Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nehéz egy kölyökkutyát felneve...

Nehéz egy kölyökkutyát felnevelni?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy második kutyát.

Az első 8hónaposan került hozzám. Most viszont elgondolkodtam,egy 3hónapos kölykön. Milyen egy kiskutyával az élet?

(Jelenleg 3éves a kutyusom:) )

jan. 2. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen
jan. 2. 18:00
 2/7 anonim ***** válasza:
58%
Hajrá. A másik majd betanítja.
jan. 2. 18:01
 3/7 anonim válasza:
17%
attól is függ milyen kutya. ezelőtt volt egy staffordshire és egy argentin dogom, őket egész könnyen betanítottam, most egy bullterrierem van, vele nehezen bírok.
jan. 2. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Az ám :)
jan. 2. 19:43
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

Attól függ, hogy milyen körülmények közé megy a kölyök és neked milyen a hozzáállásod, meg persze milyen kölyköt választasz (fajta és habitus).

Nem tartom követendő példának, de több rokonnál, környékbelinél kizárólag kintinek mentek a kutyák és szinte észrevétlenül felnőttek, csak elérakták a kaját és ha jó idő volt, szórakoztak kicsit vele az udvarban.

Én kertesben élek, viszont sok a lépcső és nem akartam, hogy lépcsőzzön a kölyök, ezért cipeltem és nem hagytam az udvaron sem felügyelet nélkül. Ha jelzett, kivittem, este is, a végére már iszonyúan fájt a hátam/derekam és az elején nagyon szenvedtem az alváshiánytól. A másikkal napi 5-10 km-eket mentem, de a picit nem akartam túlterhelni és másfajta foglalkozásra, szocira is volt szüksége, így kb időben másfél-kétszer annyi volt... Lakásban gondolom hasonló a helyzet.

jan. 2. 19:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Kertesházban van. 1 alapvizsgán túl van. Van vele foglalkozva :)

Ezért hát igen...egy kis kölyök komoly változást hozna

jan. 2. 20:48
 7/7 anonim ***** válasza:
A fenét. Nem kell ezt túlgondolni.
jan. 2. 23:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!