Megharapott egy kutya, de már voltam vele orvosnál, minden nap kell menni, tisztítsák, és kaptak 2013. októberében diftéria, szamárköhögés és tetanusz elleni oltást. Így nem kaphatom el a tetanuszt?
Figyelt kérdés
2014. júl. 17. 14:07
1/7 anonim válasza:
Tetanuszt eleve nem a kutyától kapsz el, hanem egy földdel szennyezett közegtől (ez persze lehet a kutya szája is).
Sokkal kérdésesebb viszont a veszettség.
A tetanusz nem halálos (ráadásul egy oltás 5 évig véd), de a veszettség igen.
2/7 anonim válasza:
Mit mondott az orvosod?
A kutya gazdája megvan? Oltva volt a kutya?
3/7 A kérdező kommentje:
Azt mondta hogy a kutya oltva van, és nem veszett szerintem a kutya, mert barátságos, csak testvérem felidegesítette én meg pont futottam. Azt mondta a sebészorvos, hogy 2 hétig megfigyelés alatt lesz a kutya hogy veszett-e, de nyugodt amúgy.
2014. júl. 17. 15:55
4/7 A kérdező kommentje:
A kutya a nagybátjámé, vette, de azt mondta akitől vette, hogy az oltási könyvet oda is adja neki, mert be van oltva.
2014. júl. 17. 16:00
5/7 anonim válasza:
A veszettség első jele az, hogy nagyon barátságos az állat, úgyhogy én erre nem alapoznék.
6/7 A kérdező kommentje:
De az előző gazdija azt mondta hogy be van oltva. De most nagyon sírok mert hogy meg fogok halni és még 12 éves vagyok. :'(
2014. júl. 17. 21:47
7/7 anonim válasza:
Figyelj csak! Azért, mert 12 éves vagy, nem kell hülyének is lenni!
Voltál orvosnál.
A kutya oltva van.
Akkor???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!