Nem merem elengedni a kutyámat, mit tegyek?
Ne engedd el,amíg nem hívható be bármilyen körülmények között.
Megjegyzem,hogyha behívható sem engedheted el.
Elrettentésként, pont a napokban lőtt ki egy vadász egy kutyát.Nem egy ilyen eset volt már.
Ha póráz nélkül elcsatangol kicsit messzebbre tőled,akkor simán kilőhetik sajnos.
Vagy ha tegyük fel rátámad valakire/valamire téged vesznek elő.
Szerintem ne engedd el a pórázról.Ha mégis,akkor legyél a pár méteres közelében és mindig tudd behívni.
De egyébként pórázon ha van,úgy tudsz vele futni.
Megpróbálhatod apportírozni, hogy ne csak úgy fusson, hanem legyen valamiért futnia, amit visszahoz. Ebben az esetben az Ő érdeke is, hogy mielőbb visszatérjen. A kertben gyakorolhattok (ha van), illetve beszerezhetsz egy hosszabb 5m-es pórázt is.
Esetleg megtaníthatod kerékpár mellett közlekedni, így ő tud az Ő tempójában menni, míg te sem maradsz nagyon el :).
Sok sikert!
Előre bocsájtom, hogy baromi rossz gazda vagyok, soha nem tudtam kutyát nevelni. A szerencsém az volt, hogy hihetetlen jó természetű kutyát kaptam a sorstól.
A lényeg: ha elvittem sétálni, és egy beépítetlen területen elengedtem, akkor az enyém is megsüketült, hiába hívtam, a füle botját sem mozdította. Ilyenkor azt csináltam, hogy egyszerűen hátat fordítottam neki, és elindultam visszafelé. A kutya 10 másodpercen belül már a sarkamban loholt.
Természetesen a megoldás az iskoláztatás, meg a következetes nevelés, de addig, amíg ezekkel nem érsz el eredményt, megpróbálhatod a fenti módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!