Mit gondolsz a befelé szöges nyakörvről? Nem tudok eligazodni a sok válaszban
Van egy 35 kilós 11 hónapos amstaffom.
Fojtója van, azzal szépen közlekedik, de még lenne mit korrigálni a viselkedésén.
Mit gondolsz a befelé szöges nyakörvről?
Azt, hogy baromság.Elég sok és különböző fajtájú ésméretűkutyűvalfoglalkoztam, de senkinek nem kellett szöges. Az használja a szögest aki sajnálja az időt a kutyávalvaló foglalkozásra és a neveletlen kutyáját másképp nem tudja megfogni.
Még felnőtt, teljesen neveletlen kutyánál is elég a fojtó, esetlag halti a legelején, de tényleg csak pár napig.
a tesóm 50kg-s angol staffjával (ha úgy tetszik staff. bullterrier) csak így lehet normálisan közlekedni. különben elránt a francba, hiába a nevelés...meglát egy kutyát és repülnék utána.
Bár szerintem neki nem fáj... valaki jóakarónk egyszer kinyitotta a kapunkat, elszökött a kutya...elütötte egy autó telibe, felállt és hazajött... azóta is köszöni jól van :D
amstaffos ismerőseim is használják. ha nem húz, nem bök... megtanulja.
egy csau csauval van együtt a kertben, tehát szocializált, játszanak, nem bántják egymást. :)
nem az én kutyám, csak néha elviszem sétálni. de köszi az oktatást, majd felírom valahova :D
amúgy miért nem a kérdésre válaszoltál?
erről szól ez a gyak.hu ... egymást osztani. szubjektív véleményre volt kiváncsi a kérdező... nem az okoskodásra.
Az, hogy egy kutyával van együtt az nem jelent szocializálást. Őt minden más kutya érdekli. Mindegyiket megszagolná, mindegyikkel játszana. Meg kell tanulnia, hogy ezt néha lehet (ez a más kutyákkal való játék ideje) és néha nem (ez a póráz, vagy munka ideje)
De ezt csak akkor fogadja el a kutya, ha megvan neki mindkettő, tehát rendszeresen játszhat SOK kutyával.
messze nincs 17 18 kiló
az enyém fajtiszta és 35 kiló körül mozog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!