Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Utálom a kutyámat! A herélés...

Utálom a kutyámat! A herélés segítene?

Figyelt kérdés
Tudni kell, tavaly tavasszal költöztünk ide ahol most lakunk, egész idáig semmi baj nem volt a kutyánkat. Engedelmes volt, figyelt ránk a mondtunk valamit vagy ha leszidtuk, jó kutya volt. Ez megváltozott mióta bejött a Jóidő idén. Ha nem voltunk itthon mindig meg volt kötve ,mikor hazaértünk elengedtük. De az utóbbi időben valahol mindig kiszökött. Be fotóztuk a kerítésen a lyukakat, keresett másikat és ott bújt ki. Az utóbbi időben a szomszédunk kerítésén át menekült. Mi óta erre rájöttem folyamatosan láncon van ugyanis a szomszédban van egy kisbaba. Minden nap kint vagyok vele egy kicsit, játszunk hagyom szaladgálni, de utána megkötöm. Viszont mostanában ha Elengedem de megyek inni orrot fújni vécére, mire kiérek már a kutya sehol. Kezd nagyon felidegelni, elegem van hogy azért kell idegeskednem hogy hol van a kutyám. Nem bánt senkit de én is félnek az utcán ettől a nagy fekete dögtől ,Főleg ha az ablakon kinézve látnám az udvaromban. A másik: állandóan ugat vonyít, megállás nélkül éjjel-nappal. Teljesen kivagyok tőle idegileg , bele se merek gondolni mit gondolhatnak a szomszédok. Éjjelente minden órában ki kell menni rászólni de rám se hederít. Vettem már füldugót ami nekem használ is, de ez a szomszédokat nem nyugtatja meg. Nagyon rosszul érzem magam ez miatt, és rossz kimondani de utálom a kutyámat. Elegem van belole. 4 éves, azt olvastam hogy ilyenkorban is lehet herélni, csak kockázatosabb. de inkább meg adom neki az esélyt, mint hogy ne adj isten menhelyre kerüljön. Segite ez valamit?

2017. febr. 28. 13:35
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Szerintem ez esetben téged kéne kiherélni nem a kutyát. Minden fajtának meg van az igénye. Valószínűleg nincs kellően agyilag lefárasztva. Vidd el sétálni és ne csak az udvaron "játszál" vele fél órát naponta. Kutya iskola (még valószínűleg nem késő), nem a kifogások keresése. Ha kutya iskola nem jön be mert lusta vagyok akkor a youtube tele van videókkal, hogyan lehet a szőkös kutyát lefárasztani. Egy kutyának az nem elég játék, hogy eldobod a botot-labdát-bármit és ő vissza hozza. Ez egy bemelegítő edzés nekik az előtt, hogy tanuljon valamit. Képzeld a legtöbb kutya igényli, hogy taníts neki valamit. Pl. sok kutya szereti azt a játékot, hogy rákötsz egy madzagot a kilincsre és megtanítod, hogy kinyissa-becsukja az ajtót a madzagnál fogva. De még van kb. 100 000 trükk amit taníthasz neki és ő is élvezi és te is.
2017. febr. 28. 15:57
 22/46 anonim ***** válasza:
Szia! Gondolom az előző helyen kertben volt tartva a kutya, ami bár nem olyan, mintha mellé sétáltatva lenne, mégis nagyobb volt a szabadsága. Azért szökik és vonyít mert - mint ahogy előttem írták - nincs megfelelően lefárasztva. Erre az ivartalanítás nem megoldás, ha nincs időd sétálni vele, vidd el biciklivel vagy görkorival, hogy futni tudjon. Nem tudom milyen fajta, de ha nincs óriási mozgásigénye, a negyven perc futtatás elég neki, plusz jó lenne, ha tizenöt percet/fél órát szellemileg is tudnád fárasztani. Nem mondom, hogy olyan lesz, mint régen, mert azért mégis láncon van, de javulni fog. A kerítést meg jó lenne minél hamarabb megcsinálni, hogy újra szabadon tudjon lenni.
2017. febr. 28. 16:51
 23/46 A kérdező kommentje:

Amit nem irtam le, abba legyetek szivesek nem bele szolni jo? Pl milyen trukkoket tud, meg viszonyba vagyok bele,minek vallaltam kutyat.

4 eve mikor elhoztuk, suliztam, volt ra irom, foglalkoztam vele. Tanitottam, tud par alap trukkot:)nahat. De azota dolgozom 12 orat, buszozok 2,5-et. Mar 7 honapja. Es amint emlitettem, CSAK PAR HETE VISELKEDIK IGY. de ezt mineki ugy ertette hogy egesz eletebe a nyakanal fogva logattam egy kotelen..

Az irasomat nem kell szekalni, mint irtam, DOLGOM VOLT KOZBEN,es igen utalom hogy viselkedik a kutyam. Es idegbol irtam ki a kerdest, mivel epp akkor halasztam vissza a szomszedbol. :)

Es oszinten koszonom a hasznos tanacsokat, meg probalok minnel tobbet kiprobalni, hasznalni.

Az ingerult emberek meg jarjanak duh kezelesre,mint hogy ide.

Nem azert tettem ki a kerdest, hogy utana ,,kidobjam,, a kutyamat,hanem hogy mentsem a menthetot.

Igen par hete elhanyagoltam.meg van kotve, hogy ne rettegjen szegeny szomszed asszony. Ugyanis MIOTA BEFOTOZTUK A KERITEST,CSAK ODA TUD ATSZOKNI,es mivel semmi kedvem ahhoz,hogy kihivjon valami sintert,igen inkabb megkotom.

Engem lany letemre nehez lenne kiherelni,de at adom a kedves valaszolonak a lehetoseget, hogy jarjon el, magan igy.

Aki kulturaltan, nem ideg beteg modjara tudott valaszolni, annak koszonom.

2017. febr. 28. 16:58
 24/46 A kérdező kommentje:

Az elott is, es most is kertben tartottuk, csak ez a telek meg egyszer akkora.

Ebben az utcaban viszont sokkal tobb a kutya, azok is ugatnak egesz ejjel. Tehat gondolom nem csak ez kutyam van megzavarodva.

2017. febr. 28. 17:00
 25/46 A kérdező kommentje:

Meg milyen viszonyba*

11 orat*

2017. febr. 28. 17:02
 26/46 anonim ***** válasza:

Tényleg nehéz elfogadnod, hogy te vagy a hibás, nem a kutya? :D Ennyire a kutyára akarsz mindent fogni? Valószínűleg a többi kutya is kb. ennyi figyelmet kap, mint a tiéd, vagy még kevesebbet, mert a kertben tartóknál átlagosan ez a módi, tisztelet a kivételnek. Egyik sincs megzavarodva, csak nincsenek lefárasztva. Amelyik kutya elfáradt, annak eszébe se jut éjszaka ugatni.

A párod is ennyit dolgozik? Miért nem viszed be az előszobátokba amíg dolgoztok? Kutyasuli van a közeletekben? Érdemes lenne elmenni, vagy ha nincs, akkor egy közelebbi szakértőt kihívni tanácsadásra. Ő pontosan megmondaná az okokat.

Viseld el a kritikát, mert mindegyik válaszadónak igaza van, ritkán van olyan, hogy mindenki ugyanazt mondja.

2017. febr. 28. 17:38
 27/46 anonim ***** válasza:

Ha tényleg csak pár hete ilyen, akkor valami bizony kiváltotta. Lehet tüzelő szuka a környéken, ő rájött, hogy hol tud kiszökni a telekről és hát majd hülye lesz bent unatkozni, mikor kint lófrálhat. Ebben az esetben valamennyit javíthat az ivartalanítás, de eltart jó pár hétig, mire lecsillapodnak a hormonjai.

Beosztásodtól függően vidd el napi 1 hosszabb, vagy 2 rövidebb sétára és ezt se nyűgként fogd fel, jó alkalom ez arra hogy az ember kiszellőztesse a fejét. És engedjétek be a házba is, legyen a gazdival minél többet. Ha kint van egyedül, nem csoda, hogy keres valami elfoglaltságot (szökés, mászkálás, ugatás) magának.

2017. febr. 28. 17:51
 28/46 A kérdező kommentje:

Anyukammal es apukammal lakok, ok nem engedik be a hazba. Ha be hozom ki zavarjak, es altalaban el is szokik. A parom tobb mint egy eve kulfoldon dologzik o volt a ,,falka vezer,,

Elmentem vele setalni egy orat, kocogtam, o meg mellettem ugetett. Piheneskeppen setaltunk, fakat meg bokrokat jelolt meg. Latszatra kifulladt, mert nagyon lihegett, meg ivott egy egesz tal vizet. Fel ora alatt kb kipihente magat, de azota ugat, vonyit tovabb

2017. febr. 28. 21:37
 29/46 A kérdező kommentje:
Falun lakunk, kutya suli csak a varosban van, de az is hetkoznaponkent
2017. febr. 28. 21:39
 30/46 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, olvasni tudsz? Szövegértés működik? Nem csak sétával és futkoksással kell lefárasztani, hanem olyan feladatot adni neki ami az agáyt is fárasztja, amin gondolkodnia kell, amit közösen csinál a gazdival. Nem tudom ezen mit olyan nehéz megérteni? Komolyan ovlass már legalább valami alapszintű kutyás könyvet. Vagy nézzel youtube videókat.
2017. febr. 28. 22:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!