Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a tápmánia?

Mi ez a tápmánia?

Figyelt kérdés
Rengeteg olyan kérdés van, ahol tápokkal kapcsolatban vannak észrevételek meg dolgok itt GYK-en. Annyira idegesítő már (számomra), hogy a kutyájukat csak táppal etetik az emberek. Egyszerűen nem képes belátni, hogy megveszi a csirkefarhátat meg a csirkenyesedéket 1000 Ft-ból és máris sokkal jobban lesz tőle a kutya. Erre veszik durván 15-20 000 Ft értékben a prémium tápokat, hogy vagy beválik-e, vagy megszívta a dolgot a kedves vásárló. De tanulságképpen, megint tápot rendel. Én elismerem, hogy az Acana meg az Orijen meg a szuperprémium tápok nagyon jól beválnak, és hogy sok jó dolog van bennük, de a BARF-ot miért nem próbálja ki senki?

2015. júl. 23. 22:02
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
71%

Nem próbálom ki a BARF-ot, mert macerás. Macerás havonta több, mint 100 kg húst beszerezni, szállítani, tárolni, kiolvasztani, mellé zöldségeket beszerezni, szállítani, tárolni, mindezt feldolgozni majd takarítani utána. Ráadásul olcsóbb se lenne, mint most, amikor nagyker áron 21 ezerért megveszek 40 kg tápot és az egész etetési procedúra napi 2 x 2 perc (ez alatt meg is ették). Nincs büdös, nem jönnek a darazsak a nyers húsra és nem kell nyers húst fogdosnom, mikor amúgy is útálom.

Az, meg hogy téged idegesít az én kényelmes kutya etetési módszerem... Hát, konkrétan nem érdekel!

2015. júl. 23. 22:23
 12/51 anonim ***** válasza:
56%

Meg mindig a tap az elterjedtebb, a megszokott.

Kivancsi lennek te miota csinalod, nemreg lett ez "nagydivat"

Ahelyett hogy itt osztod oket, irj nekik privatot, te szerencsecsomag.

Ja, es nemhiszem hogy kozod lenne hozza hogy masok mivel etetnek, de ha ez neked faj, kezeltesd..

2015. júl. 23. 22:26
 13/51 A kérdező kommentje:
NEM IDEGESÍT, NEM IS ISMERLEK!!! Csak egyszerűen megkérdeztem, hogy miért mindenki táppal etet. Különben is, a kutyák ragadozók, és nem a te "vegánleszelkutyamerténaztmondom" szabály szerint éltek. Tudom, hogy kényelmesebb a postástól átvenni a megrendelt tápot, mind husidarabokat vagdosni. De mindegy, nem idegesít engem ahogy etetsz, nem is ismerlek, de te ahogy látom, túlságosan is hamar ítélsz. Bocsánat, ha megsértettelek.
2015. júl. 23. 22:28
 14/51 anonim ***** válasza:
69%

"Annyira idegesítő már (számomra), hogy a kutyájukat csak táppal etetik az emberek."

Te írtad, de nem vitatkozom.

Vegán se vagyok, elkészítem magunknak a húsos kaját hetente egy-két alkalommal, de bocs, hogy nem akarok havi 100 kilós nagyságrendben ráállni a nyers húsra!

2015. júl. 23. 22:33
 15/51 A kérdező kommentje:
Mondtam én, hogy csinálj BARF-ot? Különben is, nem kell 100 kg husi. ;) És ne vedd magadra a kérdést, mivel nem is hozzád intéztem, hanem mindenkihez.
2015. júl. 23. 22:36
 16/51 anonim ***** válasza:
56%

Amugy egyaltalan nem olcsobb, hus mellett zoldsegek, gyumolcsok, tojas is kell. Plane ha a kutya allergias, mert ugye az is eleg sok van.

X evvel ezelott lehet hogy elo evo ragadozo volt, de azert nem ma kialakult fajrol beszelunk, jo lenne ha ez tudatosulna benned, a kutya ma mar haziallat.

Azt nem irtam volna le, hogy nem probalja ki senki :D eleg szep szammal vannak azert.

Egyebkent a jo minosegu friss hust eleg nehez beszerezni, ketnaponta idealis ha mar annyira nyomatod ezt a barf temat, gondolom nem honapokra vasarolsz.

2015. júl. 23. 22:37
 17/51 anonim ***** válasza:
44%
Hát igen, a stílusod nem volt barátságos, olyan érzése van az embernek a kérdés láttán, hogy "miért ilyen hülyék az emberek, hogy táppal etetnek, mikor van BARF is". "Egyszerűen nem képes belátni", ugye. Ha nem ezt akartad közölni, akkor legközelebb fogalmazz pontosabban :)
2015. júl. 23. 22:37
 18/51 anonim ***** válasza:
79%

Egyébként meg ja, nem olcsóbb, bár vannak olcsó és minőségi húsforrások, csak kevés, meg nem mindenki engedheti meg magának, hogy nagy tételben vásároljon, illetve nem mindenkinek van közel ilyen forrás. Nekem marad hetente a piac és 5-700-ért a nyúl meg a marha. Csontosat mondjuk lehet kapni olcsón, de a húst nem ússza meg senki, meg a zöldet, meg a kiegészítőket.

Mondjuk az állatorvost viszont igen, szóval hosszú távon persze jobban megéri a nyersezés, mint a táp, de attól még nem ez az egyetlen járható útja a kutyaetetésnek.

2015. júl. 23. 22:40
 19/51 A kérdező kommentje:
Nem ezt akartam közölni csak azt, hogy nem sokan próbálják ki, pedig érdemes lenne.
2015. júl. 23. 22:41
 20/51 A kérdező kommentje:
Na igen, az állatorvosi dolgot is említeni akartam. De végül is, a tápok is jók. Én amúgy rendelni szoktam a hozzávalókat, és a kutyusom nagyon szereti és jó friss, fiatal vágóhídi husi, úgyhogy... nyamii xDDD Meg igazából banánt, brokkolit meg répát veszek és ennyiben ki is merült a BARF-om +még csontos husi is.
2015. júl. 23. 22:46
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!