Nehéz egy kölyökkutyát felnevelni?
Szeretnék egy második kutyát.
Az első 8hónaposan került hozzám. Most viszont elgondolkodtam,egy 3hónapos kölykön. Milyen egy kiskutyával az élet?
(Jelenleg 3éves a kutyusom:) )
Attól függ, hogy milyen körülmények közé megy a kölyök és neked milyen a hozzáállásod, meg persze milyen kölyköt választasz (fajta és habitus).
Nem tartom követendő példának, de több rokonnál, környékbelinél kizárólag kintinek mentek a kutyák és szinte észrevétlenül felnőttek, csak elérakták a kaját és ha jó idő volt, szórakoztak kicsit vele az udvarban.
Én kertesben élek, viszont sok a lépcső és nem akartam, hogy lépcsőzzön a kölyök, ezért cipeltem és nem hagytam az udvaron sem felügyelet nélkül. Ha jelzett, kivittem, este is, a végére már iszonyúan fájt a hátam/derekam és az elején nagyon szenvedtem az alváshiánytól. A másikkal napi 5-10 km-eket mentem, de a picit nem akartam túlterhelni és másfajta foglalkozásra, szocira is volt szüksége, így kb időben másfél-kétszer annyi volt... Lakásban gondolom hasonló a helyzet.
Kertesházban van. 1 alapvizsgán túl van. Van vele foglalkozva :)
Ezért hát igen...egy kis kölyök komoly változást hozna
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!