Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tarthatok ilyen körülmények...

Tarthatok ilyen körülmények között kutyát? (többi lent)

Figyelt kérdés

Kisebb testűre gondoltam, mondjuk francia bulldogra vagy valamilyen tacskókeverékre. Panelban lakom és sajnos napi 8 órát egyedül lenne a lakásban, illetve naponta egyszer tudnám sétáltatni, de akkor másfél-két órát is.

Reális így bevállalni egy kutyust?

Esetleg megoldás lenne, ha alomra szoktatnám?

Netán tudtok mondani kisebb mozgásigényű fajtát?

(Az első 2 hónapban nyáron egész nap tudnák figyelni rá, meg nevelgetni, csak a hétköznapok problémásak...)

Köszönöm a válaszokat! :)

16/L

2014. dec. 1. 17:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Francia bulldog lenne az ideális, olyan téren hogy nem túl ugatós és kevesebb a mozgásigénye. Viszont napi 3 séta kell neki is. Reggel suli előtt simán belefér szerintem ha úgy osztod az időt egy 15 perces kis kör, aztán a bulldognak egy másfél órás intenzív séta tökéletesen elég, de még lefekvés előtt is le kellene vinni megint csak pisilni. Alomra nem nagyon szoktatnám, macerás az, jobb ha szobatiszta.
2014. dec. 1. 17:47
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Napi 3-4 seta kene, ha azt akarod, hogy szobatiszta legyen. A legtobb esetben az alomra szoktatas nem sikeres.
2014. dec. 1. 17:59
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :)

Tisztelt második válaszoló!

Wha' the hell R U talkin' about?!? :'D

2014. dec. 1. 18:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A kutya nem alomra való. Én így nem vállalnám be.
2014. dec. 1. 18:15
 5/15 KGabi0000 ***** válasza:
100%
Egy francia bulldog vagy akár egy kisebb mozgásigényű tacsi keverék is jó lenne,reggel negyed órával hamarabb kelsz fel és leviszed egy kis körre,éppen csak annyira,hogy a dolgát el tudja végezni.Utána este,meg mindegy,mert akkor gondolom van időd levinni,8-kor egy kis 10 perces séta és kész is,szobatiszta lesz a kutyád.Az alom nem kutyának való,és a pelenka sem jó megoldás.Olx-ről ne vegyél kutyát,akkor inkább fajtamentők vagy menhely.
2014. dec. 1. 18:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Napi egy séta? Borzalmasan kevés. Egy kistestű kutyusnak 3-4 séta kell minden nap, esőben, hóban, fagyban, kánikulában. Csak így vállald be. A pelenkát, almot felejtsd el, egészséges kutya nem piszkít a lakásba.

Egyébként egy tacsinak kell a mozgás, nem is hinnéd mennyi :)

2014. dec. 1. 18:35
 7/15 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor azt hiszem, lemondok róla... :/

(Nem annyira szeretnék hajnali 5-kor felkelni és este sem lenne jó hogy sétáltassam, mert kicsit vad környéken lakom...) Mégyegyszer köszi mindenkinek, ment a zöld kéz. :)

2014. dec. 1. 18:44
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg cica? :)
2014. dec. 1. 19:43
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem is a cica ugrott be. vagy törpenyúl.
2014. dec. 1. 20:15
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok cicás :/ meg igazából nyuszis sem... De kösz a tippet. :)

Azt hiszem, akkor inkább beszerzek egy csigát... :)

2014. dec. 1. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!