Melyik kutyafajta lenne nekünk a legmegfelelőbb?
Előre szeretném elsimítani a kötekedő “fogadj örökbe inkább” válaszokat, nem vagyok felelőtlen állattartó, eddig csak mentett és örökbefogadott kutyáink voltak, leginkább idősek és most, hogy elköltöztem úgy döntöttem szeretnék egy olyan kölyök kutyát venni, amelyik fajta tiszta és hozzánk tud nőni, én tudom felnevelni.
Korábban már neveltem fel egy máltait, az egész életét mellettem élte le és tökéletes társ volt, viszont több tapasztalatot is meg szeretnék hallgatni.
Olyan kiskutyát szeretnénk amelyik, kis helyen is elfér, hamar tanul, okos és nem túl hangos.
Nem olyan kutyát akarok amelyik nem ugat, egyértelműen mielőtt abba is belekötne valaki, hanem olyat amelyiket le lehet az állandó ugatásról szoktatni vagy nem annyira területvédő.
Azért fontos mert egy darabig még albérletben lakunk és nem lenne jó ha mindíg az ajtó elé ugrana ugatni ha valaki sétál a lépcsőházban.
Előre is köszönöm a tapasztalatokat:)
Uszkárok nem tetszenek?
Nagyon értelmes, okos, tanulékony, nem túl ugatós kutyák.
gyetlen hátránya, hogy el kell vinni néha kozmetikushoz...
Én a középuszkárt választanám, de a törpe is lehetséges, ha kisebb termetűt szeretnél.
Szálkás szőrű kanichen tacsink van minden kritériumodnak megfelel.
Az hogy ajtó elé ugrál ugatni az nem fajtafüggő hanem nevelés kérdése.
#3 ezért is írtam, hogy olyat szeretnék amelyiket le lehet róla szoktatni☺️
Mert például a német juhászunkat lehetetlen volt a fajtájából adódóan megtanítani arra, hogy nem kell mindenkit és minden zajt megugatni, de a máltainkat pedíg nagyon hamar ment.
5-ös, a németjuhász az egyik legjobban idomítható fajta, épp ezért elég könnyen lehetséges leszoktatni erről :)
Nem véletlenül munkakutya - az, hogy TI nem tudtátok leszoktatni, az nem az állat hibája, hanem a gazdáé - ez nem bántás, hanem tény.
Hogyha a kutya nem nevehető, ott a gazda a hibás, mert nem megfelelő az eszköztára - vagy nincs neki.
#7 ezzel nem értek egyet:)
Rendőr kutya volt mielőtt örökbe fogadtuk, arra lett legelőször betanítva, hogy minden apró neszt megugasson. Hiába fiatal volt még, mert nem felelt meg az elvárásoknak, úgy került hozzánk, nem lehetett leszoktatni, egy idő után trainert is hívtunk, de nekik sem sikerült, pedíg többen is jöttek hozzá, ők mondták, hogy a német juhász ha egyszer megjegyez valamit utána nehéz róla lenevelni.
Ettől függetlenül 12 évet velünk volt és nagyon szerettük:)
Az összes többi kutyánkat tökéletesen meg tudtuk nevelni, az átmenetieket is (átmeneti gazdák voltunk többnek is) azért köszönöm ezt a nagyon hasznos tanácsot tőled.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!