Hogy lehet megtanítani azt a kutyának h semmilyen körülmények között ne menjen ki a csukott kapun?
A probléma ott kezdődik eleve, hogy ha jól értem, a kutya meg van kötve. Egy láncon tartott kutya, ha végre elszabadul, megy amerre lát örömében, már sokszor láttam ilyet.
Megoldás: a kaput következetesen zárni mindig, beszéld meg a családdal! Kutyát nem megkötni, viszont naponta elvinni sétálni, lemozgatni, és nevelni, nevelni.
Egy ilyen szerintem nagyszerű megoldás lenne, bár egyértelműen nem a kutyát tanítja meg, ellenben véletlenül sem maradhat nyitva az ajtó. Nálam a kertbe vezető kapura került. Ugyan el nem szökött a kutyám, de képes lenne az összes epret megenni.
1. Ne legyen megkötve. A kaput ne hagyjátok nyitva.
2. Neveld
3. Vidd sétálni minden nap.
Hát igen hasznos ötlet, hogy ne legyen lánco, nem aazért de akkor nincs semmi értelme a kutyának :D főleg hogy mihelyt alkalma nyílik rá meg fog szökni :mert nincs lefarasztva, érdekli az a sok szag.... és sorolhatnam...
Az én kutyám rendszeresen van sétáltatva, ha ki-be járunk kocsival tudja hogy kimehet korbeszaglaszni.. Nincs lekorlatozva így pl ha szél miatt vagy rosszul csukjak be a kaput, ki sem megy :) magától tudja h nem szabad meg nincs is szüksége rá :D
egyébként ha nem tudjátok a kaput folyton figyelni, és nagyon nincs más megoldás csak az a.... lánc illetve nuku séta. akkor olyasmi módszerrel kéne mint mikor azt tanítod meg neki h ne menjen az útra... de ehhez sok idő kell és türelem szóval egyszerűbb ha rendesen van vele foglalkozva :)
Nos köszönöm a válaszokat... Csak az a baj h mindennap sétálok vele és jutizok vele! Fél óra juti, fél óra gyors bicizés és egy óra séta szabadon a gáton és az összes válaszoló: -smmit nem foglalkozol vele, elég baj ha nem viszed sétálni stb... előbb megkéne kérdezni h Viszed sétálni naponta? Tlán nem ártana ha nem ítélne el mindenki.....Viszont az igaz h lánconvan de nagyon nyomós okom van rá h megkössem.
Ugyanis a kutyám olyan okos h mindenhonnan ki tud jönni.... Van egy óriási kenel abba van minden nap beton van alatta nem föld szóval alatta nem tud kijönni. Nagyon magas a kerités és levan hajlitva a vége h ne jöjjön ki de ígyis kimászik a kapun nem nagyon megy ki viszont ha egész nap elengedve lenne akk kimegy... vissza jön csak nagyon féltem... na mindegy a lényeg az h ha kimászik a kenelből felkarcolja a hasát és hiába zárom vissza és szidom le kijön megint, sántitva... ezért kötöm meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!