Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak?...

Milyen kutyát válasszak? (Lent vannak a "körülmények" és egy kutya amire gondoltam. )

Figyelt kérdés

Először is egy mopszra gondoltam, de más is lehet.

Csöndesnek kéne lennie, mert lakótelepi első emeleten lakunk. Ketten vagyunk (az anyukámmal) ő dolgozik én pedig tanulok. Valószínűleg reggel este tudnám levinni sétáltatni, és utána kapna enni (mert azt olvastam , hogy nem jó ha evés után mozognak) Amíg nincs itthon senki, lenne neki alomtálcája, fekhelye, vize és kajája is bent. Egy kis társasága azért lenne, mert rágcsálókat is tartunk, csak nem tudom, hogy kijönnének-e. Barátságos, nem agresszív kutyát szeretnénk. A lakótelepen elég sok kutya van, a csivavától a boxerig minden :D Röviden: egy olyan kutya kéne, ami kisebb, rövidszőrű, csöndes, barátságos, szobatiszta (nem tudom hány hónapos kortól lehet ilyet venni) és bírja a napi 2 sétát(fél vagy 1 óra) és a napi 2 etetést (ezt sem tudom, hogy hány hónapos kortól lehet csak 2x etetni). 2 szoba van, fürdő, wc, folyosó, erkély+ egy konyha de oda nem igazán szeretnénk ha bemenne. És természetesen télire lenne kutyaruhája és meleg fekhelye, nyáron pedig hűvös szoba (és persze víz)mindig lenne biztosítva. A kutyusért és az egészségéért én felelnék.

Melyik kutyafajta lenne alkalmas erre? A mopsz mennyi idősen szobatiszta és elég neki a napi 2 etetés? Ennyi idősen még lehet neki másik nevet adni? Meddig lehet tanítani trükkökre? (pl.: ül, marad,fekszik,pacsi,forgás stb)

A válaszokat előre is köszönöm!

2016. dec. 8. 08:49
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
94%
Egy mopsz teljesen elhízna ilyen tartás mellett, azonkívül ha a rágcsálók nincsenek rács mögött, akkor azoknak annyi...
2016. dec. 9. 10:56
 32/35 anonim ***** válasza:
63%

28. Válaszoló vagyok.

Szerintem ha egy emberben nincs felelősség 15 évesen az régen rossz. Meg ez , hogy nrm kell ivartalanitani meg ha nem megy megy a mamahoz akinek már úgyis 5 kutyaja van, tegyük hozzá , hogy ott meg már egy "beltenyeszet" van. De igazad van, jót tesz majd a verfrissites.

Meg azért szuka mert annak tud nevet. Ez komoly??!!

2016. dec. 9. 11:05
 33/35 anonim ***** válasza:
75%
Elnézést kérek, csak a kérdést, és az első választ olvastam el. 1-es okfejtése hibátlan. Mindazonáltal továbbmennék. Én a magam részéről nem javasolok neked kutyát, kérdező. Te iskolás korú vagy. Néhány év, és hatalmast fog változni az életed. Kollégiumba, vagy másik városba, albérletbe költözöl. Megint pár év, és megint hatalmas változás. Közben megismerkedsz valakivel, szerelmes leszel, stb. Egy kutya jó esetben 15+ évig is elél. De milyen élete lesz, ha elhagyja a gazdája? Az, aki mindennél fontosabb neki...
2016. dec. 9. 16:31
 34/35 anonim ***** válasza:
40%
*hatalmasat fog változni az életed
2016. dec. 9. 16:33
 35/35 A kérdező kommentje:

13 éves vagyok, jövőre valószínűleg más városba fogok iskolába járni. Igen, azért szeretnénk szukát, mert van egy kedvenc lány nevünk. A kannak meg nem szeretnénk ilyen "tömegnevet" adni. pl: picúr,maszat,tappancs stb.

Bár én úgy gondolom mindenki eldöntheti magának milyen nemű kutyát választ. Itt a lakótelepen nem tudna szaporodni tehát teljesen felesleges ilyen műtétbe belevágni. De ahogy említettem még nem most lenne a kutya, hanem 1 év (vagy több) múlva. Lehet nem is lesz.

2016. dec. 10. 07:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!