Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyámmal, ha...

Mit csináljak a kutyámmal, ha nem kedveli a Macskákat?

Figyelt kérdés
Mikor elhoztuk kis cicák közt nevelkedett most 5 éves és vannak kis macskák de egyszerűen haragszik rájuk mikor az ajtó elött elsétálnak elkezd remegni ugatni és mikor behoztam a kis cicát, hogy ismerkedjenek megharapta a lábát mert csak azt érte el de kitudja mit csinálna ha elkapná és egy Yorkieról van itt szó

aug. 26. 17:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Neveld meg 🤷‍♀️

Ha meg nem megy, akkor ne tarts macskát

aug. 26. 17:18
 2/12 anonim ***** válasza:
40%
Vagy inkább kutyát ne tartson, mert oké hogy egy macska "fogyóárú" de mi van, ha gyerekekre, csecsemőkre aggrozik be? Rájuk egy yorki is veszélyes.
aug. 26. 17:27
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

A yorki vadászkutya eredetileg, hiába tartják manapság ölebként, terrier. Ennek megfelelő temperamentummal. ha nem tudjuk, hogy reagál egy kutya egy kisállatra, akkor azt nem szabad úgy megmutatni neki soha, hogy kárt tudjon tenni benne, jelen esetben a cicát hordozóba vagy cicaketrecbe kellett volna tenni, és úgy bevinni, továbbá számítani egy hosszas szoktatási folyamatra.

Nálam is van kutya és macska is, és a kutyák különbséget tesznek a mi macskánk és az idegen macskák között, de régen még a szomszéd macskáját is külön megismerték és tudták, hogy azt nem bántjuk, ők csak az idegen cicákat zavarták el a kertből. Jelen esetben a yorkidnak minden macska idegen, betolakodó. Így kell viszonyulni a kérdéskörhöz és fokozatosan szoktatni.

aug. 26. 17:40
 4/12 anonim válasza:
80%

Az én kutyám Shar Pei kínai harci kutya!

4 macskával nőtt fel. 2 elpusztult a másik kettő isten se tudja hol van!

Közel egy évig nem volt macska a háznál. Most júniusba hoztunk kettőt. Imádja őket! Együtt játszanak,esténként együtt alszanak! :D

aug. 26. 18:32
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

A hiba nem a kutyában van, hanem benned. Ha nem tudsz parancsolni még egy ekkora kutyának se, az bizony gond. Ha egy kutyára rászólsz, akkor a kutyának minden esetben abba kell hagynia azt, amit csinál. Pl. a macskákra való támadást. De ugyanígy azt is, ha ki akar menni az udvarról, vagy séta közben autók alá akar futni, vagy rá akar támadni egy másik kutyára (ami esetleg tízszer akkora). Az ő érdeke is, meg a tiéd is, hogy hallgasson rád. Nálam az a kulcsszó, hogy "nem szabad".

Így nem sok esély van, hogy a kutya majd magától hozzászokik a macskákhoz.

Nekem most foxi keverékem van, előtte drótszőrű foxi volt, ami állítólag még a rövid szőrűnél is vérengzőbb. És tényleg, a mostani is veri magát a vaskerítéshez, meg a régi is ilyen volt, ha macskát lát az utcán. A hangja elmegy az ugatásban. Öltek is meg macskát, amiket el tudtak kapni. De bármikor hazahoztam új macskát, azt csak meg kellett mutatni, hogy ez a macska, megszagoltatni a seggüket, hogy azonosítani tudják, és elmondani párszor, hogy nem szabad bántani. Aztán hosszabb-rövidebb idő (2-20 nap) után már eltűrték, hogy a macska dörgölőzzön hozzájuk. (Ehhez persze az kell, hogy a macska lássa, hogy a kutya nem bántja őt.)

A drótszőrű az minden idők legokosabb kutyája volt. Idősebb korban már elég volt egyetlen egyszer bemutatni neki egy macskát, és onnantól kezdve már nem bántotta, az új macska járkálhatott az orra előtt, ott se kellett lenni velük. (Idegen macska láttán továbbra is őrjöngött.)

Csak mikor új macskát mutattam neki, és mondtam, hogy ez macska, akkor mindig olyan értetlen fejjel nézett rám, hogy hát ez megbolondult. Hogy lenne ez macska, hát a macska az a régi macska volt, ez pedig nyilvánvalóan nem az a macska.

aug. 26. 19:23
 6/12 anonim ***** válasza:
54%
Tanítsd be, hogy nem bántsa a macskákat, ha az nem sikerül, akkor dobd ki, vagy add el.
aug. 26. 19:34
 7/12 anonim ***** válasza:
34%

Fogadd el a természetét...ha ez nem megy, neked nem való semmilyen állat.

Ugyanolyan felelősséget és gondoskodást érdemel, igényel mint egy gyermek.

Valaki meg ilyeneket ír, hogy add el meg ki tudja...nem csodálom, hogy ennyi szörnyű eset történik naponta, ez az ország jeleskedik állatkínzásban!

Rengeteg állatmentő szervezet van, inkább velük vedd fel a kapcsolatot, ha nem tudsz megfelelően gondoskodni róluk

aug. 26. 23:14
 8/12 anonim ***** válasza:
A nevelés miért nem opció? Mért hagytad ezt neki?
aug. 26. 23:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

7-es, nem a természetét kell elfogadni, hanem a természetének megfelelően nevelni. Oda akarok kilyukadni, mert szerintem félreérthetően írtál, hogy a kistestű kutyákat is megfelelően nevelni kell, nem csak elfogadni, hogy hát Fifike ilyen meg olyan - az esetek legalább 90%-ában megfelelő nevelés mellett Fifike egy normális, kontrollálható kutya lenne.

Amúgy a többivel, amit írtál, egyetértek.

aug. 27. 10:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Kedveseim ez nem úgy történt ahogy ti azt hiszitek, nyilván nem lett rá engedve a kutya a cicára édes apukám fogta a kutyust aki egy nagyobb 7kg (nem dagadt) yorkie és folxamatosan mondjuk neki, hogy nem szabad bántani ez volt az első, hogy közelebbről találkoztak úgy, hogy már 2 hete alakul de nem látok javulást ezért írtam hátha van akinek van hasonló tapasztalata és jó tanácsa. Eszem ágába sincs a kutyát oda adni vagy a cicákat akárkinek is. Lakásban éltünk eddig ezért esélye se volt ezalatt az 5 év alatt macskákkal találkozni most kertes házba költöztünk és szeretnénk ha megférnének egymás mellett.
aug. 31. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!