Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg lelőtték őket a...

Tényleg lelőtték őket a Normafánál?

Figyelt kérdés

[link]

Én írtam ki kb. egy hónapja a Tényleg kilövik a kutyákat? kérdést. Nem telt egy egy hónap, és tényleg kilőtték... a Normafánál. Azt sem értem, hogy egy olyan forgalmas helyen, mint a Normafa, hogy lehet egy puskát elővenni... ez nem közveszélyokozás?...

Na mindegy, ez van. Még egy hely, ahová inkább nem megyünk.

2010. febr. 25. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
56%

"Hát nem a de futkározó emberek ugyanúgy kiválthatják az ösztönt"

Ezt ne...komolyan. Ha kutyás vagy, akkor tudhatnád, h egy emberekre szocializált (vagyis emberek között élő, rendszeresen sétáló) kutya ilyet nem tesz. Meg tudja különböztetni a vadat a futkosó embertől. Én ilyet még nem láttam, h kutya üldözné az embert mint zsákmányállatot. Ez hangulatkeltés h mi lett volna ha emberre támad...pfff. Az inkább reális veszély h elüt egy járdára felhajtó autó. Épp ezért mindenkitől vegyék el a jogsit, h ne veszélyeztethessenek másokat.... Röhej.

2010. febr. 27. 14:58
 52/64 Winner of Royal Hill ***** válasza:
37%

Ez nevetséges,komolyan mondom!

A gazda illetve a sétáltató hibázott,szabályt sértett mégis a vadászok a szemetek.

Kérdező te tényleg ennyire buta vagy? Vagy már csak azért értetlenkedsz hogy minket(vagy legalább is engem) dühíts?

A kutya ne űzze a vadat,mert akkor ki lehet lőni,ezen mi nem érthető?

Ha mondjuk tökölnének az altatólövedékkel a kutyák le is fojthatják addig a vadat. Márpedig ez nem szabályos. Nem a gazdinak kellen pattognia,hanem megköszönni a vadászoknak,hogy nem jelentik fel és hurcolják meg orvvadászatért. Mert akár ő is küldhette a kutyákat az őz után,ami már orvvadászat.

De véleményem szerint ez egy parttalan vita,értelme nincsen,itt a vadászok a mocsadékok,mert betartják a szabályokat,a kutyások az áldozatok,akik szabályt sértenek. Ez ma Magyarország.

A jelölt.

2010. febr. 27. 15:48
 53/64 anonim ***** válasza:
81%

Nemcsak emiatt az eset miatt tartom gyilkosnak a vadászokat,hanem általában.Akinek az a hobbyja,hogy öljön,az inkább menjen egy vágóhídra dolgozni,pénzt is kap azért,amit szeret csinálni.

A kutyák veszélyeztették a kirándulókat?A vadászok sokkal nagyobb veszélyt jelentettek az ott lévőkre a lövöldözéssel,mint a két kutya.

2010. febr. 27. 16:08
 54/64 anonim ***** válasza:
30%

Jaj képzeld el kutyás vagyok, jól szocializált kutyáim vannak akik imádják az állatokat szeretgetni mégis amikor hirtelen felugrott előttünk valami sérült madár igenis utána vetette magát ösztönösen! Aztán amikor rájött hogy mi az akkor le is állt azonnal! Pedig egy udvarban él tyúkokkal meg más állatokkal. És nem idegbeteg, de igenis nem kedvel minden embert, és ha valaki félreérthető mozdulatot tesz vagy ugrál előtte és sikítozik azt nem bírja egyik sem! Pedig kutyaiskolába járunk és közösségbe. De én nem is bánom meg nem is megy el tőlem 500 méterre! Hacsak nem egy nagyon hülye és nagyon bamba céltalanul kitenyésztett kutyád van! De a kutyák többsége vagy vadászkutya/terrier/keverék vagy valamilyen juhászkutya/őrző-védő/munkakutya/keverék. Mindegyiket éreklik a mozdulatok és már az is elég ha utána megy, mert az senkit nem fog érdekelni ha mondjuk csak "terelni akar".

De most komolyan mit nem lehet ezen felfogni!?? A kutyás volt a hibás és kész! Pont! Ennyi. Nálunk egy kutyafutattó sincs a városban mégsem fogom a határban szélnek ereszteni a kutyáim mert olyan kedvem van és igazságtalan a törvény!

2010. febr. 27. 16:17
 55/64 anonim ***** válasza:
56%
Igenis a vadász volt a hibás. Honnan tudták, hogy biztosan megakarják ölni azt az őzet, lehet hogy csak játéknak fogták fel. Más módon is megakadályozhatták volna, hogy ne kergesse az a két szerencsétlen állat a vadat. Az is elég lett volna, ha rájuk kiabáltak volna, ha olyan agresszívek lettek volna, akkor még sétáltatni se vinnék ki.
2010. febr. 27. 17:16
 56/64 anonim ***** válasza:
55%

És ugyan minek volt egyáltalán fegyver náluk kirándulóterületen,a városban?Mire akartak lőni?

Előre megálmodták,hogy jön a két kutya,vagy a földönkívüliek ellen vitték magukkal a puskát?Azt hitték,jön az E.T.és meg akarja támadni az emberiséget?

2010. febr. 27. 17:41
 57/64 A kérdező kommentje:

Ilyen alapon szerintem az összes kóbor kutyát is lelőhetnék, nem is kellenének sintértelepek, meg menhelyek, csak mindet ott a helyszínen agyonlőni, mert mind potenciális őzkergető, nem igaz? Ez is egy megoldás lenne, sokan még örülnének is neki. A vadászok biztosan, legalább sokat lövöldözhetnének.

Na mindegy, köszönöm, hogy írtatok. A vadászokat - főleg a hozzászólások után - továbbra sem értem meg, sőt.

De ez van.

2010. febr. 27. 23:11
 58/64 A kérdező kommentje:

ja, még ennyi: ezt találtam egy másik oldalon, akit érdekel a kutyája sorsa, annak hasznos lehet:

[link]

2010. febr. 27. 23:24
 59/64 anonim ***** válasza:
21%
Jaj istenem hogy lehetsz ennyire csőlátású??? Mi a franc kell még neked? A kutyák 500 méterre voltam, őzeket kergettek, nem jöttek hívásra!!! Ki beszélt itt kóborkutyákról? Ezek a kutyák és a gazdájuk megszegték a szabályokat! Igen a kóborkutyát is le kell lőni ha valahol űzi a vadat! Komolyan mondom te bekattantál! Menjél tüntetni hogy lehessen a kutyáidnak vadat űzni meg kóborolni! Komolyan belehalnál ha elfogadnál valamit és vigyáznál a kutyáidra az adott lehetőségeken belül???
2010. febr. 28. 13:02
 60/64 anonim ***** válasza:
63%

Ettől az esettől elvonatkoztatva kérdezem újra:MIT KERESTEK FEGYVERREL A VADÁSZOK KIRÁNDULÓTERÜLETEN?MIRE AKARTAK LŐNI?

Ezzel veszélyeztették az összes ott lévő kirándulót,és ez igaz akkor is,ha nem lett volna ott kutya.

2010. febr. 28. 13:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!