Nektek mi a velemenyetek?
Itt gyakorin sokan hangoztatjak igy torzskonyves kutya meg ugy (tudom tudom szuresek fontosak meg minden betegsegekre szurve vannak) na de most oszinten kinek van 100-180ezre egy kutyara? Azt ti is vagjatok hogy az emberek 90%a nem tenyeszetbol vesz kutyat?.. 60-100ezer ft atlag fizetes ( mert ez az atlag!)
Ebbol hogyan kepzelik a tenyesztok? Egyebkent nekem adott volt a lehetoseg hogy vegyek torzskonyveset. Szerencsere jol keresek. De azert se vettem. Nekem nem er meg egy vagyont az hogy miket nyertek a kutyam szule.(ugyertem dijakat) vettem olcsobban egy kolykot bar neki is tks-ak a szulei csak nem hivatalos tenyesztotol vettem.. 2 orvoshoz jarok kutyammal. A sima orvosunkhoz meg ami a kutya suliba van. Mindegyiknek van kutyaja nem tenyeszetbol de fajtatisztak ( es ne mondjatok hogy ami nem tk-s az nem fajtatiszta) olyan a kutyam kulleme es viselkedese ami siman veri a tk-s kutyaket. Bar kutyakent valtozo. Nektek mi a velemenyetek? Realis ez a 100-200ezer ft egy kutyara? Szerintem ha olyan 50ezer lenne egy kutya akkor nem venne senki szaporitotol csak torzskonyves kutyusokat.
19|F
Egy tenyésztő jóval többet költ egy alomra, mint amennyi visszajön neki akár egy 8 tagú alomból. Minden egyes lehozott alomba sok pénzt fektet és nem jön neki vissza(ha csak nem csinálja nagyon, nagyon ügyesben, vagy valamit elsumákol).
Én a legtöbb embernél 50ezrekbe kerülő telefonokat látok, amiket 2 évente cserélnek és nem hisztiznek azért, mert ennyibe kerül. Ha az ember azt mondja, hogy na jól van, akkor ebben a két évben nem cserélem le az okostelefonomat, akkor máris összejött 50ezer forintja. Fogja magát és minden nap elrak ezer forintot.Egy hónap alatt 48 ezer összejött. Ez 98ezer forint. Kétezer forintot kér kölcsön a legjobb barátjától, aputól, anyutól, szomszédnénitől és gyakorlatilag vett egy szűrt, remek kutyák, akivel ha valami gond van jóeséllyel garanciálisan visszaviheti a tenyésztőnek. Cserébe 2 évig nem tudom a metron facebookozni, meg 1 hónapig az olcsóbbat veszi kajából, hogy meglegyen a napi ezer forintocska.
Az egy hónap kínkeserves szűkölködés alatt van ideje átgondolni, hogy kell-e neki a kutya, milyen kutya legyen, ki legyen az állatorvosa, mivel etessen, van-e valami célja vele és kiválasztja a kennelt. Szerintem a legtöbb ember ekkora áldozatot tudna hozni, csak hát az a norma, hogy mosogatógépre lazán áldozok 150ezret, hogy ne kelljen tányért mosni, de a kutya gyorsan kell, most azonnal.
Legyél szíves hanyagolni ezt a stílust.
Ja és tk nélküli boxerem van. Fajtajellegű keverék. Ez a neve. Nem sírok éjszakánként, hogy nekem nem fajtatiszta a kutyám, mert nem az. Megvonom a vállam, ugyanúgy tudom szeretni, de pénzügyileg okosabb dolog lett volna tenyésztőtől venni. Kevesebbet költöttünk volna rá.
Nekem megért egy "vagyont" a kutyám. Azt kaptam amiért fizettem: egy nagyon jó alaptermészetű, egészséges, könnyen tanítható és motiválható, abszolút de vizslás viselkedésű vizslát. Nem egy túlpörgős, kapdosós idegbeteg valamit, ami szétszed mindent ami elé kerül, tudja mikor kell dolgozni és mikor van pihenés, nem pörög össze-vissza mint a vizslák többsége. És ezt nem csak én mondom.
Lehet, hogy ugyanezt megkaptam volna 10.000-ért faluvégről, de nem akarom hazardírozni. (Ahogy nem vesz az ember Vateráról 40.000-ért új Iphone-t, hogy vagy megkapja vagy nem)
Amúgy egyetemista vagyok, összegyűjtöttem rá a pénzt. Az 50.000 Ft meg nagyon nem fedezi egy szuka fedeztetésének, elletésének meg a kiskutyák minőségi felnevelésének költségeit 9 hetes korig.
Jó lenne ha az emberek megtanulnák, hogy a kutya ugyanúgy érték, mint egy telefon. Sőt egy élőlény mindig is értékesebb mint egy sz@r műanyag darab. Telefonért kifizetsz 160.000 forintot, de kutyánál a 80 e forintos összegnél már kerekedik a szemed, mert hogy egy ember nem keres annyit. Persze telefonra lehet gyűjteni, de a kutya az semmi. Fogyóeszköz....
Az értékrenden kellene változtatni, nem itt pampogni. Akkor meg hozzál menhelyről kutyát, ha sokallod. De azért ne már a szaporítókat támogassa az ember. Fú de jó vettem 20.000-ért egy mopsznak kinéző kutyát. Igaz hogy disznóolban született, meg az anyját már szétellették, de nem baj, mert veri az összes kutyaiskolás kutyát értelmi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!