Anyukák, akik használnak fertőtlenítő törlőkendőt a kisgyerekük kezének megtörlésére, azok hol veszik, milyet és milyen árban?
Sosem használtam ilyet, mert semmi szükség rá, hogy sterilizáljuk a gyereket. Van három, kb 2 évente egyszer van nagyobb bajuk, amitől nem mennek iskolába pár napot, amúgy egyiknek sincs más gondja.
Simán elég megtörölni a popsitörlővel.
Én sem akarom sterilizálni a gyerekemet, csak vidéken élünk, ahol vannak baromfik, kutyák, macskák, takarmány, veteményes kert és társai és a fiamnak mániája, hogy mindent megfog, majd ha gondol egyet, akkor belenyúl a szájába és bizony volt már ilyen miatt afta a szájában, illetve a múltkori tüszős mandulagyulladásánál sem lehet kizárni, hogy ilyen módon jutott baktérium a szervezetébe az orvos szerint. Csak nem mindig megoldható, hogy 5 percenként beráncigáljam a fürdőszobába kezet mosni, ezért gondoltam, hogy ha vinnék hátra magunkkal ilyen fertőtlenítő kendőt, akkor azzal meg tudnám törölni és talán megelőzni legalább az ilyen megbetegedéseket.
Olyan gélünk nekünk is volt itthon, arra nem is gondoltam, csak a kendőt egyszerűbbnek találtam.
És az jobb, ha ezeket a vegyszeres cuccokat nyeli le a kezéről?
vigyél ki egy lavór vizet, abban kezet tud mosni.
Kicsi a fiam, éppen ezért tettem fel a kérdést. Most lesz még csak 2 éves. És fogalmam sincs, hogy milyen kendők ezek, múltkor kérdeztem is direkt egy gyerekorvost, hogy lehet-e ilyennel törölni a kezét a fiamnak, ő annyit mondott, hogy vegyek a patikába, ott pedig azt mondták, hogy ők nem árulnak ilyet.
Azért meg ne essen senki a nyakamnak, mert a gyerekem a kutya-macska és tyúkürülékes földet túrja és szeretném ha nem úgy nyúlna a szájába. Itt elég érdekes anyukák vannak azért, akik még ettől sem féltik a gyereküket. Azért ha a sima homokba nyúlkál vagy csak szimplán elmegyünk otthonról, akkor nem akarom fertőtlenítgetni a gyereket, csak ebben az esetben.
De köszönöm az egyik válaszolónak, aki legalább megosztotta velem, hogy még ilyet nem használhatok a fiamnál. Mert én is ettől tartottam, hogy ártalmas lehet neki, ha a kendő használata után nyúl a szájába.
A DM-ben szoktam venni, nem tudom a márkáját, fehér alapon kék minta van rajta. Utántöltőt veszek belőle, az nem olyan drága.
Én használom, mivel nincs autónk, vonatozunk, és hát a vonaton a WC... hagyjuk. Két hetet voltunk kórházban herpeszfertőzés miatt, amit valószínűleg egy vonatúton szedett össze a gyerek, infúzió, magas láz, meg ami ezzel jár. Köszönjük, talán inkább kihagynánk még egyet!
Nem hiszem, hogy azzal sterilizálom a gyerekem, ha pl. kutyasimogatás után vagy vonaton evés előtt megtörlöm a kezét, hiszen én is kezet mosok, ha állatot simogattam vagy mielőtt eszek!
Köszönöm neked is kedves utolsó!
Én is úgy gondolkodom, ahogyan te.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!