Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Staffbullt első kutyának?...

Staffbullt első kutyának? (*Staffordshire Bullterrier) Mik a tapasztalataitok, véleményetek erről a fajtáról?

Figyelt kérdés
Valami hasonló jellegű kutyát szeretnék, mint az Amstaff, csak kisebb méretben, ezért gondoltam a Staffbullra. Van valami lényeges különbség köztük belső tulajdonságaikat tekintve? Lakásban mennyire érezné jól magát? Mennyire tanulékony? stb.

2015. jún. 10. 02:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha odafigyelsz, akkor bátor vagy.

Ha "mutogatni" kell csak, akkor felelőtlen. :)

Ha alaposan utánanézel, jársz vele suliba, tudod szocializálni és a kutya jó helyről való (nem egy idegbeteg izé), akkor olyan nagy probléma nem lehet.

Minden terrier nagyon okos, tanulékony és nagyon makacs tud lenni. :)

Megfelelő fizikai és szellemi lefárasztással simán elvan a panelben.

Nagyon következetesnek kell lenni vele. Mindig te legyél a makacsabb. :)

2015. jún. 10. 08:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Én nem vállalnám be. Nekem staffi-pit keverék sokadik kutyám, nem is túl domináns, mégis okozott fejtörést párszor. Nagyon szeretem, mert hihetetlenül jól motiválható, intelligens, szeret a kedvemben járni, de főleg a kutya-gazdi kapcsolatra és a pozitív megerősítésre kell nagy hangsúlyt fektetni.
2015. jún. 10. 11:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sokat építenék a kutya-gazdi kapcsolatra, mert nagy rajongója vagyok az állatoknak egyébként is. Szeretetből se lenne hiány.

Tapasztalatom már van kutyákkal, csak személyesen nekem nem volt még, főleg nem egy makacsságáról híres bull típusú.

Kutyasuliba járatnám, és nem szaporítótól akarnám venni, hanem tenyésztőtől, hogy minden rendben legyen. A panelból gyakran le akarnám vinni sétáltatni, csak az a baj, hogy mivel a legtöbb staffbull fekete, meg ugye rövid is az orruk, félek, hogy a nyári melegben fullana :( Makacsnak elég makacs vagyok - ismerőseim szerint, úgyhogy azzal nem lesz gond ;)

2015. jún. 10. 11:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Első kutyának semmiképpen ne.
2015. jún. 10. 12:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó miért?
2015. jún. 10. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!