Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nektek mi a velemenyetek?

Nektek mi a velemenyetek?

Figyelt kérdés

Itt gyakorin sokan hangoztatjak igy torzskonyves kutya meg ugy (tudom tudom szuresek fontosak meg minden betegsegekre szurve vannak) na de most oszinten kinek van 100-180ezre egy kutyara? Azt ti is vagjatok hogy az emberek 90%a nem tenyeszetbol vesz kutyat?.. 60-100ezer ft atlag fizetes ( mert ez az atlag!)

Ebbol hogyan kepzelik a tenyesztok? Egyebkent nekem adott volt a lehetoseg hogy vegyek torzskonyveset. Szerencsere jol keresek. De azert se vettem. Nekem nem er meg egy vagyont az hogy miket nyertek a kutyam szule.(ugyertem dijakat) vettem olcsobban egy kolykot bar neki is tks-ak a szulei csak nem hivatalos tenyesztotol vettem.. 2 orvoshoz jarok kutyammal. A sima orvosunkhoz meg ami a kutya suliba van. Mindegyiknek van kutyaja nem tenyeszetbol de fajtatisztak ( es ne mondjatok hogy ami nem tk-s az nem fajtatiszta) olyan a kutyam kulleme es viselkedese ami siman veri a tk-s kutyaket. Bar kutyakent valtozo. Nektek mi a velemenyetek? Realis ez a 100-200ezer ft egy kutyara? Szerintem ha olyan 50ezer lenne egy kutya akkor nem venne senki szaporitotol csak torzskonyves kutyusokat.

19|F

2015. jún. 20. 11:57
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

"vegre valaki normalis." Tehát normális az, aki a te gondolkodásmódoddal egyetért, aki kulturáltan ellent mond, az nem.

"Ha havonta 5 ezrever torlesztek egy telefont az gyujtes telefonra."

"Havi 25 ezerbe van benne a 35kg-os kutyam."

Érdekes, itt pont azt szokták ajánlani a válaszolók, hogy havonta rakd félre azt, amit egyébként is a kutyára költenél (lásd Foresto, Advantix, Royal Canin) tedd félre és nemsokára meglesz a törzskönyves kutya ára.

Jó neked, hogy egészséges kutyát vettél. Én sajnos sok olyan fajtatiszta, de nem törzskönyves kutyát ismerek, akiknek van valamilyen egészségügyi gondjuk: patellaficam, diszplázia, allergia stb., ami a kutyának szenvedés, a gazdinak meg sokkal nagyobb kiadás, mint a törzskönyves kiskutya szűrt, egészséges szülőktől. Nem tartom irreálisnak a 100-180ezerFT-ot érte (egy gyors google keresés után elolvashatod mire, kb. mennyit költ a tenyésztő), ha fajtatiszta kutyát szeretnék én kifizetnék ennyit érte.

2015. jún. 20. 13:21
 32/42 A kérdező kommentje:
30as valaszolo.meg mindig nem ertjuk meg egymast. A kutyam szulei torzskonyvesek de nem egy hivatalos tenyesztonel szulettekk hanem egy csaladnal. Fajtatiszta staffordshire terriereket megszegyenitoen nez ki:) 10honaposan ilyen fejlett ragoizmok.csak felnott kutyanal jellemzoek. Egyebkent a te boxereddel ne keverd ossze. Ha az csak fajtajellkeg akk persze hogy csak hasonlit egy boxerre
2015. jún. 20. 13:25
 33/42 anonim ***** válasza:

1. Nem költenék egy telefonra 20 ezernél többet

2. Nagyon szeretem az állatokat, tehát az értékrendemben elől szerepelnek, mégsem adnék ki 100-150 ezer forintot egy kutyáért, noha megengedhetném magamnak.

3. Nem spórolok az állataim ellátásán.

4. Egy menhelyi kutya is ugyanolyan aranyos, sőt, még nagyobb szüksége is van egy jó gazdira, mint egy kölyöknek.

5. Életem egyetlen tenyésztői kutyájának egészségi állapota bizony több sebből vérzett (szerencsére alkalmazkodott a korlátaikhoz, és szép kort ért meg)

Arra, hogy az átlagkeresethez képest magasak a fajtatiszta kölykök árai, azt mondom, ha így is van rá kereslet, akkor miért adná olcsóbban? Az emberek sokszor olyanra is költenek, amit voltaképpen nem engedhetnének meg maguknak (de persze "nagyon kell" nekik). Pl. amikor bejöttek a DVD-k, mi még azt se nagyon tudtuk mi fán terem, de a város széli paneles lakótelepre tucatszám hordták haza a lejátszókat, persze többnyire áruhitelre Mindenki maga tudja, mikor, miből, mire akar költeni.

2015. jún. 20. 13:27
 34/42 anonim ***** válasza:

A boxerem anyja tk-s, az apa szerintem ezerszer szebb, mint az anya(persze, ez bulltípusúaknál amúgy is jellemző). Neki nincs tk-ja, csak úgy kapta a család a szuka mellé. Tudom, hogy hogy kell kinéznie egy boxernek, mondhatom, hogy azért otthon vagyok a témában.

Az utcán tucatszám hallom, hogy az embereknek ilyen kutya kell, de nem miattuk, hanem a kiképzők véleménye miatt tartam a kutyámat jónak.

Nem azért fajtajellegű keverék, mert nem hasonlít boxerre, hanem azért mert nincs törzskönyve!

Lehet a kutyádnak akármilyen rágóizma, nem lesz fajtatiszta.

Ha van egy törzskönyv nélküli kaukázusi juhászod, akár önmagában megölhet egy tucat medvét, akkor sem lesz fajtatiszta.

Remek kutya, el kell ismerni, de nem kell tenyészteni.

2015. jún. 20. 13:41
 35/42 anonim ***** válasza:
Na, jó... :DDD A pásztorkutya dolog speciál rossz példa, meg a komolyabb munkakutyázás :D De a fent említett kau kölykei nem 100ezrekbe, hanem 500ezrekbe kerülnének. Persze, lehetetlen ilyen kutyát találni.
2015. jún. 20. 13:43
 36/42 anonim ***** válasza:

26-os:

"Jelezném, hogy az emberek évezredeken keresztül így vették a kutyákat."

Nem! A jó kutya régen is érték volt, egy jó hajtókutyáért adtak egy marhát pl. A rosszat pedig igen hamar agyoncsapták, biztos nem szaporodott tovább. Manapság az a baj, hogy az akármilyen minőségű (külalakban, temperamentumban vagy egészségben hátránnyal küzdő, hogy pc legyek) kutyát szaporítják orrba-szájba. Régen láttad a Józsi kutyáit, megfogták a rablót, vagy jól szerepeltek a vadászaton, tetszettek, vettél tőle. A genetikai szűrés az volt, hogy ismerted a felmenőket, de legalábbis Józsi ismerte, és benne megbíztál. Ma mit tudsz arról a kutyáról, amit veszel? Semmit, csak ha jó(!) tenyésztőtől veszed.

Egyébként (ezt már a kérdezőnek) én úgy nem tudnék a tükörbe nézni, ha nem tenyésztőtől származó kutyára adnék pénzt. Belelátok pár fajtamentő szervezet, menhely munkájába, látom, tapasztalom, mit művelnek a szaporítók. Az egy dolog, hogy nem láttam még olyat, akitől nyugodt szívvel vennék kutyát. De a nagyobb képet nézve is inkább a tenyésztést pénzelem, mint egy szaporítót.

2015. jún. 20. 13:48
 37/42 anonim ***** válasza:

#36 - Az átlagról beszélünk, nem az extremitásokról. Egy átlag kutyáért nem adtak egy marhát, ebben biztos lehetsz. Egészségügyi szűrés nem volt, törzskönyv nem volt. Az volt, mint ma egy rendes szaporítónál, akit ugyanúgy elmondanak mindenféle rakás szarnak itt, mint azt, aki a pincében ketrecben tartja a kölyköket. Ja és prémium táp se volt, meg állatorvos se. A kutyák mindenféle házi maradékot zabáltak.

Ne érts félre, én nem azt mondom, hogy ezt kell követni, a fejlődés az természetesen jó és elég világosan elmondtam, én is rendes tenyésztőtől fogok vásárolni, csak mondom, hogy ez az egész, amiről itt beszélünk, néhány évtizedes találmány.

2015. jún. 20. 13:57
 38/42 anonim ***** válasza:

Az átlagkutya, akkoriban még csak úgy megszületett. Átjött a kan, ha szerencséje volt nem lőtte le a szuka gazdája. 63 nap múlva született 5 valami(nagy valószínűséggel keverék[nem fajtajellegű]), ebből 3-at Jani bácsi bevágott a folyóba, a maradék 2-őt meg odaadta a két utcával arrébb lakó Mari néninek, akinek épp most pusztultak el a kutyái, mert megtaposta őket a ló.

A munkára kitenyésztett kutyákra meg odafigyeltek. Jobban. Akkor még nem azon volt a hangsúly, hogy mennyire erőteljes a fang vonulata, vagy, hogy milyen kerekek a mancsok, elég zászlós-e a farok, hanem azon, hogy terelt-e a kutya, vadászott-e, belehetett-e engedni a tehenek közé anélkül, hogy megcsípné őket.

Ennek igenis megvolt az ára, bár még az akkori viszonylat de akkor még hamarabb is fogytak, mint ma. Ma mondhatjuk, hogy a legtöbb kutya megéri a 10 éves kort. Általánosan. Akkor még jó, ha a 6 éves kort megélték.

2015. jún. 20. 14:09
 39/42 anonim ***** válasza:

Én őszintén szólva nem értem mi a problémád.

1, azt mondod jól keresel. Akkor kit érdekel, hogy másnak nem jut jó kutyára? Neked állításod szerint igen.

2, ha szerinted túl sok egy törzskönyves kutya, akkor miért nem mentél menhelyre? Ja hogy te is fel akarsz vágni hogy milyen menő fajtatiszta kutyád van, de a pénzt azt már nem akarod kiadni érte?

3, ha havi 25 ezret költesz a kutyádra és évente új telefont veszel akkor mégis mi akadályoz meg abban, hogy a törzskönyvesre gyűjtsél pénzt? Ezt nyugodtan megteheti bárki más is. Ha félreteszi a cigire, évi új telefonra, hetenkénti partyzásra meg fesztiválozásra szánt pénzt, máris lehet egy drága kutyája. 3 hónapot nem bírsz várni? Ez most viccc? Vannak akik évekig tervezgetik a kutyájukat mielőtt meglesz.

2015. jún. 20. 14:15
 40/42 anonim ***** válasza:
Amúgy meg ez a régi időkkel való példálozás olyan butaság. Könnyű addig tárgyilagosnak lenni amíg Jani bácsi kutyáiról van szó 100 évvel ezelőttről, de kíváncsi vagyok mit szólnál ha a te imádott kutyád ítélnék kiszelektálásra való selejtnek, vagy ha neked kéne a 3 kölyköt a folyóba fojtani vagy elásni a kert végében... Most most van, új megoldásokat kell kitalálni.
2015. jún. 20. 14:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!