Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent az, hogy egy...

Mit jelent az, hogy egy kutyafajta "agyon van tenyésztve", mire mondják?

Figyelt kérdés
jan. 2. 18:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Már más is kíváncsi volt a fogalom gyakorlati jelentésére, itt jó válaszokat kapsz a kérdésedre:

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__5575474-mit-..

jan. 2. 18:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Lehet a tenyésztőben akármilyen jó szándék, ha már másoknak sikerült belterjessé tenni egy fajtát, magas lett az örökletes betegségek előfordulási esélye, mit tud tenni ellene?

A különböző fajták viszonylag kevés, egyedből lettek felszaporítva, a fajtagondozásért felelős vezetők elutasítják, hogy időnként frissítsék a génállományt a körön kívülről bevitt egyedekkel, annak is következménye, belterjessé válik a tenyészet.

A másik emberi hülyeség a kutyák egészségét figyelmen kívül hagyó standardok felállítása volt, azért lett lejtős a német juhászok háta, lett egyre rövidebb a boxerek, mopszok, bulldogok orr része, mert abba az irányba szelektálták azokat, az nem szempont, hogy a kutyák egészségére milyen hatással van a "szépség".

tegnapelőtt 06:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Mindenféle háttértörénet nélkül; igaza van az elsőnek, az hogy agyon van tenyésztve, belterjes egy kutya, maga a kutya egészségén, valamint küllemén látszik meg. :)
tegnapelőtt 08:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Második vagyok, azt még lehagytam, hogy emiatt a belterjesség miatt olvashatod fajtától függően sajnos azokat a bejegyzéseket az oldalakon, hogy adott kutyafajtánál etetésnél (gyomorprobléma miatt) mire kell figyelnu, vagy hogy éppen mire hajlamos az az adott fajta. Ahogy az előző is írta, néha a tenyésztésért felelős elutasítja a külső génállományt, nevezzük nevén, rokonnal pároztatja a kutyát, így mint ahogy embereknél is, jelen van az adott vérfertőzés, ezzel okozva küllemi, vagy ami mégrosszabb, belső megnyilvánulást, esetlegesen halált a következő generációra. Ezért kerüli a legtöbb ember a szaporítókat, ott semmi sem visszavezethető papír alapon sem például, borzalmasan sok kérdést olvastam már itt parvós kiskutyákról, illetve szívelégtelenségről, csak a szaporítók miatt. Mindenesetre ha kihagytam valalmit, vagy félreírtam volna, elnézést mindenkitől:)
tegnapelőtt 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!