Akik nem szeretnék, hogy a kisgyerekük ne kezdje el 6 évesen az iskolát, miért gondolják igy? Miért ellenzi szinte mindenki?
Mert tényleg sokat számít az 1 év az elején. Azt gondolják, hogy ha 7 évesen beadják akkor egyenesen jobb tanuló lesz. Ez max az elsö évre lesz egy kis elönye, de több nem. Késöbb 3-4-ben már meg sem fog látszani, ha a gyerek nem elég érett, akkor max az elsö néhány hónapban fog segíteni.
Nekem a lányom szeptember végi, de még ezen is gondolkodom, hogy mehetne elöbb, mert nagyon érdekli az iskola. Azért fogom vissza tartani, mert kétnyelvü, így elöbb megtanulja a másik ABC-t és írni, olvasni(az utolsó évben az ovis korában tölem), majd mehet az itteni iskolába az itteni nyelvet megtanulni.
Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek!
Az más, ha nem érett rá. De én a környezetemben és itt az oldalon is azt látom, hogy szinte mindenki 1 évet várna még.
Mert 1 éveig még gyerek lehet és gondtalanul,felhőtlenül játszhat!
tanulhat még életébe eleget!
Az én fiam még csak 4 éves de ha majd oda kerül a sor és lesz vmi kiskapu,hogy maradhasson még 1 évig akkor minden erőmmel ezen leszek!
A mi időnk és a mostani idő egész más.
Láttad már a mostani elsősök órarendjét?
A mindennapos testnevelés, a kötelező erkölcstan/hittan, és az esetleges angol/német órák olyan szinten megnövelték az óraszámot, hogy az már fizikailag és pszichésen is jobban megviseli ezt a korosztályt. És akkor még a kötelező napköziről nem is szóltam...
Az én lányom most kezdte a sulit, 6 éves 2 hónapos.
Imádja, simán bírja 8-tól 3-ig. Egész napos suli, délelőtt van a matek, magyar, angol, informatika, hittan, környezetismeret, délutánonként meg a rajz, ének. Tesi hol de., jol du. van.
Ettől a szövegtől meg falra mászok, hogy "maradjon még egy évet oviban, hadd legyen még egy évig gyerek". Miért, az iskolában mi a bánattól nem lesz gyerek??? Az oviban is van egy rahedli kötelező dolog, nem egy nagy változás a nagycsoport után a suli.
Én május végén születtem, így 6 év 3 hónaposan kezdtem a sulit. Nem is volt soha gond, szerettem tanulni, mindig is könnyen ment a tanulás. Emiatt úgy gondoltam, hogy ha lesz gyerekem, biztos, hogy ő is menni fog 6 évesen. A lányom októberben született, így (nagy szerencsénkre) 7 évesen kezdte a sulit tavaly. És azóta úgy gondolom, hogy a most 3,5 fiam (aki márciusi), hacsak nem lesz különösen indokolt, akkor 7,5 évesen fog suliba menni...
Ahogy látom, és visszaemlékszem, nagyon sokat változott a rendszer 25-30 év alatt. Én max délre mindig otthon voltam, utána egész délután játszottunk a barátnőimmel. A lányoméknak 8-4-ig kötelező az iskola, utána már házi nincs, de azért javasolt gyakorolni. Elsőben tanulták már a római számokkal való összeadást, kivonást húszig, az összes mértékegységet, meg sok mást, ami szerintem teljesen fölösleges ilyenkor még. Nem volt gond, mert szerencsére szorgalmas és jól tanul a lányom, de év végére már hulla fáradt volt. Szóval én ezek miatt gondolom úgy, hogy ha lehet, a fiamnál elintézem majd, hogy nyerjen még egy évet az oviban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!