Vissza kaphatom a foglalót ha nem kell a kutya?
Semmi papírt nem kaptál előre? Nem csak a szerződésre gondolok, hanem bármire, ami igazolja, hogy közöd van ahhoz az emberhez.
A feladóvevényen rajta van, hogy miért utaltad át a pénzt, vagy csak a cím, hogy hova? Mert ha rajta lenne, akkor nem tudja letagadni, hogy az a 10.000 Ft konkrétan a foglaló. Mondjuk az is több mint a semmi, ha a feladóvevény megvan.
Legrosszabb esetben, ha letagadja, hogy ismer, akkor meg be kell állítani téves utalásnak. Elvileg vissza lehet "kérni" a pénzt, ha téves számlára utalsz, de ez már peres ügy.
Amúgy mikor elváltatok miben maradtatok? Vagy akkor nem kérdeztél rá a foglalóra csak kirongyoltál onnan? :D
A foglaló nem visszatérítendő..
Én is kérek foglalót, és aki eláll a vásárlástól, az nem kapja vissza, mivel ez a biztosíték hogy jön érte, és egy kis "pótlás", mivel nekem addig és az után is az újabb érdeklődőig etetnem kell az állatot.
"A foglaló nem visszatérítendő."
Ez így ebben a formában nem igaz. Akkor nem kell visszatéríteni, ha a vevő miatt nem jön létre az üzlet. Ebben az esetben viszont az eladó volt a hibás, mert megtévesztette a vevőt és végül nem tudott neki fajtatiszta kutyát adni. Tehát visszajár(na) neki a foglaló duplája (ha írtak volna róla papírt)!
egyszer mar atbaszott...
De kerdezd meg a szulok tk. neveit, utana lehet nezni.
Linkeld be a hirdetest, vagy kuld el nekem uzibe kerlek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!