Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gondolják a szülők...

Miért gondolják a szülők hogy, biztonságban van a gyerekük?

Figyelt kérdés
Nagy testű kutyám van és nem értem a gyerekes szülőket hogy, mi járhat a fejükben? Rendszeresen viszem sétálni a kutyámat, aki 30 kg. Rendszeresen jönnek szembe a lakótelepen a szülők és jóval előttük a kisgyerekeik. A szülők látják hogy kutya jön szembe, de a ovis sőt bölcsis kicsiket nem hívják vissza, hogy a közelükben legyenek, hanem hagyják szabadon szaladgálni. Akinek nagy testűje van, tisztában van vele, hogy ha megindul egy kutya képtelenség visszafogni még akkor is ha, fojtó nyakörv és póráz van rajta. Felreállunk de ezek a kicsik össze-vissza ugrálnak, mozognak és a kutya számára kiszámíthatatlanok, pont ezért a kutyák félnek tőlük. Egy félős kutyánál meg nincs rosszabb, hiszen ha fél támadhat! Nem értem a szülőket miért gondolják, hogy biztonságban van a gyerekük és miért nem hívják magukhoz közel a kicsiket?

2016. nov. 26. 12:40
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
97%
Édes istenem... neked nincs szád? Szólj te a picinek vagy a szülőnek, hogy nem gyerekszerető a kutyád és kész! Velünk előfordult már, hogy a kislányomnak egy néni kedvesen mondta, hogy messziről köszönjön a kutyusnak, mert félős! Tök cukin elkezdett suttogni a kutyának, hogy szia ne félj. De nem piszkálta nem hülye! És ismétlem, a néni is tök jól kezelte a helyzetet, mert kedvesen, értelmesen szólt rá a lányomra, hogy hogyan közeledjen, pontosabban hogy inkabb ne nagyon. A te felelősséged is basszus, hogy ne okozzon bajt a kutyád!
2016. nov. 26. 13:02
 12/58 anonim válasza:
42%
Rakj rá szájkosárt.
2016. nov. 26. 13:03
 13/58 anonim válasza:
36%
Érhető, hogy a kutyád nem szereti a gyerekeket, ha annyi élménye van velük, hogy egy rakat kölyök csak nyúzta azt a szerencsétlent. Ilyen esetben azt teheted, hogy rászólsz a gyerekre, hogy ne jöjjön közelebb és arrébb viszed a kutyát, vagy a szülőnek szólsz, hogy pakolja már arrébb a kölykét. A gyereknek is meg kell tanítani, hogy állathoz normálisan kell közeledni, és szépen kell vele bánni. Nekem is van kutyám, igaz ő kistestű, és sokszor próbálnak hozzá gyerekek menni, de ő sem szereti őket a nagy hangjuk miatt és, hogy hirtelen közelednek felé. Én visszafogom, de a gyerekre is rászólok hogy ne jöjjön közelebb. Mondjuk nem is mernek jönni, mert a kutyám mindig megugatja őket.
2016. nov. 26. 13:05
 14/58 A kérdező kommentje:
basszus? nem lehetne ezt kulturáltan?
2016. nov. 26. 13:05
 15/58 A kérdező kommentje:
Egy totyogós mit ért abból, hogy fél a kutyám.
2016. nov. 26. 13:06
 16/58 anonim ***** válasza:
100%

Közben írtál.

Szoval ha a kutyád nem bírja a gyerekeket, akkor kézlt dolgot tehetsz:

1. Amíg még messzebb van a gyerek, de látod, hogy felétek közelít, hangosan szólsz a szülőnek, hogy ne engedje a kutya közelébe.

2. Megfordulsz, és elindulsz a másik irányba. Nyilván gyorsabban sétálsz, mint egy totyogó.

Arról ne ias beszéljünk, hogy ha megvan az esélye, hogy bárkit is megkap a kutyád, akkor szájkosarat kellene ráadnod, mert bizony KIZÁRÓLAG te leszel a hibás ha megtörténik. A körülményektől Függetlenül!!!

2016. nov. 26. 13:07
 17/58 A kérdező kommentje:
Miért kell ilyen erőszakosan válaszolni, miért adják bele a életük frusztrációját.
2016. nov. 26. 13:07
 18/58 anonim ***** válasza:
79%

Hát ööö....

Valahol az a normális, hogy városban élő, lakásban tartott kutya nevelve és szocializálva van. Nálatok nem!?

Ezzel az erővel a bizonytalan mozgású, 70 éves, 40 kilós nénit se engedje senki felügyelet nélkül az utcára, mert ha az idegbeteg kutyád rádront, akkor így járt.

Kutyasuli, most, azonnal! Vagy add le menhelyen! Így életveszélyes kutyát tartani, ahogy te csinálod.

A 30 kilós kutya pedig nem nagytestű, kiscsillag! Nekem kb. ott kezdődik a kutya.

Volt 80 és 85 kilós keverék kutyám. Vakon bízhattam benne, hogy kisgyereket sem bánt. (Ami nem azt jelenti, hogy felügyelet nélkül hagytam őket!) Most 40 kilós a kutyalány, haver kisfia a szőrébe csimpaszkodva áll fel. Akkor is csak farkat csóvál.

Egy 30 kilós kutyát meg KELL tudni fogni, sőt fegyelmezni is tudni kell. A 85 kilósat földhöz vágtam, ha kellett. 155 centis nő vagyok, és könnyebb, mint a kutya. De időben megtanulta, hogy én vagyok a főnök!

Ha a kutyád ilyen labilis, akkor annak oka van!

Gondolom érzi rajtad is, hogy nem szereted a gyerekeket, azért reagál ő is idegességgel.

2016. nov. 26. 13:09
 19/58 A kérdező kommentje:
A kérdésem az volt miért gondolják hogy biztonságban van a gyerekük? A kutyában soha nem lehet bízni.
2016. nov. 26. 13:10
 20/58 anonim ***** válasza:
74%
Jujci! A basszus tenyleg nagyon kemény szó.. remelem azert fogsz tudni aludni! Azt látom h semmit nem értesz a gyerekekhez... egy totyogós van olyan értelmi szinten, hogy felfogja, ha valamit nem szabad! Szerintem a kutyád is jóval értelmesebb, mint amit te kinézel belole. Magadat viszont határozottan tulertekeled :D bocsika
2016. nov. 26. 13:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!