Nektek mi a velemenyetek?
Itt gyakorin sokan hangoztatjak igy torzskonyves kutya meg ugy (tudom tudom szuresek fontosak meg minden betegsegekre szurve vannak) na de most oszinten kinek van 100-180ezre egy kutyara? Azt ti is vagjatok hogy az emberek 90%a nem tenyeszetbol vesz kutyat?.. 60-100ezer ft atlag fizetes ( mert ez az atlag!)
Ebbol hogyan kepzelik a tenyesztok? Egyebkent nekem adott volt a lehetoseg hogy vegyek torzskonyveset. Szerencsere jol keresek. De azert se vettem. Nekem nem er meg egy vagyont az hogy miket nyertek a kutyam szule.(ugyertem dijakat) vettem olcsobban egy kolykot bar neki is tks-ak a szulei csak nem hivatalos tenyesztotol vettem.. 2 orvoshoz jarok kutyammal. A sima orvosunkhoz meg ami a kutya suliba van. Mindegyiknek van kutyaja nem tenyeszetbol de fajtatisztak ( es ne mondjatok hogy ami nem tk-s az nem fajtatiszta) olyan a kutyam kulleme es viselkedese ami siman veri a tk-s kutyaket. Bar kutyakent valtozo. Nektek mi a velemenyetek? Realis ez a 100-200ezer ft egy kutyara? Szerintem ha olyan 50ezer lenne egy kutya akkor nem venne senki szaporitotol csak torzskonyves kutyusokat.
19|F
Khmmmm.... A Royal Canin nem a legjobb táp, csak árban sok :D
Szerintem is drága egy tényésztett kutya. Én egy nyugodt, engedelmes, kedves, gyerek és kutyabarát kutyára pályáztam. A Labrador ugyebár ilyen. Nevelni nyilván kell, de nem agresszív. És mit csináltam? Bementem a legközelebbi menhelyre, és kihoztam egy labikeveréket. Nálunk helyi híresség lett a jó magaviseletével.
Sokkal jobb érzés így nevetni, amikor egy ilyen kis menhelyi vakarékkal (egyébként gyönyörű) aratsz egy olyan közösségben, ahol mindenkinek "fajtiszta" kutyái vannak, akik már 6 hetesen náluk voltak. Végignéztem több kutya diszpláziáját, ideggyengeségét, és rájöttem, hogy én döntöttem jól. Mégha le is néznek páran (pl; a kutyaoviban...nem is mentünk többet) hogy noha ő a legokosabb, legjobban képzett kölyök, de "csak " egy keverék. Igazából sajnálom őket :P
Jah, én 6 évet vártam a kutyámra, amíg a szüleim megengedték. Addig annyit olvastam a kutyanevelésről, mint senki az ismerettségi körömben. Ehhez képest 3 hónap semmi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!