Milyen kutyát válasszak? (Lent vannak a "körülmények" és egy kutya amire gondoltam. )
Először is egy mopszra gondoltam, de más is lehet.
Csöndesnek kéne lennie, mert lakótelepi első emeleten lakunk. Ketten vagyunk (az anyukámmal) ő dolgozik én pedig tanulok. Valószínűleg reggel este tudnám levinni sétáltatni, és utána kapna enni (mert azt olvastam , hogy nem jó ha evés után mozognak) Amíg nincs itthon senki, lenne neki alomtálcája, fekhelye, vize és kajája is bent. Egy kis társasága azért lenne, mert rágcsálókat is tartunk, csak nem tudom, hogy kijönnének-e. Barátságos, nem agresszív kutyát szeretnénk. A lakótelepen elég sok kutya van, a csivavától a boxerig minden :D Röviden: egy olyan kutya kéne, ami kisebb, rövidszőrű, csöndes, barátságos, szobatiszta (nem tudom hány hónapos kortól lehet ilyet venni) és bírja a napi 2 sétát(fél vagy 1 óra) és a napi 2 etetést (ezt sem tudom, hogy hány hónapos kortól lehet csak 2x etetni). 2 szoba van, fürdő, wc, folyosó, erkély+ egy konyha de oda nem igazán szeretnénk ha bemenne. És természetesen télire lenne kutyaruhája és meleg fekhelye, nyáron pedig hűvös szoba (és persze víz)mindig lenne biztosítva. A kutyusért és az egészségéért én felelnék.
Melyik kutyafajta lenne alkalmas erre? A mopsz mennyi idősen szobatiszta és elég neki a napi 2 etetés? Ennyi idősen még lehet neki másik nevet adni? Meddig lehet tanítani trükkökre? (pl.: ül, marad,fekszik,pacsi,forgás stb)
A válaszokat előre is köszönöm!
Nekem tacskóm van és nagyon szeretem jól is érzi magát.
(nem vagyok benne biztos ezt a tacskómtól kéne megkérdezni.
"Én sem akarok kötekedni, de attól még, hogy jó helye van lehetnek komplikációk a szülésnél.
"Alapból ivartalanítani kellett volna." Miért kéne ivartalanítani, ha szeretnénk kiskutyát? Most öt kutya van a háznál, az egyik kölyköt meg akarták venni, de még nem lehet elválasztani az anyjától."
Számodra ez komolyan ennyire természetes, hogy rendszeresen elletitek a kutyát azért mert ti kiskutyát akartok, miközben a menhelyek tele vannak kidobott kiskutyákkal? Csak megsúgom, a szuka nem akar kiskutyát, neki ez csak szenvedés (ahogy a a ti példátok mutatja, bele is pusztulhat). Legalább hívtatok állatorvost a komplikáció miatt, vagy csak hagytátok kínok között elpusztulni?
Ezzel a felfogásoddal most már én is azt ajánlom, hogy ne legyen kutyád.
Nekem tacskóm van és nagyon szeretem jól is érzi magát.
(nem vagyok benne biztos ezt a tacskómtól kéne megkérdezni.
Végre valaki! :D törpetacsid van? Hány órakor szoktad/szoktátok levinni és mennyi időre? A tacsik is nagyon aranyosak,osztálytársamnak van egy és nemrég műtötték szegényt :S
Hívtak állatorvost, de nem ért oda időben.
Ennyi erővel a világ össze kutyája legyen ivartalanítva, ne szülessen kiskutya, mert a menhelyen vannak kutyák. De csak úgy megsúgom, hogy az emberek is szülnek gyereket, miközben az árvaházban is vannak akiket eldobtak. Nem sértésből mondom, de gondolj bele. Akár a te szüleid is fogadhattak volna örökbe egy gyereket helyetted.
Tartottak is meg kutyát, bár gondolom te nem a saját kutyád utódját tartottad volna meg, inkább hoztál volna egyet a menhelyről. Rendben, sajnálja őket az ember de szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, honnan szeretne kedvencet.
"Csak megsúgom, a szuka nem akar kiskutyát, neki ez csak szenvedés" Miért, megkérdezted tőle? :D
"rendszeresen elletitek a kutyát" nem elletjük a kutyát, a kan felcsinálja a szuka meg engedi. Nem fogjuk lefogni őket, hogy na csináljatok kutyát. Ha van akkor van, nem törik össze a világ, de ha nincs akkor nincs kiskutya.
"Számodra ez komolyan ennyire természetes" Neked nem természetes, hogy az élőlények szaporodnak?
Sajnos fogalmad nincs a felelős állattartásról, amit ti műveltek, az nem az... Pont az olyanok miatt vannak tele a menhelyek, mint te. "Minek ivartalaníttassunk, ráadásul együtt tartjuk a kannal, hú milyen jó lesz jó pénzért eladni a kölyköket" az kit érdekel hogy közben a szuka teljesen leamortizálódik a folyamatos elléstől, ki tudja miket örökítenek a szülők, mert gondolom semmilyen orvosi vizsgálat, ellátás nem történt az ellés alatt/után, nem figyeltetek a szuka megfelelő táplálására a szoptatás alatt. A kölyköket gondolom nem 2 oltással chippel, féreghajtva adtátok gazdához, mert akkor már túl sokat kellett volna rájuk költeni. Gondolom nem tartjátok a kapcsolatot kölykök gazdáival, lehet a felük már az utcán van mert pár hónap után megunták őket. De ez téged már nem érdekel, csak hogy a hasznod meglett belőle, pedig te vagy a felelős az összes miattad megszületett kutya életéért.
Ha már szaporítasz, legalább ilyen alapvető dolgokkal tisztában lehetnél, de kár is pazarolni a betűket , olyan mint halottnak a csók. De az a fajta vagy aki azt hiszi hogy ő mindent tökéletesen csinál és a világért nem változtatna semmin, csak a kutyákat sajnálom akik miattad szenvednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!