Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gondolják a szülők...

Miért gondolják a szülők hogy, biztonságban van a gyerekük?

Figyelt kérdés
Nagy testű kutyám van és nem értem a gyerekes szülőket hogy, mi járhat a fejükben? Rendszeresen viszem sétálni a kutyámat, aki 30 kg. Rendszeresen jönnek szembe a lakótelepen a szülők és jóval előttük a kisgyerekeik. A szülők látják hogy kutya jön szembe, de a ovis sőt bölcsis kicsiket nem hívják vissza, hogy a közelükben legyenek, hanem hagyják szabadon szaladgálni. Akinek nagy testűje van, tisztában van vele, hogy ha megindul egy kutya képtelenség visszafogni még akkor is ha, fojtó nyakörv és póráz van rajta. Felreállunk de ezek a kicsik össze-vissza ugrálnak, mozognak és a kutya számára kiszámíthatatlanok, pont ezért a kutyák félnek tőlük. Egy félős kutyánál meg nincs rosszabb, hiszen ha fél támadhat! Nem értem a szülőket miért gondolják, hogy biztonságban van a gyerekük és miért nem hívják magukhoz közel a kicsiket?

2016. nov. 26. 12:40
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
88%

Azért a stílusod olvasva kb olyan arogancia és "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" érződött, hogy felidegesítettem magam rajta. Talán ezért válaszoltak egyesek ... durván.

Szerintem a dolognak két oldala van. Persze, a szülőknek meg kéne tanítaniuk a gyerekeknek, hogy hogy kell egy idegen kutya közelében viselkedni, és egy totyogósnak azért én fognám a kezét útban hazafele vagy akármerre. De ha a gazda tudja, hogy az állta megkaphat valakit, meg bizonytalan a kisgyerekekkel akkor használjon szájkosarat, vagy menjen kutyafuttatóba, akárhova ahol nincsen veszély forrás. Mutogathatsz a másikra, de szerintem mindkét félnek ugyan annyira oda kéne figyelnie. (és ha tudod, hogy a másik fél lesz@rja, neked kell jobban odafigyelni)

Én nagyvárosban pl sose gondoltam, hogy a kutya aki jön velem szemben esetleg rosszul van szocializálva és a gazdája abban a tudatban viszi arra fele amerre, hogy kiszámíthatatlanul reagálhat gyerekekre vagy akármire. Kis városban ahol a kutyákat nem viszik semerre csak berakják a nagy udvarba már más a helyzet. Tehát én alapvetően bízok a sétáltató gazdákban. (bár én megtanítanám a gyerekemnek hogy hogy viselkedjen egy idegen kutyával / fognám a kisgyerekem kezét)

2016. nov. 26. 18:46
 52/58 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva, szerintem azért gondolják a szülők azt, hogy minden oké, mert úgy vannak vele, nincs olyan idióta, aki úgy tart kutyát, hogy próbál felelős lenni, és sétáltatja, ami tök jó, viszont ezzel párhuzamosan nem neveli célszerűen.

Tehát aki törődik a kutyával, az a viselkedésével is törődjön, ha pedig valaki dísznek veszi (mert hogy ebből is van 88888millió), akkor az az életben nem viszi ki sétálni, de még labdát sem dob neki.

A másik dolog, mivel 2016 van, és talán az embereknek a legkönnyebb dolga van az információszerzéshez és tapasztalatokhoz, illetve mindennek az utánaolvasáshoz, mivel neten már minden hasznos információ fent van, így gyanítják, hogy az értelmes ember, ha beszámíthatatlan kutyája van, akkor rárak egy kib...szott szájkosarat, hogy ha bármi van, akkor ne legyen vérfürdő. Szerintem.

Én tudom, hogy a gyerekek nem tudják felmérni a veszélyt, és hogy sok szülő felelőtlen, de szerintem alap dolog, hogy mindenki a saját dolgaira figyeljen, maximálisan, arra számítva, hogy a másik figyelmetlen lesz. Esetetekben itt 2 felelőtlenség találkozik, az egyik a szülő részéről, akinek lehetne kis agya, hogy ha kutyát lát, akkor figyel a gyerekére, akár barátságos kutya, akár nem. A másik pedig a te részedről, mert amíg nem tudod a kutyádat megfelelően irányítani, addig a póráz mellett célszerű szájkosárban vinni. Mert gondolom neked sem lenne jó, ha széttépne egy kisbabát, aztán a kutyát elaltatnák, te pedig valószínűleg mész a böribe, ahelyett, hogy arra a napi 2 órára, vagy egye-fene arra az időre, amíg tömegben sétáltok, addig rárakd a kosarat.

De egyébként nem kötelező nagyot befogadni, vannak kistestű pár kilós szocihiányos kutyák is, ha nincs tapasztalata valakinek, akkor kezdje azzal.

Nekem is volt egy szerelmem a menhelyről, egy óriás masztiff-jellegű kutya, de örültem ha sétálni tudtam vele menni a menhely környékén, tudtam, hogy a mérete problémát okozna a későbbiekben, így egy másik problémásat választottam. Ő is problémás, hasonlóan a tiédhez, félelemből támadhat, és bizony fél a hirtelen mozdulatoktól, bár a félév alatt, amióta elhoztam, sokat fejlődött, és ha szépen közelítenek felé, meg is tudják simogatni...

Minden akarat és ész kérdése, bár gondolom itt csak olyan válaszok helyesek, ahol lealázzák a gyereket és szülőt, és felmagasztalnak az egekbe téged :)

2016. nov. 26. 19:08
 53/58 anonim ***** válasza:
27%

Egyrészt igazat adok neked kérdező, hogy az ilyen szülők nem úgy figyelnek a gyerekeikre, ahogy kellene (tisztelet a kivételnek, természetesen). Egy bölcsis, ovis gyereknek semmi keresnivalója méterekkel a szülei előtt az utcán.

Másrészt, ha tudod, hogy a kutyád akár félelmi agresszió miatt (tulajdonképpen mindegy, mi miatt), megharaphat egy odaszaladó gyereket, akkor a te felelősséged ilyen helyen szájkosárban sétáltatni. Tök mindegy, mit gondolnak vagy nem gondolnak a szülők.

Olyan helyen sétáljatok csak szájkosár nélkül, ahol nem járnak kisgyerekesek (kutyafuttató, kietlen mező stb.)

2016. nov. 26. 21:18
 54/58 anonim ***** válasza:
100%
30 kg-os német juhászom van. Én 55 kg-os nő vagyok. Úgy fogadtam örökbe, hogy agresszívan támadott minden kutyát. Mégse merült fel bennem soha, hogy ne tudnám megtartani, sőt, azóta leszoktattam az agresszióról is. Ha ennyire nem megy a kutyanevelés, ne tarts olyan kutyát, ami sérülést okozhat, vagy minimum tegyél már rá egy szajkosarat
2016. nov. 27. 08:58
 55/58 anonim ***** válasza:

"Akinek nagy testűje van, tisztában van vele, hogy"

Nem a mérettől függ. A környékünkön két kiszámíthatatlan, harapós kutya van, egy beagle mix és egy 10 kg-s kertaljai. Ja és mind a kettő 8 hetes kora óta él a jelenlegi gazdájával, egyik sem menhelyi.

"A menhelyi kutyák sok esetben"

Szar kifogás. Az aranykoszorús mestertenyésztőtől vett kutyát is kegyetlenül el lehet rontani.

Egyébként szerintem az lenne a normális, hogy mindkét fél kontroll alatt tartja a gyerekét, kutyáját, kinek mije van és előzetes egyeztetés nélkül nem engedi oda a másikhoz. Ha meg valami hiba van a gépezetben, akkor előre szólunk.

Amúgy menhelyi kutyám van, szerintem életében először velem, séta alatt látott gyereket. Csendes, jól nevelt gyerekkel már olyannyira jól elvan, hogy segít 3 félős gyereket szocializálni kutyákkal :)

Az izgága, hangos gyerekektől fél. Mivel az ÉN kutyám ingerküszöbe van mélyebben mint a sokévi átlagé, az ÉN felelősségem, hogy szóljak a szülőnek, hogy nagy ívben kerüljük ki egymást. Ami azért is jó, mert így a kutyám biztonságos távolságból megnézheti, hogy a gyerek nem akar semmi rosszat, csak ez a természetes viselkedése :)

2016. nov. 27. 09:25
 56/58 anonim ***** válasza:
76%

2gyerekem van,sosem hagytam szaladozni őket kutyák körül,mert nem bízom a gazdikban.

Viszont nevetséges,hogy a kutyád 2lábraállós hisztit ver le. 7kutyám van,mind mentett,mindnek valami nyomora van. A legnagyobb 70kílo,kutyagyűlölő. Mégsem jut eszébe hisztizni, ha azt mondom nem,az nem.

Az öreg jucim mindenkit utál, 4harapás után került ide. Mégis tudom sétáltatni.

Szóval itt azért veled is van baj.

2016. nov. 28. 07:56
 57/58 anonim ***** válasza:
74%

"Miért gondolják a szülők hogy, biztonságban van a gyerekük?"

Miért gondolják a gazdák, hogy biztonságban van a a kutyájuk?

"Pici gyerekem van, és nem értem a kutyás gazdákat hogy, mi járhat a fejükben? Rendszeresen viszem sétálni a gyerekem, aki még pici. Rendszeresen jönnek szembe a lakótelepen a gazdák, és jóval előttük a kutyáik. A gazda látja, hogy a gyerek jön szembe, de a kicsi kutyákat mégsem hívják vissza, hogy a közelükben legen, hanem hagyják szabadon szaladgálni.... Akinek nagyobb gyereke van, tisztában van vele hogy ha megindul képtelenség visszafogni, még akkor is, ha fogják a kezét...

Ugye nem kell folytatnom???

Röviden tömören a válasz a kérdésedre:

1. Azért gondolják, mert egy embernek több joga van, mint a kutyának. És bárhogy történik a kutyaharapás, MINDIG a kutya a hibás. (amivel nem értek egyet, mert a gazda az, de hagyjuk most ezt).

2. Azért, mert mindenki feltételezi, hogy egy esetlegesen harapós kutyára MINDIG adnak szájkosarat. Amelyiken nincs szájkosár, az nyilván jól nevelt kutya, és nem veszélyes. De mint a példa mutatja, ez sem biztos.

(saját tapasztalat: ha szájkosárban van a kutya, sokkal jobban félnek tőle, és sokkal elővigyázatosabbak, mintha nincs)

2016. nov. 28. 11:06
 58/58 anonim ***** válasza:
23%
Előző vagyok. Kérdező,szokj hozzá,hogy ezek a nyomorékok mindig csak oltogatni bírják a másikat.
2016. nov. 28. 12:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!