Miért nem tudom elengedni a kutyámat?
Ma kénytelen voltam megkötni az egy éves kistestű keverék kutyusomat, mert folyton kiszökik a nyitott kapun ha állok kifelé az autóval és hiába hívom a többi kutyával "acsarkodik" az utcában.
Kb 1-2 órát lehetett így, most megpróbáltam elengedni, mert nem akarom láncon tartani, de folyton meg akart kapni, morgott rám, így most egyenlőre letettem róla. Holnap reggel ismét próbálkozom.. Eddig rám soha nem morgott...Azt olvastam, hogy a megkötött kutyák viselkedése megváltozik. Ez egy védekezési mechanizmus lenne tőle? Hogyan tudnám kezelhetni ezt a helyzetet?
És idáig az eltelt hónapokban mit csináltál az ellen a megkötésen kívül, hogy ne menjen ki a kapun?
Mert ezt meg lehet tanítani a kutyának.
A láncról nem tudtad levenni, mert morgott, acsarkodott rád, erre te ott is hagytad a láncon?
Ha reggel is morogni, acsarkodni fog rád, akkor láncon fogja leélni az életét?
Nem tudom, hogyan éltek a kutyával? Tanítjátok-e az elvárásokra, szabályokra?
A helyzet alapján kétlem.
Vagy rászántok időt, pénz és elmentek a kutyaiskolába, ahol te fogod megtanulni, hogyan kell egy kutyát megnevelni. Vagy kerestek neki másik gazdát. Még fiatal, van esélye rá.
Meg lehet tanítani neki, hogy ne menjen ki a nyitott kapun. Persze sok türelem, idő kell hozzá.
Napi séta, lefárasztás, tanítás megvan?
Az viszont már nagyon gáz, ha morgott rád és meg akart kapni. Eszerint ő feljebbvalónak érzi magát nálad. Ezt kell először rendezni, mert míg ez nincs helyrerakva, addig nem is fog szót fogadni.
Kutyasulit javaslok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!