Miért gondolják a szülők hogy, biztonságban van a gyerekük?
Attól még hogy, nem ismersz nem kell erőszakosan kommunikálni.
Ez a kutya közepes testűnek számít, amúgy németjuhász kutya, de csak 30 kg mert vékony. Én elhúzom, félreállok, de a gyerekek előreszaladnak és a szülőnek még nem tudok szólni sok esetben. Egy kis gyereket már megkapott, figyelmeztette a kutya. Ez annak tudható be hogy, a család ahol volt ott nem nevelték meg a gyerekeket, hogy finoman bánunk a kutyával. De a kérdésem miért gondolják a szülők, hogy a gyerek biztonságban van, attól hogy van gazda a kutya mellett?
En irtam az elso oldalon, hogy biznak a gazdaban, feltehetoen.
En legalabbis igy vagyok vele.
Harom gyerekem van. Jelenleg nincs kutyank, tacskoink voltak sokaig. En minden ettol nagyobb kutyatol tartok.
Megis: ha ulunk egy padon pl., es elsetal, szaglaszik mellettunk egy idegen kutya, felnem kellene? Lepjek a pad moge?! Muszaj leszek bizni a GAZDAnak, szep magyarsaggal.
A kerdesedre valaszolva: azert mert felelős kutya tarto neveli a kutyajat, ha pedig ugy lataj, hogy a kutyaja MÉG, vagy egyaltalan nem valo emberek, gyerekek közé, nem a jatszoter melle meg az ovoda környékére viszi setalni.
2. Mert lehet, hogy ranezesre normalis gazdinak tunsz, kozben meg nem vagy az. Hordj tablat a nyakadba, hogy bocs, nem tudom megfoni a kutyamat...
Igaza van a téged osztóknak.
De itt a vàlasz:
Azért nem féltik a gyereket a szülők,mert a gazdi ott van, nekik pedig ez biztosìték, mert nem feltételezik, hogy egy ostoba topa ember, aki magasról tojt a kutya nevelésre és csak eteti a kutyàt.
Nyìlvàn egy szabadon egyedül kószàló kutya nem ilyen viselkedést vàlt ki belőlük.
Mondjuk én nem engedem a gyerekeimnek, hogy odamenjenek a kutyàkhoz, ha van gazdi ha nincs. Pont az ilyen hozzànemértők miatt,mint te. Nekünk volt 70 kg- s kaukàzusi medveölőnk, rendszeresen sétàltattam, igaz böszme jàmbor àllat volt, de gyűlölte a kistestű agresszìv kutyàkat. Bekattant tőlük. Mégsem volt sosem baj. Miért? Mert odaszóltam a gazdinak, hogy fogja meg a kutyàjàt ha nem akarja, hogy ebéd legyen, mi meg visszafordulunk.
a kutyànk tudta ki a főnök, és ami még fontosabb megbìzott bennem, tudta hogy nem hagyom, hogy bàntsàk.pont ezek miatt szót fogadott, hezitàlàs nélkül
Sosem kellett igazàn erősen visszafogni, elég volt ha megfeszìtettem a póràzt és hangosabban ràszóltam.
De nem mindenki foglalkozik a kutyàval, ezt nagyon jól tudom. 2 kutyatàmadàst làttam sajnos élőben. Mindkettőnél gyerek volt az àldozat,az egyiknek az arca hàta,màsiknak a felkarja sérült elég komolyan. A kutya mindkét esetben kiszàmìthatatlan és neveletlen volt. A gazdi meg persze hogy a gyereket hibàztatta mindkét esetnél.
Strand előtt labdàzó gyerek... Igen biztos ő a hibàs.
Zàrt jàtszótéren csúszdàzó gyerek... Megintcsak a gyerek volt a felelőtlen.
Te meg kezdj vmit a kutyàddal, ha ilyen veszélyes,mert bàrmi baj lesz téged vesznek elő.
Van szàd szólj a gyerek szüleinek,plusz hasznàlj szàjkosarat,vagy vidd az ebet lakott területen kìvülre sétàlni.
Te vàllaltad, hogy nem a sajàt kertedben nevelsz kutyàt,akkor ennek minden nyűgjét hàtrànyàt is vàllald, illetve old meg. Ez a te felelősséged!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!