Mi fog történni a kutyámmal?
El kellett utaznom sajnos, így a szilvesztert nem töltöttem itthon (nem szórakoztam, orvosi oka volt, kezelésen voltam). A kutyám, Rex (dobermann, 3 éves) őrző-védő oktatást kapott és rendszeresen járunk ,,frissítésre" és folyamatosan foglalkozok vele. Mivel nem tudtam magammal vinni anyukámmal és az öcsémmel maradt az én házamban, akikkel jól kijön, tudják kontrollálni, főleg öcsém. Na most, sajnos a szomszédban oltári nagy bulit csaptak és úgy gondolták a fiatalok illuminált állapotukban, hogy poénos lesz átmászni a hátsó kertembe és a halas tóban megfürödni... Ezzel még semmi baj, halak bent vannak ilyenkor akváriumban de a bibi ott volt, hogy a hátsó teraszra felmentek és megpróbáltak bemenni a házba is. Rex nyílván hallotta és azonnal jelzett az öcsémnek és oda is mentek. Ajtó nyílt, öcsém mondta, hogy azonnal menjenek innen vagy rendőrt hív. Rex morgott, vicsorgott de nem csinált semmit. A srác meglökte öcsémet és be is ment a házba... Rex ekkor támadta meg és a karján megharapta, de mikor az öcsém rászólt azonnal elengedte és hátrált. El is rohantak a srácok. Ma jött a fiú anyja, hogy feljelent, elaltattatja a kutyámat és ha nem lenne kerítés már agyon vert volna. Ez akkor volt mikor hallotta, hogy megérkeztem és beálltam a kocsival.
Mivel egyedül élek kamerák vannak nálam és minden ajtóra rálát egy kamera kívülről, illetve belül is vannak kamerák, szintén ajtóra nézve is, hogy lássam, ha munkában vagyok merre mozog Rex nappal. Látszik is a felvételeken minden, az is ahogy az öcsém szája mozog, tisztán kivehető hogy azt kiabálja ,,engedd" és Rex elengedi a srácot. Kapun kint van a tábla, hogy kutya harap plusz hogy kutyával őrzött terület, mindenki tudja a szomszédságban, hogy ide nem poén hívatlanul jönni.
Még rendőrségtől nem kaptam semmit, nem jeleztek semmit még felém. Nem vagyok kezdő, Rex már a 4. kutyám akivel őrző-védőzök, jó idegrendszerű, szűrt állományból származik, orvosi papírjai teljesen rendben vannak és mint említettem rendszeresen tréningezünk egyénileg és csoportban is.
Rengeteg pénzem is van benne (vásárlás, képzés, orvos etetés stb.) nagy félelmem, hogy kárba vész illetve a legeslegnagyobb, hogy a legtökéletesebb társamat veszíteném el, ha elaltatják.
(Tesóm is velünk őrző-védőzik, csak az ő kutyája tavaly elpusztult, de tudja milyenek az ilyen kutyák, tehát arra sem lehet fogni, hogy hozzá nem értőre hagytam.)
Ilyenkor mi a teendő? Ma este 8 körül értem haza, még csak most fogom fel és kutatok megoldás után...
Holnap felhívok egy ügyvédet, de hátha itt kapok még plusz infókat.
Konkrétan semmit nem tehetnek a kutyáddal.
Gondolom oltási rendben, úgyhogy karantént se fognak elrendelni.
Maximum a veszélyessé nyilvánítást lehetne nála kezdeményezni, de ennek nincs alapja.
Tegyétek meg a feljelentés birtokháborítás és testi fenyegetés miatt. A kezetekben van minden, én nem félnék egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!