Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gondolják a szülők...

Miért gondolják a szülők hogy, biztonságban van a gyerekük?

Figyelt kérdés
Nagy testű kutyám van és nem értem a gyerekes szülőket hogy, mi járhat a fejükben? Rendszeresen viszem sétálni a kutyámat, aki 30 kg. Rendszeresen jönnek szembe a lakótelepen a szülők és jóval előttük a kisgyerekeik. A szülők látják hogy kutya jön szembe, de a ovis sőt bölcsis kicsiket nem hívják vissza, hogy a közelükben legyenek, hanem hagyják szabadon szaladgálni. Akinek nagy testűje van, tisztában van vele, hogy ha megindul egy kutya képtelenség visszafogni még akkor is ha, fojtó nyakörv és póráz van rajta. Felreállunk de ezek a kicsik össze-vissza ugrálnak, mozognak és a kutya számára kiszámíthatatlanok, pont ezért a kutyák félnek tőlük. Egy félős kutyánál meg nincs rosszabb, hiszen ha fél támadhat! Nem értem a szülőket miért gondolják, hogy biztonságban van a gyerekük és miért nem hívják magukhoz közel a kicsiket?

2016. nov. 26. 12:40
1 2 3 4 5 6
 21/58 A kérdező kommentje:

Attól még hogy, nem ismersz nem kell erőszakosan kommunikálni.

Ez a kutya közepes testűnek számít, amúgy németjuhász kutya, de csak 30 kg mert vékony. Én elhúzom, félreállok, de a gyerekek előreszaladnak és a szülőnek még nem tudok szólni sok esetben. Egy kis gyereket már megkapott, figyelmeztette a kutya. Ez annak tudható be hogy, a család ahol volt ott nem nevelték meg a gyerekeket, hogy finoman bánunk a kutyával. De a kérdésem miért gondolják a szülők, hogy a gyerek biztonságban van, attól hogy van gazda a kutya mellett?

2016. nov. 26. 13:18
 22/58 anonim válasza:
54%
Igen egy totyogós nem hülye, felfogja, hogy mit nem szabad, de az esetek többségében ez a tiltás nem érdekli .
2016. nov. 26. 13:23
 23/58 anonim ***** válasza:
96%
Azert gondolják, mert van gazda a kutya mellett. Feltételezi, hogy a gazda nem csak dísznek van ott.
2016. nov. 26. 13:23
 24/58 A kérdező kommentje:
Hát nem sokat értenek a menhelyi kutyákhoz az emberek. A menhelyi kutyák sok esetben a sokadik gazdás kidobott kutyák, akiknek nem ismerjük az életét, sok rossz emlékük van, amiről nem is tudunk és általában csak egyszer egyszer jön elő ez a rossz emlék. Rengeteg menhelyi kutyát fogadnak örökbe az emberek és sok a problémás kutya. Független ez hogy kutyaiskolába járunk-e, mert az emlékeiket nem törlik ki az iskolában.
2016. nov. 26. 13:27
 25/58 anonim ***** válasza:
76%

En irtam az elso oldalon, hogy biznak a gazdaban, feltehetoen.

En legalabbis igy vagyok vele.

Harom gyerekem van. Jelenleg nincs kutyank, tacskoink voltak sokaig. En minden ettol nagyobb kutyatol tartok.

Megis: ha ulunk egy padon pl., es elsetal, szaglaszik mellettunk egy idegen kutya, felnem kellene? Lepjek a pad moge?! Muszaj leszek bizni a GAZDAnak, szep magyarsaggal.

2016. nov. 26. 13:28
 26/58 anonim ***** válasza:
Gazdaban.
2016. nov. 26. 13:29
 27/58 anonim ***** válasza:
100%

A kerdesedre valaszolva: azert mert felelős kutya tarto neveli a kutyajat, ha pedig ugy lataj, hogy a kutyaja MÉG, vagy egyaltalan nem valo emberek, gyerekek közé, nem a jatszoter melle meg az ovoda környékére viszi setalni.

2. Mert lehet, hogy ranezesre normalis gazdinak tunsz, kozben meg nem vagy az. Hordj tablat a nyakadba, hogy bocs, nem tudom megfoni a kutyamat...

2016. nov. 26. 13:29
 28/58 anonim ***** válasza:
92%

Igaza van a téged osztóknak.

De itt a vàlasz:

Azért nem féltik a gyereket a szülők,mert a gazdi ott van, nekik pedig ez biztosìték, mert nem feltételezik, hogy egy ostoba topa ember, aki magasról tojt a kutya nevelésre és csak eteti a kutyàt.

Nyìlvàn egy szabadon egyedül kószàló kutya nem ilyen viselkedést vàlt ki belőlük.

Mondjuk én nem engedem a gyerekeimnek, hogy odamenjenek a kutyàkhoz, ha van gazdi ha nincs. Pont az ilyen hozzànemértők miatt,mint te. Nekünk volt 70 kg- s kaukàzusi medveölőnk, rendszeresen sétàltattam, igaz böszme jàmbor àllat volt, de gyűlölte a kistestű agresszìv kutyàkat. Bekattant tőlük. Mégsem volt sosem baj. Miért? Mert odaszóltam a gazdinak, hogy fogja meg a kutyàjàt ha nem akarja, hogy ebéd legyen, mi meg visszafordulunk.

a kutyànk tudta ki a főnök, és ami még fontosabb megbìzott bennem, tudta hogy nem hagyom, hogy bàntsàk.pont ezek miatt szót fogadott, hezitàlàs nélkül

Sosem kellett igazàn erősen visszafogni, elég volt ha megfeszìtettem a póràzt és hangosabban ràszóltam.

De nem mindenki foglalkozik a kutyàval, ezt nagyon jól tudom. 2 kutyatàmadàst làttam sajnos élőben. Mindkettőnél gyerek volt az àldozat,az egyiknek az arca hàta,màsiknak a felkarja sérült elég komolyan. A kutya mindkét esetben kiszàmìthatatlan és neveletlen volt. A gazdi meg persze hogy a gyereket hibàztatta mindkét esetnél.

Strand előtt labdàzó gyerek... Igen biztos ő a hibàs.

Zàrt jàtszótéren csúszdàzó gyerek... Megintcsak a gyerek volt a felelőtlen.

Te meg kezdj vmit a kutyàddal, ha ilyen veszélyes,mert bàrmi baj lesz téged vesznek elő.

Van szàd szólj a gyerek szüleinek,plusz hasznàlj szàjkosarat,vagy vidd az ebet lakott területen kìvülre sétàlni.

Te vàllaltad, hogy nem a sajàt kertedben nevelsz kutyàt,akkor ennek minden nyűgjét hàtrànyàt is vàllald, illetve old meg. Ez a te felelősséged!!!

2016. nov. 26. 13:34
 29/58 anonim ***** válasza:
100%
Most olvastsm a hozzàszólàsod. Menhelyes kutyàt olyan fogadjon örökbe aki ért hozzà, vagy helye van hozzà, ahova tudja tenni a kutyàt.
2016. nov. 26. 13:38
 30/58 anonim ***** válasza:
96%
Nem megsértődni kell hanem elgondolkozni azon amit írtak. Bár te még mindig csak a totyogó szüleit hibáztatod, kétlem hogy eljutott volna hozzád amiket irtak.
2016. nov. 26. 13:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!