Utálom a kutyámat! A herélés segítene?
Este 8kor ertem haza:D igy este erre volt idom.
Amellett hogy hetek ota nem aludtam egy rendeset, erre tudtam idot szakitani. De holnaptol megprobalom okítani.
Elenezest hogy leirtam, hogy mire mentem a maival..
Jól tetted hogy elmentél vele sétálni.
Ezt rendszeresen ismételd meg vele, napi szinten. Vagy egy nagy séta legyen, vagy inkább 2. Az sajna nem elég, ha a kertben futkározik.
És ivartalaníttassátok, az is sokat segíthet.
A leírtak alapján nagy mozgásigényű kutyád van, akiben ráadásul tombolnak a férfi hormonok. :)
Nyilván azért most kezdett el így viselkedni, mert tavaszodik és tüzelnek a szukák.
Értem én, hogy a szökés miatt kötöd ki, de amiatt is vonyíthat egyébként, mert utál kikötve lenni, egyszerűen frusztrálja őt. De azon is sok minden múlik, hogy te hogyan reagálsz a vonyítására. Ha bent vagy a házban, és rákezdi, akkor kimész hozzá? Ha igen, akkor már csak azért is csinálni fogja. Mert megtanulja, hogy ha hangoskodik akkor avval eléri a célját, kijön hozzá a gazdi és elkezd vele foglalkozni. Tudom, hogy nehéz, de próbáld meg hogy ilyenkor nem mész ki hozzá, rá se hederítesz. Ha esetleg abba hagyja egy kis időre, akkor menj ki hozzá és dicsérd meg nagyon. Engedd el, játssz vele, stb.
Sok sikert!
Kb hajnali 1-kor befejejzte az ugatast, azota szolalt meg.
Nem tudom hogy a setalasnak koszonheto-e vagy annak hogy most nem mentem ki hozza ha nyavajgott.
Ha hallom hogy ugat, vonyit, kimegyek hozza, de de nem magaban beszelget,hanem a tobbi (kb. 4-5) szomszed kutyaval.
Inkabb napi kettoszor setalunk 1-1 orat, reggel es este, majd felkelek hamarabb.
Ja es nem egy vasdarabhoz van kikotve. :D futoszaron van. Kb 3 meter droton van 4 meter lanc.
Reggel elvittem egy majdnem egy oras setara, de mikozben keszulodtem, hallottam hogy folyamatosan ugat. Beszeltem anyukammal telefonon, azt mondta miutan elindultam, meg vagy 30 percig ugatott.
Seta kozben is inkabb a szagok erdekeltek, mint hogy maga a seta. Elementunk egy kutyas haz mellett, nyilvan lany kutya volt meg igen csak erdekeltek , es tetszettek egymasnak.
Kicsit zavaro hogy seta kozben csak ezekre tud koncetralni. Ha mar nagyon huzott jobbra balra, megalltunk, probaltam leultetni, lefektetni, de nem igazan figyelt, nem is teljesitette a parancsokat. Mikor itthon vagyunk, es nincs semmi zavaro tenyezo, ezeket gond nelkul megcsinalja.
Nem lesz gondolom semmi baja , marmint a nemi szervet illetoleg, hogy nem tudja levezetni ezeket az ingereket. Vagy de?fizetest csak masfel het mulva kapok, akkor tudom kihereltetni.
Csak mar felek hogy megorul hogy magaban kell tartania az ingereket.:(
Ne aggódj, nem fog megörülni, és baja sem lesz az ivartalanítástól. Sőt! Egy csomó betegséget megelőzhetsz vele.
Jól tetted, hogy elkezdtél vele sétálni, ha hozzászokik ő is, meg te is, majd menni fog jobban is, és nem lesz ennyire problémás.
De hisz eddig is magában kellett tartania az ingereket, úgyhogy nem ezen a másfél héten fog múlni. :)
Az ivartalanítás jó döntés, sokat fog segíteni a viselkedésén.
Allandoan huz. Tud szepen jonni mellettem, hol szaglaszva, hol csak setalva. Azzal nincs baj. Viszont ha belekerul par meterrol az orraba valami eros szag, elkezd rettenetesen huzni, mint valami nagy tank. Csak kotor elore en meg probalom vissza fogni de mivel nalam sokkal erosebb,csak szaladok utana. Messzirol ugy nezhetunk ki mint akiknek a kutya hordja a nadragot...
Mikor oda er ahhoz ponthoz ahol a szag van, egy percig azt szaglassza,nyalja, es addig nem lehet onnan rancigalni. Hiaba huzom, nagyon erosen kitamaszt. Nem is azzal van a baj hogy oda akar menni,hanem hogy 5 mp alatt a nyugodtbol allatta valik. Hogyan tanithatnan meg neki, hogy akkor is oda megyunk a szaghoz, ha ugyan abban a tempoban haladunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!