Elajándékoznátok ilyen körülmények mellett?
Van egy stafford szukánk, 4,5 éves. A volt férjem kutyája, ő elköltözött tömblakásba, oda nyilván nem vitte. Mondtam, hogy maradhat. De sajnos nem igazán fogad nekem szót, kajla, úgy érzem, nincs tekintélyem. A kislányunk 3,5 éves, a kutya folyton fellöki, bökdösi, nagyon erőszakosan próbál vele játszani. (Mármint a kutya a gyerekkel.)
Van mellette egy foxi keverék kutyus, akit nagyon elnyom a szuka, de azért biztosan szeretik egymást. A foxi miatt nem aggódom, ő idősebb, volt már olyan helyzetben, hogy elpusztult a mellette élő kutya, és utána nem volt semmi gond.
De nem tudom, a staffit mennyire viselné meg egy új gazda? Meg tudná szokni?
Ilyen helyzetben mérlegelni kell.
Egyrészt... akarod megtartani a kutyát?
Ha a válasz igen, akkor felvetődik a következő kérdés: van időd, energiád változtatni a kutya viselkedésén? Ha a válasz igen, akkor kezdjetek kutyaiskolába járni, vagy hívjatok házhoz kiképzőt.
Ha a volt férjed ragaszkodik a kutyához, még midig magához veheti, megfelelő mozgatás mellett szinte bármilyen kutya elvan lakásban is.
A kutyákban az a szép, hogy szinte bármit képesek megszokni. Ha nem vagy falkavezér, akkor nem is kötődik eléggé, akkor pedig nem fogja megviselni a helyváltozás sem.
Egyébként az ilyen kutyák "erőszakos" játéka sokszor nem is erőszakos, csak nekünk tűnik annak. Ilyenkor az a helyzet, hogy meg kell mutatni, mit tartunk kívánatosnak és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!