Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nektek mi a velemenyetek?

Nektek mi a velemenyetek?

Figyelt kérdés

Itt gyakorin sokan hangoztatjak igy torzskonyves kutya meg ugy (tudom tudom szuresek fontosak meg minden betegsegekre szurve vannak) na de most oszinten kinek van 100-180ezre egy kutyara? Azt ti is vagjatok hogy az emberek 90%a nem tenyeszetbol vesz kutyat?.. 60-100ezer ft atlag fizetes ( mert ez az atlag!)

Ebbol hogyan kepzelik a tenyesztok? Egyebkent nekem adott volt a lehetoseg hogy vegyek torzskonyveset. Szerencsere jol keresek. De azert se vettem. Nekem nem er meg egy vagyont az hogy miket nyertek a kutyam szule.(ugyertem dijakat) vettem olcsobban egy kolykot bar neki is tks-ak a szulei csak nem hivatalos tenyesztotol vettem.. 2 orvoshoz jarok kutyammal. A sima orvosunkhoz meg ami a kutya suliba van. Mindegyiknek van kutyaja nem tenyeszetbol de fajtatisztak ( es ne mondjatok hogy ami nem tk-s az nem fajtatiszta) olyan a kutyam kulleme es viselkedese ami siman veri a tk-s kutyaket. Bar kutyakent valtozo. Nektek mi a velemenyetek? Realis ez a 100-200ezer ft egy kutyara? Szerintem ha olyan 50ezer lenne egy kutya akkor nem venne senki szaporitotol csak torzskonyves kutyusokat.

19|F

2015. jún. 20. 11:57
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
29%

teljesen egyetértek veled, kedves kérdező. főleg azért, mert tudom, hogy nagyon sok tenyésztő csak csaló, nem egy gazdag ismerősöm vett tenyésztőtől kutyát, akik első héten parvósak lettek, pedig voltak oltásaik, könyvük is elvileg, sőt, volt olyan, hogy szimplán elhullott a kölyök, és azt sem tudták, mi okozta. az orvos sem.

én szaporítótól vettem a kutyám, 100 ezer helyett 20 ezerért, a fajta jellegeit magán viseli, semmi más fajta nem látszik rajta, makkegészséges a maga hét évével eddig egy fülgyulladáson kívül komolyabb baja nem volt. a szaporító pedig jól bánt az alommal, egy anyakutyusa volt csak. azzal én sem értek egyet, hogy a mocskok 10 kutyát tartanak a disznóólban a pénzért. de ezek nagyon extrém esetek és szűrhetők.

nem az a lényeg, hogy 20 vagy 100 ezerért veszed a kutyád, hanem az, hogy szeresd. sokan kiadnak óriási pénzeket érte, azután nem szeretik, dísznek tartják, hogy nekik ilyen kutyára is telik. szerintem ez nem jobb.

2015. jún. 20. 12:24
 12/42 anonim ***** válasza:
90%

Ja, nekem meg 3 éve ugyanolyan mocsok, semmire sem jó telefonom van. Lehet vele hívni, erre kell.

Ne haragudj, de 3 hónapba ne kelljen már belehalni. 15 évig a társad lesz az az állat. A jövőben pedig amúgy havi 10 ezret költesz az etetésére kistestűnél, nagynál 20-at és akkor még nem kapott a kutya vitamint, nem volt kozmetikusnál, végig egészséges maradt, nem okozott semmi kárt.

Kölyökkutya ellátása(drága, speckó táp, plusz károk, amikre számítani kell) megkockáztatom havonta drágább, mint 30000.

2015. jún. 20. 12:25
 13/42 anonim ***** válasza:
40%

AMúgy ez is nevetséges. Aminek nincs törzskönyve az hogyan lenne fajtatiszta? mondd már meg?

Keverék én neked olyan német juhászt, hogy megszólalásig hasonlítani fog a fajtájára. Igaz lesz benne minden utcai vegyes, de tök mindegy, mert neked az már fajtatiszta, ami hasonlít egy fajtára. Persze ha továbbszaporítanád fullra nem az jönne ki, mint vársz.

2015. jún. 20. 12:34
 14/42 A kérdező kommentje:
Mondom hogy gyenge a felfogas. Ha havonta 5 ezrever torlesztek egy telefont az gyujtes telefonra. Ember iparkodj vissza az altalanos iskolaba mert oda valo vagy
2015. jún. 20. 12:36
 15/42 anonim ***** válasza:
86%
Haha én vagyok odavaló? Szerinted egy normális tenyésztőnél nem tudsz részletre venni kutyát? Ne nevettess már. Akkor gyűjtögessél a telefonodra, mert az fontosabb.
2015. jún. 20. 12:38
 16/42 A kérdező kommentje:
Egesz idaig kb 15tenyesztovel beszeltem. Egyik se adott kutyust torlesztesre.. de hivd fel barmelyiket es meglatod..
2015. jún. 20. 12:40
 17/42 anonim ***** válasza:

#5 vagyok. Ezt figyeljétek, ezt az üzenetet kaptam előbb a válaszomra:

"snowyowlboy: f..szfej"

Persze rendesen kiírva, de tényleg csak ennyi volt az egész. Persze lehet, hogy csak be akart mutatkozni :)

2015. jún. 20. 12:41
 18/42 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok vele, hogy működnek a tenyésztők. Mondom normális tenyésztő. Persze ha úgy hívod fel, hogy "Kéne kutya, de csak részletre tudom megvenni"...így senki nem fog adni neked kutyát, hiszen lesz@rod, hogy milyen tulajdonságai vannak a kutyának, milyen eredményeket értek el a szülők, van e szűrése...stb. Téged csak az érdekel, hogy mennyibe kerül.

El kell nyerni a tenyésztők bizalmát. Nem egyből úgy kezdeni, hogy mennyibe kerül.

2015. jún. 20. 12:42
 19/42 anonim ***** válasza:
Ez a snowyowlboy a kérdező? Nagyon intelligens embernek tűnik. Főleg a levele után.
2015. jún. 20. 12:43
 20/42 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem adnak részletre. Hiába szerződés, miegymás, ha a vevő nem fizet, lehet pereskedni. Évekig. A telefonos példánál maradva, ha ott valaki nem fizet, a szolgáltatónak vannak hivatalos lehetőségei behajtatni az adósságot. És ideje kivárni, mire be is hajtják. Egy tenyésztő csak polgári pereskedéssel tudja érvényesíteni a követelését. A mai fizetési morál mellett nem is csodálom, hogy nem adnak kutyát részletre.
2015. jún. 20. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!