Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Utálom a kutyámat! A herélés...

Utálom a kutyámat! A herélés segítene?

Figyelt kérdés
Tudni kell, tavaly tavasszal költöztünk ide ahol most lakunk, egész idáig semmi baj nem volt a kutyánkat. Engedelmes volt, figyelt ránk a mondtunk valamit vagy ha leszidtuk, jó kutya volt. Ez megváltozott mióta bejött a Jóidő idén. Ha nem voltunk itthon mindig meg volt kötve ,mikor hazaértünk elengedtük. De az utóbbi időben valahol mindig kiszökött. Be fotóztuk a kerítésen a lyukakat, keresett másikat és ott bújt ki. Az utóbbi időben a szomszédunk kerítésén át menekült. Mi óta erre rájöttem folyamatosan láncon van ugyanis a szomszédban van egy kisbaba. Minden nap kint vagyok vele egy kicsit, játszunk hagyom szaladgálni, de utána megkötöm. Viszont mostanában ha Elengedem de megyek inni orrot fújni vécére, mire kiérek már a kutya sehol. Kezd nagyon felidegelni, elegem van hogy azért kell idegeskednem hogy hol van a kutyám. Nem bánt senkit de én is félnek az utcán ettől a nagy fekete dögtől ,Főleg ha az ablakon kinézve látnám az udvaromban. A másik: állandóan ugat vonyít, megállás nélkül éjjel-nappal. Teljesen kivagyok tőle idegileg , bele se merek gondolni mit gondolhatnak a szomszédok. Éjjelente minden órában ki kell menni rászólni de rám se hederít. Vettem már füldugót ami nekem használ is, de ez a szomszédokat nem nyugtatja meg. Nagyon rosszul érzem magam ez miatt, és rossz kimondani de utálom a kutyámat. Elegem van belole. 4 éves, azt olvastam hogy ilyenkorban is lehet herélni, csak kockázatosabb. de inkább meg adom neki az esélyt, mint hogy ne adj isten menhelyre kerüljön. Segite ez valamit?

2017. febr. 28. 13:35
1 2 3 4 5
 1/46 A kérdező kommentje:
Bocsánat a hibákért, Hangfelismerővel irtam mert dolgom van közben.
2017. febr. 28. 13:40
 2/46 anonim ***** válasza:
81%
Igen segíthet. De ezt embereknél nem tudom mennyire szokás...
2017. febr. 28. 13:41
 3/46 anonim ***** válasza:
88%
Ennek semmi köze ahhoz, hogy nincs ivartalanítva. Inkább azzal van a baj, hogy semmit se foglalkoztok vele és hülyére unja magát. Az a kutya akinek nincs levezetve az energiája rendszerint szökik és ugat.
2017. febr. 28. 13:42
 4/46 anonim ***** válasza:
91%

Az ivartalanítás mindig jó ötlet.

De ezen kívül a kutyával foglalkozni is kell, nevelni, játszani vele, leterhelni mind agyilag, mind fizikailag. Mindennap nagy sétákra vinni, ahol tud szabadon is mozogni, más kutyákkal játszani stb. Eleve nem is kellene megkötni, hanem biztonságos kerítést csinálni, plusz a napi legalább másfél-2 órás intenzív séta, foglalkozás.

Éjjel meg aludjon bent, akkor nem fog vonyítani.

A kutya baja, hogy halálra unja magát, nincs lefárasztva, lemozgatva, és nincs vele eleget foglalkozva. Plusz még lehet az is, hogy tüzelő szukák vannak a környéken.

2017. febr. 28. 13:43
 5/46 anonim ***** válasza:
74%
Nyílván nyugodtabb lesz, ha ivartalanítod, meg nem feltétlenűl akar majd szökni... De itt sajnos az a fő baj, hogy az írásod alapján nagyon rossz gazdája vagy. Tipikusan az akinek nem való semmilyen állat, sem gyerek, valamint semmi olyan dolog amiért felelősséget kell vállalni és/vagy energiát belefektetni.
2017. febr. 28. 13:45
 6/46 A kérdező kommentje:

Mint írtam, amikor tudtunk kint voltunk vele, el volt engedve. Es egesz idaig, par hettel ezelottig nem viselkedett soha igy. Miota nincs jo, sut a nap, azota zavarodott meg. Az utcankban viszont rengeteg kutya van. A kis babas szomszedban is, a masik szomszedban is van osszesen 3. Veluk ,, beszelget ,, folyamatosan. De ha azok epp nek ugatnak, akkor a falu osszes tobbi kutyajaval kommunikal, akik annyira messze vannak, hogy csak tomba nyafogast lehet hallani. De a kutyank azoknak is valaszol. A sok szuka miatt gondoltam a herelesre. Arra gondoltam hogy ez a parzasi idoszak miatt lehet.

Nem is azzal van bajom, hogy ugat, ugasson. Csak ne napi 24 oraban.

A hamarosan meglesz csinalva , de nem old meg semmit mert a szomszed felol egy gané, es hamarosan koltoznek el. Nem fognak vele foglalkozni.

2017. febr. 28. 13:51
 7/46 A kérdező kommentje:
Feltettem egy kerdest, nem vartam tragar valaszokra , tisztelet a kivetelnek. Menyj es vezesd le masvalakina duhodet. Te meg is mit tennel ha egyedul lennel otthon babaddal, ferjed dolgozik, es mindennap egy nagy kutyat latnal tengeni az udarodba? Gondolom legyintelen ra, es kivinned a gyereked jatszani :)
2017. febr. 28. 13:55
 8/46 anonim ***** válasza:
90%

Itt nem az ivartalanítás a megoldás, hanem, hogy minden nap elviszed legalább 1 órára sétálni.

Hülyére unja magát, persze, hogy ugat.

2017. febr. 28. 13:55
 9/46 anonim ***** válasza:
88%
ha én lennék a helyében valszeg' feljelenteném a hülye gazdáját (igen, téged) a bitsába... hátha elkezd végre foglalkozni a kutyával.
2017. febr. 28. 14:01
 10/46 anonim ***** válasza:
88%
Eleve nem megfelelően van tartva a kutya. Tilos láncon tartani. Olyan kerítést kell csinálni, ahol nem tud kiszökni, ezen kívül minden nap sétáltatni, fárasztani. Erre nem reagáltál, hogy mennyit foglalkozol vele. Az nem foglalkozás hogy elengeded a láncról, ez lenne a minimum.
2017. febr. 28. 14:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!