Mi ez a tápmánia?
Nem próbálom ki a BARF-ot, mert macerás. Macerás havonta több, mint 100 kg húst beszerezni, szállítani, tárolni, kiolvasztani, mellé zöldségeket beszerezni, szállítani, tárolni, mindezt feldolgozni majd takarítani utána. Ráadásul olcsóbb se lenne, mint most, amikor nagyker áron 21 ezerért megveszek 40 kg tápot és az egész etetési procedúra napi 2 x 2 perc (ez alatt meg is ették). Nincs büdös, nem jönnek a darazsak a nyers húsra és nem kell nyers húst fogdosnom, mikor amúgy is útálom.
Az, meg hogy téged idegesít az én kényelmes kutya etetési módszerem... Hát, konkrétan nem érdekel!
Meg mindig a tap az elterjedtebb, a megszokott.
Kivancsi lennek te miota csinalod, nemreg lett ez "nagydivat"
Ahelyett hogy itt osztod oket, irj nekik privatot, te szerencsecsomag.
Ja, es nemhiszem hogy kozod lenne hozza hogy masok mivel etetnek, de ha ez neked faj, kezeltesd..
"Annyira idegesítő már (számomra), hogy a kutyájukat csak táppal etetik az emberek."
Te írtad, de nem vitatkozom.
Vegán se vagyok, elkészítem magunknak a húsos kaját hetente egy-két alkalommal, de bocs, hogy nem akarok havi 100 kilós nagyságrendben ráállni a nyers húsra!
Amugy egyaltalan nem olcsobb, hus mellett zoldsegek, gyumolcsok, tojas is kell. Plane ha a kutya allergias, mert ugye az is eleg sok van.
X evvel ezelott lehet hogy elo evo ragadozo volt, de azert nem ma kialakult fajrol beszelunk, jo lenne ha ez tudatosulna benned, a kutya ma mar haziallat.
Azt nem irtam volna le, hogy nem probalja ki senki :D eleg szep szammal vannak azert.
Egyebkent a jo minosegu friss hust eleg nehez beszerezni, ketnaponta idealis ha mar annyira nyomatod ezt a barf temat, gondolom nem honapokra vasarolsz.
Egyébként meg ja, nem olcsóbb, bár vannak olcsó és minőségi húsforrások, csak kevés, meg nem mindenki engedheti meg magának, hogy nagy tételben vásároljon, illetve nem mindenkinek van közel ilyen forrás. Nekem marad hetente a piac és 5-700-ért a nyúl meg a marha. Csontosat mondjuk lehet kapni olcsón, de a húst nem ússza meg senki, meg a zöldet, meg a kiegészítőket.
Mondjuk az állatorvost viszont igen, szóval hosszú távon persze jobban megéri a nyersezés, mint a táp, de attól még nem ez az egyetlen járható útja a kutyaetetésnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!