Nem merem elengedni póráz nélkül a kutyámat, mit csinálhatnék vele?
Egy ideje nálunk van már a kutyus, tacskó keverék, 2 éves elmúlt, de annyira mohó, hogy mindent felfal ami az útjába kerül. Teljesen mindegy, hogy kutya(?) ürülék vagy csont, mindent a szájába vesz és alig sikerül kivennem onnan. Múltkor a Dunán megevett egy döglött halat, amit sajnos már nem tudtam megakadályozni, lett is tőle hányás-hasmenés, de még most is ha lemegyünk azt keresi, hogy mikor falhat fel egy halat.
Le lehet erről szoktatni vagy mit csináljak vele? Úgy szeretném, ha rohangálhatna egyedül.
Köszönöm a választ!
Kár, hogy nincs más megoldás... :(
Azért arra figyelj a szájkosárnál is, hogy: Ügyes kutya úgyis tud enni! :D
Itt akörnyéken van egy labi azon van hagyományos bőr szájkosár és elől még az is összevarrva és még így is előfordul, hogy felkap 1-1 csontot...
Én is hasonló cipőben járok mint te bélgyulladások sorozata van mögöttünk amióta lehordjuk, csak annyi előnyöm van, hogy most fél éves a kutyi eddig nem csinálta vagyis korábban és most neki állt(tinédzser korszak:) nekem azt mondták, hogy ha az orra mellé pöckölsz amikor felszedi és kivetted a szájából(póráz mellett persze)akkor hosszú idő ugyan de megszokja és tudni fogja, sztem minden kutya tanítható csak egy kicsi gyorsabban tanul.Jah és megkell neki mutatni mit veszel ki a szájából és mondani nem szabad, fúj.(mi jártunk úgy is, hogy magyaráztam az út közepén neki és fittyet hányt ra a kezemből újra és újra ki akarta szedni.... De kiképző mondta, hogy türelem, türelem és egyszer majd rájön, hogy nem szabad mert pfon lesz..........Valamint az a legjobb amikor elengedem és felszed valamit és rohan a nagyvilágba mert őfelsége játszik, hogy na szedd ki ha tudod, ezért mindenképpen marad a póráz....:(KITARTÁST!
Vagy ahogyan az elöttem szóló írta szájkosátr:(
SZÁJKOSÁR SOHA!
Mégis, hogy gondoljátok, hogy a kétéves kutya majd a következő tizenhárom évét szájkosárban fogja lesétálni? És egy tacskón hogy néz ki a szájkosár, már bocs!? Ha a gyerek mindig összekeni magát kajával, akkor az a megoldás, hogy nem adok neki enni? Inkább megpróbálom neki megmagyarázni, hogy lehet szépen is enni, és leszoktatom ő róla!
Nomármost pórázra fogod az ebet, és elindulsz vele. Odaviszed valami finom falathoz(mmint amit össze akar szedni), és megvárod, hogy be akarja kapni. Ahogy látod, erősen belerántasz egyet a pórázba, és rákiáltsz, hogy fúj, nem szabad! Igen, valószínűleg ezt újra fogja kezdeni, és te is mindig újrakezded. Ahogy levette a figyelmét a dologról, ahogy továbblép, te a nyakába ugrasz és agyondicséred!
Köszönöm a válaszokat!
Az utolsó hozzászóló tanácsát már elkövettem, de olyan kis csintalan, hogy mikor nem is számítok rá, hirtelen megint visszaránt teljes erőből, volt, hogy ki is esett a póráz a kezemből. Vicces lehet látni, hogy egy tacskó ránt el, de hát ez van... :) A dicséretet viszont akkor hozzácsapom a folyamathoz, az valóban elmaradt (a visszarántások miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!