Szeretnék egy erdélyi kopót, ilyen körülmények között jól érezné magát?
Nekem erdélyi kopóm van. Én személy szerint nagyon elkötelezett vagyok a fajta iránt. Imádom!
DE egy kopó semmiképp nem kezdő kutyásnak való! Kell hozzá kellő tapasztalat, kitartás, türelem. Nehéz fajta. Ezt a nehézséget pedig a hihetetlen makacssága és akaratossága adja. De ha ezt megtanulod kezelni, és következetes vagy, akkor a világ egyik legjobb kutyája. Ő a kutyák kutyája! Viszont nagy benne a vadászösztön, ezért is nem tanácsos séta közben elengedni, valamint a legnehezebb megtanítani neki a behívást. Ha egy kopó nem akar jönni, és nincs elég jó gazdi, akkor az életbe nem fogod behívni.
Magyarországon nincs túl sok kennel, és a tenyésztő nagyon megválogatja, hogy kinek ad el kiskutyát. A legtöbb vadászhoz és/vagy nagyon aktív, sportoló gazdihoz került, ami nem véletlen. Ők elsősorban munkakutyák!
Ha lenne további kérdésed, akkor írj privátba, szívesen segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!