Akik nem szeretnék, hogy a kisgyerekük ne kezdje el 6 évesen az iskolát, miért gondolják igy? Miért ellenzi szinte mindenki?
Igen, az oviban is vannak foglalkozások. Egy-kettő egy nap alatt. Közben játék, ének, kikapcsolódás.
Az első osztály nagyon nem ez. (15 éve vagyok pedagógus tanító és tanári végzettséggel)
A kisfiam most lett elsős, én is sokat vacilláltam, tovább maradjon-e még az oviban. Végül csak azért írattam be az iskolába, mert a mostani tanítója a legjobb a városban, Csak ezért lett most elsős. Tudom, hogy figyelembe veszi a gyerekek igényét, képességeit, haladási ütemét, fizikai állóképességét, szellemi terhelhetőségét.
Nem a gyerek képessége a döntő ma már ugyanis, hanem a terhelhetősége. Mások a tankönyvek, mások az óraszámok.
Hidd el, teljesen mindegy, mi volt 2-5-10-20 éve.
Szerintem ezt nem lehet kategorizálni, minden gyereket személyesen- egyenként kell nézni, hogy kine mi a jó. Egy nem iskolaérett gyereket ugyanorlyan káros iskolába küldeni, mint egy iskolaérett gyereket visszatartani.
Nekem márciusi a fiam- 6,5éves és kezdte a sulit most. Ő nagyon figyelmes, kitartó, a pedagógusok és az én véleményem is az volt, hogy menjen iskolába, nem utolsósorban nagyon akart is menni. Igaz még csak 4napja iskolás de minden nap úgy jött haza, hogy ugye holnap is jöhetek...
A középső gyerekem június legeljén született, 4éves 3hónapos most - és egyenlőre nem gondolom úgy, hogy vissza fogjuk tartani. Szerintem ő is menni fog iskolába majd két év mulva.
Egyébként nemrég olvastam egy kérdést, ahol kérdezte egy anyuka, hogy nem hátrány-e, ha egy gyerek 6évesen kezdi a sulit úgy, hogy sok társa inkább már 7év körüli és van olyan gyerek, aki majd másfél évvel idősebb az ő gyerekénél... A válaszok többsége az volt, hogy akiket visszafogtak, okkal fogták vissza- ergó nem hátrány.
Az itteni válaszok szerint pedig mégis az. Azaz nem szívesen adják mégse iskolába a 6-6,5éves a sok 7éves közé...
Nem egyértelműek a válaszok sehol. A vélmenyek is megoszlanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!