Miért nem számít állatkínzásnak a kutyák lakásban való tartása?
A kérdés adott, kedves első.
A kutya nem való egy lakásba. Udvarba, kertbe való de még az sem az igazi neki,
A halak kis akváriumban (15l) való tartása is állatkínzásnak számít.
És pont azok tartanak kutyát lakásban, akik állatbarátnak tartják magukat, ez egy paradoxon, mert rossz a kutyának.
Nyilván mindenki aki lakásban tartja, naponta leviszi pár órát sétálni és gondoskodik a megfelelő környezetről. Ja, nem.
A válasz az, hogy "én úgy gondolom nem állatkínzás, nekem van igazam, neked pedig nem". Még soha egy állattartót nem hallottam beismerni, ha valamiben tévedett.
Ha az állatok tudnának beszélni...
Látom megint csak kötözködni jött valaki, de azért nagyon szívesen leírom, ha érdekel.
A rövid válaszom, ha már azt mondod a kérdés adott, azért nem számít annak, mert nem az.
Csak egy kérdést feltennék én is neked nem egy bonyolult dolog, csak logikusan gondold át.
Szerinted melyik kutyának jobb kint van a kertben egész nap egyedül, maximum jobb esetben hetente egyszer nagy kegyesen elviszi a gazdája sétálni, és napi 3x látja a családot, mikor elmennek otthonról, mikor hazaérnek, és mikor enni adnak neki.Vagy a lakásban tartott, illetve lakásban jól tartott kutyának, ami napi 4-5 órát sétál, játszik, és napi 8-10órát van maximum a gazdája nélkül, amit amúgy is alvással tölt?
Kedves Kérdező!
Te ritka gyökér lehetsz, de minden személyeskedést mellőzve a továbbiakban, íme a válasz:
Egy elég nagy kertes házban élek ugyan, a kert 350 négyszögöles, de a német dog fajtájú kutyám - aki 60 kg körüli súlyt nyom-, nem bír meglenni kint a kertben, ami parkosított, ahol két kutyára kialakított, hőszigetelt háza van, mert inkább bent van velünk, emberekkel. Fekszik kényelmesen az ágyon, ami csak az övé, a különböző szobákban kialakított helyeken, stb.
Valóban... szenved a szerencsétlen... agonizál(na)... ha éppen nem szuszogna kényelmesen az ágyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!