Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Utálom a kutyámat! A herélés...

Utálom a kutyámat! A herélés segítene?

Figyelt kérdés
Tudni kell, tavaly tavasszal költöztünk ide ahol most lakunk, egész idáig semmi baj nem volt a kutyánkat. Engedelmes volt, figyelt ránk a mondtunk valamit vagy ha leszidtuk, jó kutya volt. Ez megváltozott mióta bejött a Jóidő idén. Ha nem voltunk itthon mindig meg volt kötve ,mikor hazaértünk elengedtük. De az utóbbi időben valahol mindig kiszökött. Be fotóztuk a kerítésen a lyukakat, keresett másikat és ott bújt ki. Az utóbbi időben a szomszédunk kerítésén át menekült. Mi óta erre rájöttem folyamatosan láncon van ugyanis a szomszédban van egy kisbaba. Minden nap kint vagyok vele egy kicsit, játszunk hagyom szaladgálni, de utána megkötöm. Viszont mostanában ha Elengedem de megyek inni orrot fújni vécére, mire kiérek már a kutya sehol. Kezd nagyon felidegelni, elegem van hogy azért kell idegeskednem hogy hol van a kutyám. Nem bánt senkit de én is félnek az utcán ettől a nagy fekete dögtől ,Főleg ha az ablakon kinézve látnám az udvaromban. A másik: állandóan ugat vonyít, megállás nélkül éjjel-nappal. Teljesen kivagyok tőle idegileg , bele se merek gondolni mit gondolhatnak a szomszédok. Éjjelente minden órában ki kell menni rászólni de rám se hederít. Vettem már füldugót ami nekem használ is, de ez a szomszédokat nem nyugtatja meg. Nagyon rosszul érzem magam ez miatt, és rossz kimondani de utálom a kutyámat. Elegem van belole. 4 éves, azt olvastam hogy ilyenkorban is lehet herélni, csak kockázatosabb. de inkább meg adom neki az esélyt, mint hogy ne adj isten menhelyre kerüljön. Segite ez valamit?

2017. febr. 28. 13:35
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
80%

"Te meg is mit tennel ha egyedul lennel otthon babaddal, ferjed dolgozik, es mindennap egy nagy kutyat latnal tengeni az udarodba? Gondolom legyintelen ra, es kivinned a gyereked jatszani :)"

Hívnám a gyepmestert, és elvitetném. Persze ezt akkor, ha már többször átjött. Elsőre nyilván a szomszédnak szólnék, hogy tegyen valamit a kutyájával, hogy ne jöjjön át.

Azon nem segít az ivartalanítás, hogy utálod a kutyádat. Itt az a baj, hogy te nem szeretnél TENNI az ügy érdekében, te azt szeretnéd, ha megnyomnál egy gombot a kutyán, és onnantól tökéletesen viselkedne.

Ez nem így működik. Inkább ajándékozd el, mert nem való neked kutya. Alap, hogy nem teszünk kutyát láncra. Normálisan nevelt kutya nem is akar meglépni, nincs szükség láncra, míg dolgozik a gazdi.

"Elengedem de megyek inni orrot fújni vécére, mire kiérek már a kutya sehol. Kezd nagyon felidegelni, elegem van hogy azért kell idegeskednem hogy hol van a kutyám."

Tudod egy jó kutya-gazda kapcsolatban a kutya nem a pillanatot várja, hogy megléphessen, hanem megy a gazda után. A pitem ilyen esetben pl jön utánam a házba, szinte átesek rajta... (tudom, nálad a jószág helye az udvaron van láncon)

2017. febr. 28. 14:12
 12/46 anonim ***** válasza:
74%

Utálod a kutyádat,láncra kötöd,le se s#arod..

Ez a baj. Vidd le reggel fél órát sétáni. Este egy órát. Dobálgasd neki a labdát a kertben,futkározz vel,bírkózzatok,kötelezzetek...

NEVELD!

ÉRDEMELD KI a tiszteletet!

Járjatok az erdőbe sétálni.

2017. febr. 28. 14:17
 13/46 A kérdező kommentje:

Koszonom az ertelmes valaszokat! Nehany ebernek ugy latom nehezen megy a szoveg ertes es annyit tudtak ki ragadni a szovegbol, hogy kutya lanc utalom.

Napi 11 ora munka mellett is foglalkozok a kutyaval!nem 2 orat, igaz de 40 percet estenk jatszok vele. Az allatvedos dolgot magyarazzatok meg a s*zar keriteses szomszednak akinek szinten lancra van verve a kutyaja napi 24 oraba. Nyilvan ha tudnam hogy nem szokik el a kutyam el lenne engedve egesz napra. Ezert akarok ivartalanitani hogy ne a szokes lehetoseheg lassa hogy tudjon csajozni,hanem a szabadsaget.

Es ti,nagy allat vedok, nem engem kene hogy szapuljatok,ha mar ennyire nagy a pofa, hanem tenni pl az utcan elo allatok sorsaert!

Az mar nehezetekte esne igaz? Konnyebb nevtelenul osztani a masikat :)

2017. febr. 28. 14:30
 14/46 anonim ***** válasza:
80%
Ne személyeskedjünk ,jó? Tudom,higy a legjobb védekezés a támadás,de honnan veszed,hogy az itt válaszolók segítenek-e az utcán élő állatokon,vagy nem? És ez a kérdés szempontjából nem is érdekes.
2017. febr. 28. 14:35
 15/46 anonim ***** válasza:
91%
két kutyát szedtem össze az utcáról, vagyis igazából sokkal többet csak a nagyobbik részének normális gazdit kerestem + van 1 kutyám tenyésztőtől. Nyáron lesz ivartalanítva, napi 2 órát MINIMUM sétálok vele + foglalkozás...ha nincs időd rá akkor minek van kutyád? Az nem mentség hogy sokat dolgozol... 40 perc labdázás édeskevés egy kutyának.
2017. febr. 28. 14:37
 16/46 anonim ***** válasza:
83%

És ugye 30 napból 30-at dolgozol 11 órában??? Meg ne sajnáljalak...

Képzeld, mi vendéglátósok voltunk mindketten (míg meg nem született a fiunk). AMi azt jelenti, napi 12-14 óra távollét. És, nem szökött a kutya. Pedig nem volt ivartalanítva. JÉ!!!! Tudod a szabadnapodon nem punnyadni kellene, hanem a kutyával foglalkozni. Ha már vállaltad.

Pont ugyanannyira szeret téged, amennyire te őt. Akkor minek akarna a kertedben maradni??? Egy normális kutyát 1 percre nem kellene láncra tenni. Ja, és ha a szomszéd a kútba ugrik, akkor te is??? Ne hogy már az legyen a mentséged, hogy a szomszéd is ugyanolyan nyomorék állattartó, mint te!

2017. febr. 28. 14:47
 17/46 anonim ***** válasza:
75%

Nem is értem, hogy az ilyen minek tart állatot. Bármi rosszat tett a kutyám, sose mondtam volna azt. hogy utálom. Ha rosszat csinál, azaz én hibám, mert én rontottam el valahol a nevelését. Minden kutyának meg vannak a bajai, de tudod, kutyát nem kerti dísznek veszünk, meg cuki szőrmóknak, hanem TÁRSnak...

Szóval:

1. Aki 11 órát dolgozik, és tudja, hogy nincs ideje, az ne tartson kutyát. A kutya társaslény, nekik már az a nyolc óra is sok amit átlagosan gazdi nélkül töltenek.

2. Ha mégis vállal valaki ilyen munkarend mellett, akkor igenis kutya kötelessége foglalkozni vele MINIMUM két órát naponta.

Abszolút látszik az írásodon, hogy ez nincs meg. "Engedelmes volt, figyelt ránk a mondtunk valamit vagy ha leszidtuk, jó kutya volt"

Ebben én nem látok olyat, hogy tanítottátok trükkökre, eljártatok vele más kutyákhoz szocializálódni, elvittétek hosszú sétákra..

3. Amint a kutya jól le van fárasztva, testileg, lelkileg, szellemileg, és az után is ugat, és szökdös, akkor lehet gondolkozni azon, hogy helyén van a fejében a falkasorrend. A "rám se hederít"-en például látszik, hogy lehet ő tekinti magát főnöknek.

4. KUTYÁT NEM TARTUNK LÁNCON ÖRÜLJ, HOGY MÉG NEM JELENTETTEK FEL. Komolyan, majd ha gyereked lesz, és vonyít, akkor majd bezárod a gardróbba, hogy ne zavarja a szomszédokat?

NEVELD MEG! Vagy keress egy NORMÁLIS, GONDOSKODÓ gazdát neki.

2017. febr. 28. 14:56
 18/46 anonim ***** válasza:
77%
Keress egy gondskodó gazdát neki. Te egyszerűen alkalmatlan vagy a kutyatartásra. Igazából bárhol jobb lenne annak a kutyának mint egy ilyen inkompetens baromnál.
2017. febr. 28. 15:12
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Való igaz, a kutya unja magát. Azért szökik, mert a kinti világ érdekesebb, mint egy kert. Legyen akármekkora kerted/telked, az nem elég a kutyának, új stimulusokra van szüksége, amihez a sétán tud hozzájutni (vagy szökés során). Mintha neked egy hatalmas palotában kellene élned, se sose mehetnél ki. Egy idő után rettentő unalmas lenne. Aztán néha jön valaki, aki leül veled labdázni, sakkozni, bármi amit te szeretsz csinálni. Az akkor izgi, örülsz neki, de utána vissza az unalomba. Én is szökni akarnék. Azonban amint minden nap jönne valaki és elvinne az izgalmas kinti világba, nem lenne értelme többet szökni, mert megszokássá válna és tudnám, hogy ma is, holnap is, és azután is menni fogunk.

17-es nagyjából jól összefoglalta, de feledkezzünk már meg a falkavezérségről (tekintve, hogy meg lett cáfolva az a teória egy jó pár éve már). Itt nem erről van szó, hanem minden egyéb, fentebb említett dologról. Az unalmas kert, a sok egyedüllét, a kinti, érdekesebb világ, hogy a kutya agya nincs megtornáztatva, és ezeket tőled kb el se várja, stb...

Sok munkával jár a kutyatartás, nem lehet már úgy működni, mint nagyapáink idejében, ahol csak volt a kutya, hogy elugassa a betörőket, kidobtak neki kaját és jobb napokon talán még foglalkoztak is vele.

Ezt a részét a beszélgetéseknek eléggé kerülted kérdező, mert talán te is érzed, hogy nem nagyon tettél semmit a javulás érdekében (mert az, hogy kimész neki szólni, hogy pofa be, az nem foglalkozás).

2017. febr. 28. 15:25
 20/46 anonim ***** válasza:
Ne gyere azzal hogy a szomszédnak is láncon van a kutyája. Igen, nyilván neki is rossz, de attól még a te kutyádnak is ugyanolyan rossz sorsa van. Vagdalkozás helyett inkább elgondolkodhatnál, ha már ennyi ember írja ugyanazt, akkor valami csak lehet benne nem? Vagy milyen válaszokat vártál? Hogy "igen baromi szemét kutyád van hogy szökik" és akkor megnyugodtál volna? Nem értem minek feltenni kérdést annak, aki a válaszokat nem hajlandó elfogadni, vagy legalább átgondolni, hogy vajon mi az amit tehetnél azért hogy változzon a helyzet.
2017. febr. 28. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!