amivel nem bír a gazdája mert a kutya minden kutyának és embernek neki akar menni , az ő kutyáját sem tudja átvenni a kiképző hiszem megharapná , így ott is marad a szöges.Azt meg ne mondja nekem senki h tereljék el a kutya figyelmét jutfalattal , mivel a kutya nem fogalkozik vele mert nem érdekli annyira , mint a másik kutya.

Nekem is domináns kutyám van eleinte ő is olyan volt mint a már említett nj , de sikwerült megnevelnem (még azért nem tökéletesen) , mondjuk én nem használtam szögest csak sima folytóst és hatalmasat változott a kutya.Nálam még az is nehezíti a dolgot , h nemigazán tudom mivel motiválni a kutyát , mert nem labdás és nincs oda a jutfalatért annyira , h egyfolytában rám figyeljen , így csak a simogatás és a dicséret maradt neki , de jobban beválik nála mint a jutfalat.

Egyáltalán nem erőltetem a szögest wgy kutyára , csak unom h sok olyan ember okoskodik ilyen téren , akinek nincs problémás kutyája , és egyből azt a választ írják h állatkínzás meg h jutfalat.Azért is írtam a kérdezőnek , h kutyasuliba menjen el ha mindenképp kell a szőges , és ott megnutatják neki hogyan is használja jól a szögest.

Annyit még hozzáfűznék , h eddig 2 szer csaptam a kutya orrára amikor tényleg vmi roszat csinált , 2 év alatt még soha nem vertem el.Mára már elértem nála azt , hogyha szóban leszidom "jobban fáj neki" mint ha elverném egy bottal.

2010. jún. 1. 22:37
 17/28 anonim ***** válasza:

sztem meg nem állatkinzás ilyen nyakörvet tenni a kutyára,

az én németjuhászomat is azzal tanitottam meg hogy szépen menjen láb mellett,mert a szimpla folyto nem használt,

most már nem használom,mert már megtanulta,kb 1-1,5 honap kellett hogy ezzel a szöges folytoval megtanulja!!!

ezt tudom hozzáfüzni!!

2010. jún. 1. 23:47
 18/28 anonim ***** válasza:

Nekem 3 Amstaffom van 1 hónapig használtam a szögeset(mind a 3 nál), és megmondom hogy ha a kutyám nem húzott , akkor hozzá sem ért a nyakához a szöges része , nem kellett 10 perc és onantól kezdve soha nem ment előre, soha nem húzott!

Nem akkorát kell rárakni hogy alapba is bökje a nyakát !

Természetesen utánna mentünk kutyaiskolába is , tenyészszemlére, kiállításokra velük !

Nálam a fojtó semmit nem ért.... és kutyaiskola kb. évente 1x indul tőlünk 35-km-re ! Tehát más lehetőségem nem volt míg nem tudtunk suliba menni ! 50 kg vagyok , és igen is muszály volt rájuk tennem ha szépen akartunk sétálni ! Sajnos nem mindenki "Pesten" lakik ahol 20 kutyaiskola van , és folyamatosan indulnak :) Itt max évente 1x .... !

2010. jún. 2. 09:55
 19/28 anonim ***** válasza:

a kutyakiképzők 100 % használ szöges nyakörvet,vagy elektromosat ( természetesen a szükséges mértékig )mert a kiképzéshez szükséges.

a negatív visszacsatoláshoz kell !

a legtöbb ide írónak kis termetű a kutyája, max 20 kg, ( szerintem )( mert a kérdések ,és a válaszok nagyobbik része erre utal :)

csak pozítív dologgal,nem lehet kutyát képezni.

nézd meg cesar millan spéci nyakörvét ( illusion )2 pánt tartja a fül mögött a folytó nyakörvet.

a lényeg az irányíthatóság.

egy hosszú szőrű 40kg-os kutya símán elhúz egy autót normál folytónyakörvvel a nyakán ( pláne, ha rosszul van felrakva )

2010. jún. 2. 11:03
 20/28 anonim ***** válasza:
Nos ha a saját tapasztalatom ne terjed ki sok kutyára de végignéztem a Póráz két végén összes epizódját és bármilyen agrasszív, neveletlen, rossz, dekoncentrált, engedetlen..stb volt a kutya egy rohadt alkalommal sem kellet a kiképzőnek(V.Stilwell) használnia. Sőt amikor elment egy olyan helyre ahol elektromos meg szöges nyakörvvel próbálták nevelni a kutyát az első dolga volt azokat kidobni a szemétbe. Hozzátéve hogy ez kínzás és az állatban (még ha nem is durván használják) hosszútávon fizikai károkat okoz. És láss csodát jutalomfalatokkal és pozitív megerősítéssel sikerült megoldania a problémát.
2010. jún. 2. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!