Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem fogadják el hogy...

Miért nem fogadják el hogy vannak harci kutyák?

Figyelt kérdés
Amikor valaki harci kutyát ír jönnek a válaszok, hogy "harci kutya nincs, csak a neveléstől lesz az". Azt értem, hogy arra nevelik, akkor lesz az, de van néhány fajta, amit kimondottan harcra tenyésztettek ki. Ők harci kutyák akár hogy nézzük, hiszen az ember különböző feladatra "hozta létre" a fajtákat: vadászkutya, juhászkutya, társasági kutya stb. És ez a megnevezés nem sértő szerintem.

2016. ápr. 4. 22:15
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem ez kicsit olyan, mint a cigány meg a roma. Nem polkorrekt harci kutyának nevezni, mint ahogy a cigány kifejezés sem az, akár tetszik, akár nem. Egyébként egyetértek veled, én is írtam ki kérdést erről régebben.
2016. ápr. 6. 07:17
 32/34 anonim ***** válasza:

Akumi: lényegtelen hogy elhiszed vagy sem, akkor is így működik. Ha láttál már volna ilyen "viadalt" vagy nevezzük erőpróbának, akkor látnád mekkora különbség van egy ilyesfajta harcban és a pit bunyóban. Inkább a dominanciáról és az erőről szól, a kutyák nem igazán tesznek kárt egymásban, szinte csak felületi sérülések vannak. Sokszor csak állnak és fogják egymást, kb. olyasmi mint a szkander. Ez a fajta "viadaloztatás" keleten dívik a mai napig. Hogy jó vagy rossz, lényegtelen. Van és néphagyomány, pásztorhagyomány.

És emellett ezek a kutyák a legjobb falkaállatok. A pásztorkutyáknál nincs is jobb fajta, ami falkában tud élni. Megvan a rangsor és nagyon ritkák a csetepaték falkán belül. A falka összetart. Láttam olyat, amikor két falka szembetalálkozott (konkrétan kangalok), a nagyobb falka körbevette a kisebbet és a kisebb falka konkrétan vállvetve védte egymást, olyanok voltak mint egy hoplita falanx. Harapás nélkül megoldották. Egymásnak pedig azért mennek a viadalon, mert 1v1 és mert nem a saját falkájából van, úgymond rivális. Majd keresek neked videót, ahol láthatod, hogy ez valóban inkább dominancia és erőfitogtatás a kutyák részéről. Felmérik egymás erejét majd a gyengébb, kevésbé dominánsabb meg is adja magát.

2016. ápr. 6. 08:08
 33/34 anonim ***** válasza:

És lehet, hogy úgy hangzott, hogy mellette vagyok, de egyáltalán nem. Viszont nem zavar. Ha ott így csinálják, csinálják. A kuvaszt és a komondort nem így szelektálták, mégis ugyanazt a munkát elvégezte. Csak hát ezek a cigány népek iq-ban és eq-ban kissé lejjebb vannak.

Az igazi viadalt pedig teljességgel elítélem. Lényegtelen, hogy milyen fajták vesznek benne részt.

2016. ápr. 6. 08:17
 34/34 anonim ***** válasza:
Akumi, a pásztorkutyák, meg általában a kutyák nem tolják túl a dolgokat, egyedül a bull típusúak. A pásztorkutyáknak eleve olyan bundája van, hogy nem a legkönnyebb komoly sérülést okozni nekik. Nekik a farkasok ellen is küzdeni kellett, ha úgy adódott. A kitenyésztésnél az volt a cél, hogy azért jó esélyeik legyenek a kutyáknak. Tehát ezekre alapozva egy ott szokásos küzdelemnél nem kell agyon félteni a kutyát, akit beengednek. A piteknél teljesen más volt a helyzet. Amikor őket harcra használták akkor gondolom én, nem ugyanannak a párosnak akarták nézni órákig a meccsét, mert ki se bírják lyukasztani egymást, de nem is állnak le. Ezért is nem kerültek be ebbe a körbe a nagy szőrű vagy vastagabb bőrű kutyák. Na meg eleve a mentalitás és a cél is más volt. Nem is kell keverni ezt a két küzdelmet, még ha a neve ugyanaz is, a kettő teljesen különbözik.
2016. jún. 27. 11:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!