Miért gondolják a szülők hogy, biztonságban van a gyerekük?
Most függetlenül a kutya sétáltatásától, igen is létezik és már milliószor találkoztam azzal a szituval, hogy pl. a bevásárolóközpontban, a tömegben a totyogós gyerek méterekkel a szülők előtt. Többször volt, hogy majdnem átestem a kicsin, és körbenéztem, hol a szülő, és bakker, nem láttam. Állítom, hogy simán elvihettem volna több alkalommal is az ilyen csellengeni hagyó kicsiket, mert annyira nem figyelik őket.
És akkor ott a 2 éves kicsi a járgányon, vagy a 3-4 éves a biciklin, nem 3 méterrel a szülő előtt hajt, hanem 10-20 méterekkel előrébb, járda hijján az úttest szélén (vagy közepén).
Nem is értem ezeket a szülőket, nem féltik a gyereket. És ráadásul nem is olyan közelségben vannak, hogy egy adott támadástól, eséstől... meg tudják védeni, vagy autó elől elrántani.
Ahogy megírta a 34-s. Egy jámbor, jól nevelt kutyát sétáltatva, ha teszem azt odajön egy kisgyerek aki megüti bottal stb. Te szólsz neki, de a kutya kissé odakap, mert a kisgyerek bántotta. Akkor ez is kizárólag a gazdi felelőssége? Hogy miért vitte, hogy hogy merte levinni a kutyáját sétálni aki amúgy nem labilis, ahogy vki írta.
A kutya egy állat. A szülőnek is figyelni kell hogy milyen kutya jön szembe! Én ezt teszem. 2 gyerekem van.
Szóval abszolút nincs igazuk a kérdezőt osztóknak.
Egy kis palotapincsi is odakaphat, ha belerúg az előre szaladó totyogó. És akkor rajta még talán póráz sem biztos hogy volt!
Gazdi-szülő: Egyformán figyelni kell
Szerintem tök normàlisan érthetően leìrtam a véleményemet,az hogy itt te kérdező meg 2 màsik kommentelő nem bìrja agyilag felfogni az nem az én, de nem is a többség hibàja!!!
" És sajnos ki kell ábrándítsalak titeket, egy kutya hiába van megnevelve, hiába járatták iskolába, ha veszélyben érzi magát vagy a kölykeit, akkor támad. "
Persze persze, de màr ne haragudj, te agyonképzett kutyatartó. Nem azért vagyok ÉN a GAZDÁJA annak a szerencsétlen àllatnak, azért engem tekint falkavezèrnek,mert megbìzhat bennem???? Azaz tudja hogy megvédem!!! Értsd: nem viszem olyan helyre és nem kényszerìtem olyan helyzetbe ahol baj érheti.
Ha te erőlteted a kutyàt napi szinten az ovis gyerekek közé, akkor magadra vess ha jobb esetben a kutya ellened fordul, mert megunja a baromsàgodat. Rosszabb esetben meg ràtàmad egy gyerekre.
Ez még mindig a kutyatartó felelőssége. És aki annyira ért a kutyàkhoz, mint itt a fenti idézetet ìró " szakkomentelő", akkor tudnà, hogy a legtöbb ( vagy inkàbb sokat szenvedett, bàntalmazott) menhelyes kutyànak nyugodt csendes környezet való, nem pedig egy zsibongó lakótelep.
Ha ezek utàn sem fogjàtok fel, akkor elég nagy baj van nàlatok.
Kutyát csak pórázon és szájkosárral lehet január 1-től vezetni. Már régóta hatályban van a póráztörvény, aki ezeket a szabályokat megsérti, szabálysértést követ el, kivéve a pórázviselési kényszer alól a vadászkutya és a triflakereső (földalatti gombakereső) kutya tulajdonosokat.!!!!!
Szájkosárral, megbízható gazdával nem félteném a gyereket.
43# as vagyok
Itt nem az olyan neveletlen gyerek kontra okos kutya helyzet van, hanem
hogy a kérdező direkt stresszeli azt a szerencsétlen ebet és még ő van felhàborodva, hogy kutyàs nem kutyàs egyarànt leszólja.
MIÉRT VISZED A KUTYÁT JÁTSZÓTÉR KÖZELÉBE??? Főleg úgy, hogy ideggyenge szerencsétlen!
Ha kutyasétáltatásra kijelölt helyen fordul elő, akkor én kérek elnézést. Ha bárhol máshol történik, akkor nincs igazad.
42-es, a kérdező bottal megütésről meg belerúgásról egy szóval sem írt. Az a problémája, hogy hagyják szabadon szaladgálni a gyerekeket, ahol ő sétáltatja a kutyát.
Ha az lenne a kérdés, hogy miért engedik a szülők, hogy a gyerekek belerúgjanak a kutyájába, vagy megfogják a farkát, akkor maximálisan egyetértenék vele. A gyerekeim imádják a kutyákat, és minden kutyát meg kell nézni séta közben, de sosem engedem, hogy megsimogassák a kutyát, csak ha előtte megbeszéltük a gazdival. Viszont eszembe se jut a parkban rohangáló gyerekeimre rászólni, hogy azonnal álljanak mellém kézen fogva, mert a közelben van egy kutya.
"És sajnos ki kell ábrándítsalak titeket, egy kutya hiába van megnevelve, hiába járatták iskolába, ha veszélyben érzi magát vagy a kölykeit, akkor támad. "
Azért Nehogy már egy totyogó kisgyerektől akkora veszélyben érezze magát egy kutya, hogy támadjon! Azért van gazdája, hogy megvédje.
Masik okosnak: A gyerekedet is hagyod hogy odamenjenek hozzá, és megrugdossák, bottal megverjek? Na ugye, hogy nem. Nyilván a kutyadat is megvéded, és megelőzöd ezt a helyzetet. Amennyiben nem, ne csodálkozz, hogy a kutya maga fog intézkedni, és megvédi magát, ha már a birka gazdája nem teszi...
És Mégegyszer hangsúlyozom: Ha tisztában vagy vele, hogy a kutyád akár megharaphat akárkit, akkor KÖTELESSÉGED szájkosárban sétáltatni. Igen, az utcán, és igen, MINDENHOL!!!
Azon filózom, hogy a gyakorisok vajon fizetnek az ilyen provokatív kérdésekért valakinek, vagy tényleg van olyan ember, aki ezen kívül semmiféle hobbit nem tud kitalálni magának?
Menj írónak, basszus, több értelme van, mint itt lázítani a népet. Persze nyilván bonyolultabb is, de legalább nem unnád halálra magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!