Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem fogadják el hogy...

Miért nem fogadják el hogy vannak harci kutyák?

Figyelt kérdés
Amikor valaki harci kutyát ír jönnek a válaszok, hogy "harci kutya nincs, csak a neveléstől lesz az". Azt értem, hogy arra nevelik, akkor lesz az, de van néhány fajta, amit kimondottan harcra tenyésztettek ki. Ők harci kutyák akár hogy nézzük, hiszen az ember különböző feladatra "hozta létre" a fajtákat: vadászkutya, juhászkutya, társasági kutya stb. És ez a megnevezés nem sértő szerintem.

2016. ápr. 4. 22:15
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
92%
Mert nem szeretik, ha ez alapján ítélik el ismeretlenül a kutyájukat. Szerintem is jogos, amit írsz, pl. azt se mondjuk hogy: juhászkutya nincs, minden csak nevelés kérdése. Ha egy puli életében nem találkozik juhokkal, nem fogja terelni őket. Ha egy pitbullt nem nevelnek harcra, nem fog harcolni. Ennyi. Azt nem szeretik a gazdák, ha az emberek elítélik és megbélyegzik a kutyájukat.
2016. ápr. 4. 22:20
 2/34 anonim ***** válasza:
34%

Es ki nem fogadja el?

Harcra kitanyesztett kutyafajtak igenis vannak. Osztonnbol bennuk van a harc,tehat barmikor harcra keszek de megfelelo edzes,neveles nelkul nem lesznek beloluk harcolo kutyak de attol meg mint fajta nyugodtan lehet harci kutyanak nevezni.

Nekem pl egy Kozepazsiai es Kangal keverekem van,hazorzes a feladata es csaladi kutya de megis ha az eredetet vesszuk akkor pasztorkutya attol fuggetlenul,hogy nem arra hasznalom.

2016. ápr. 4. 22:24
 3/34 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon negatív háttérhangja van a köztudatban.

Pedig a pitbullok, amstaffok is kezesbárányok, remek családi kutyák. Sőt, gyakran kezesebbek, mibt a "társasági kutyák".

2016. ápr. 4. 22:25
 4/34 anonim ***** válasza:
87%

Örülök, hogy szerinted nem sértő, szerintem sem az, de elég negatív felhangja van, úgyhogy jobban szeretem a bull típusú terrier megnevezést. Korrektebb is, meg nem is jelenik meg tőle az ember fejében egy véres pofájú vörös szemű gyilkos vadállat.

Ez ugyanaz, amiért manapság a mezőgazdaságból élőket sem parasztoknak hívjuk: egyrészt mert negatívan hangzik, másrészt meg noha tényleg úgy kezdték régesrégen, manapság már azért baromira nem kapálnak reggeltől estig, megváltozott a munkájuk. Ahogy a harcra tenyésztett kutyáknak is :)

2016. ápr. 4. 22:33
 5/34 anonim ***** válasza:
50%
A pitbull sem veszélyesebb mint bármelyik másik.
2016. ápr. 4. 22:34
 6/34 anonim ***** válasza:
28%

Hulye felfogas szerintem.

Miert ne lehetne buszke ra valaki,hogy van egy harcikutyaja aki jol nevelt,szofogado es nem kotozkodik senkivel???

Ilyen alapon nekem is kellene szegyenlenem,hogy a pasztorkutyamat(mert igen,olyan fajta meg ha nem is arra hasznalom) az utcan setaltatom?

2016. ápr. 4. 22:44
 7/34 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és egyébként az emberek hajlamosak baromira nem harcra kitenyésztett fajtákat is leharcikutyázni, pl. a rotit, dobermannt, corsót, hogy mást ne mondjak. A köztudatban a "harci kutya" kifejezés a rövid szőrű, izmos, veszélyes külsejű kutyákra vonatkozik, és arra utal, hogy ezek bizony vadállatok. Ami ellen meg minden civilizált "harci kutyás" gazda tiltakozik. Nem a kifejezés a fontos, hanem ami mögötte van.
2016. ápr. 4. 22:44
 8/34 anonim ***** válasza:
94%

A többieknek meg ácsi, azért a "harci kutyák" nem csillámpónik. Az tagadhatatlan tény, hogy sokkal könnyebben lesznek más kutyákkal agresszívek, mint a kevésbé vad feladatokra tenyésztett fajták. És veszélyesebbek is, mert ha harapnak, akkor általában nem viccelnek (ugyanis általában azért jutnak el a harapásig, mert nincsenek megfelelően mozgatva és/vagy nevelve, tehát hót idegbetegek, és emellett rettentő céltudatosak is).

Ne keltsük indokolatlanul kezesbárány hírüket, mert ebből lett az, hogy megint boldog-boldogtalan ilyen kutyát tart, nincsenek tisztában azzal, hogy mit vállalnak, és tényleg agresszív lesz a kutyájuk, és megint vadállatként fogják őket emlegetni - valahol jogosan, ha egyszer arányaiban több közöttük az agresszív egyed, mint mondjuk a vizslák között.

2016. ápr. 4. 22:52
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, akumi! Sajnos mivel divatba jött, egyre több hozzá nem értő vesz ilyet, és így több lesz a neveletlen kutya, több a támadás, ami csak gerjeszti a rossz hírnevet...
2016. ápr. 4. 22:54
 10/34 anonim ***** válasza:
64%
A pitbullokat nem (tanitjàk) erre...hanem szelektàlnak.keresik a megfelelőt. Mint ahogy egy vizsla sem biztos hogy vadaszkutyanak bevalik..
2016. ápr. 5. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!