Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik nem szeretnék, hogy a...

Akik nem szeretnék, hogy a kisgyerekük ne kezdje el 6 évesen az iskolát, miért gondolják igy? Miért ellenzi szinte mindenki?

Figyelt kérdés
Kislányom július elején született és én szeretném, ha 6 évesen kezdené, persze ha mindenki úgy gondolja. Én is épphogy 6 évesen kezdtem és nem éreztem soha hátrányát.
2014. szept. 3. 19:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is éppen 6 évesen kezdtem az iskolát és nem éreztem hátrányát, de tény, hogy 1x gyerek a gyerek és ha elkezdi az iskolát, többet nincs megállás, vége a vidám, gondtalan gyermekéveknek. A másik az, hogy egy ekkora gyereknél 1 év is sokat számít, és sokan gondolják azt, hogy tanulás szempontjából előny a plusz egy év érettség (ami igaz is).
2014. szept. 3. 19:57
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem érzik elég értetnek a gyereküket. Barátnőm kisfiának szerintem kifejezetten használt. Azért nem mindegy ebben a korban sem egy év.
2014. szept. 3. 19:57
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Mert tényleg sokat számít az 1 év az elején. Azt gondolják, hogy ha 7 évesen beadják akkor egyenesen jobb tanuló lesz. Ez max az elsö évre lesz egy kis elönye, de több nem. Késöbb 3-4-ben már meg sem fog látszani, ha a gyerek nem elég érett, akkor max az elsö néhány hónapban fog segíteni.

Nekem a lányom szeptember végi, de még ezen is gondolkodom, hogy mehetne elöbb, mert nagyon érdekli az iskola. Azért fogom vissza tartani, mert kétnyelvü, így elöbb megtanulja a másik ABC-t és írni, olvasni(az utolsó évben az ovis korában tölem), majd mehet az itteni iskolába az itteni nyelvet megtanulni.

2014. szept. 3. 20:06
 4/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek!

Az más, ha nem érett rá. De én a környezetemben és itt az oldalon is azt látom, hogy szinte mindenki 1 évet várna még.

2014. szept. 3. 20:15
 5/24 anonim ***** válasza:
79%

Mert 1 éveig még gyerek lehet és gondtalanul,felhőtlenül játszhat!

tanulhat még életébe eleget!

Az én fiam még csak 4 éves de ha majd oda kerül a sor és lesz vmi kiskapu,hogy maradhasson még 1 évig akkor minden erőmmel ezen leszek!

2014. szept. 3. 20:29
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

A mi időnk és a mostani idő egész más.

Láttad már a mostani elsősök órarendjét?

A mindennapos testnevelés, a kötelező erkölcstan/hittan, és az esetleges angol/német órák olyan szinten megnövelték az óraszámot, hogy az már fizikailag és pszichésen is jobban megviseli ezt a korosztályt. És akkor még a kötelező napköziről nem is szóltam...

2014. szept. 3. 20:56
 7/24 anonim ***** válasza:
27%

Az én lányom most kezdte a sulit, 6 éves 2 hónapos.

Imádja, simán bírja 8-tól 3-ig. Egész napos suli, délelőtt van a matek, magyar, angol, informatika, hittan, környezetismeret, délutánonként meg a rajz, ének. Tesi hol de., jol du. van.

Ettől a szövegtől meg falra mászok, hogy "maradjon még egy évet oviban, hadd legyen még egy évig gyerek". Miért, az iskolában mi a bánattól nem lesz gyerek??? Az oviban is van egy rahedli kötelező dolog, nem egy nagy változás a nagycsoport után a suli.

2014. szept. 3. 21:19
 8/24 anonim ***** válasza:
90%
Én azért akartam a júliusi gyerekemet marasztalni, mert nagyon játékos volt még, nem akartam, hogy olyan jelzőket aggassanak az amúgy okos lányomra, ami nem való rá, és megbélyegezzék. Jó döntés volt, most már teljesen biztos. Ha semmi nem indokolta volna, engedtem volna suliba. Szerintem egy szülő ezt meg tudja ítélni. Ahogy te is, hogy úgy gondolod, a tiéd menjen. :)
2014. szept. 3. 21:28
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Én május végén születtem, így 6 év 3 hónaposan kezdtem a sulit. Nem is volt soha gond, szerettem tanulni, mindig is könnyen ment a tanulás. Emiatt úgy gondoltam, hogy ha lesz gyerekem, biztos, hogy ő is menni fog 6 évesen. A lányom októberben született, így (nagy szerencsénkre) 7 évesen kezdte a sulit tavaly. És azóta úgy gondolom, hogy a most 3,5 fiam (aki márciusi), hacsak nem lesz különösen indokolt, akkor 7,5 évesen fog suliba menni...

Ahogy látom, és visszaemlékszem, nagyon sokat változott a rendszer 25-30 év alatt. Én max délre mindig otthon voltam, utána egész délután játszottunk a barátnőimmel. A lányoméknak 8-4-ig kötelező az iskola, utána már házi nincs, de azért javasolt gyakorolni. Elsőben tanulták már a római számokkal való összeadást, kivonást húszig, az összes mértékegységet, meg sok mást, ami szerintem teljesen fölösleges ilyenkor még. Nem volt gond, mert szerencsére szorgalmas és jól tanul a lányom, de év végére már hulla fáradt volt. Szóval én ezek miatt gondolom úgy, hogy ha lehet, a fiamnál elintézem majd, hogy nyerjen még egy évet az oviban.

2014. szept. 3. 21:41
 10/24 anonim ***** válasza:
27%
Én is mindenhol azt olvasom, hogy "hadd legyen még gyerek", ez szerintem is baromság, persze ha éretlen rá az oké. Én szeptemberi évvesztes voltam, már gyerekként is nagyon magas voltam, plusz még, hogy majdnem 7 évesen mentem, engem ez nagyon frusztrált.
2014. szept. 3. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!