Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg lelőtték őket a...

Tényleg lelőtték őket a Normafánál?

Figyelt kérdés

[link]

Én írtam ki kb. egy hónapja a Tényleg kilövik a kutyákat? kérdést. Nem telt egy egy hónap, és tényleg kilőtték... a Normafánál. Azt sem értem, hogy egy olyan forgalmas helyen, mint a Normafa, hogy lehet egy puskát elővenni... ez nem közveszélyokozás?...

Na mindegy, ez van. Még egy hely, ahová inkább nem megyünk.

2010. febr. 25. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
69%

És vajon ki dönti el, h tényleg vadat üldöz-e??

(Unokatestvérem feleségének a kutyáját úgy lőtték meg (hál' istennek nem ki), h közel s távol egy vad nem volt, tény, h a mezőn rohant - de nem 500 méterre a gazdájától, hanem max. 200 (halló és kontroll távolságon belül volt, jól képzett - igaz nem vadász - német vizsla)

2010. febr. 25. 14:40
 12/64 anonim ***** válasza:
90%
tegnap azt mondták be a rádióban,hogy 50 méternél messzebb lévő kutyákat kilőhetnek a vadászok. de 50 méter sztem nagyon kevés,azt egy játszó,rohangászó eb hamar megteszi. hozzáteszem. én félek a kutyáktól,de ezt mégsem tartom korrekt eljárásnak.
2010. febr. 25. 14:40
 13/64 anonim ***** válasza:
38%
Igaza volt! Nehogy már szabadon rohangáló kutyák kapjanak el őzeket! Mi az, hogy póráz és szájkosár nélkül rohangászik? Meg hiába kiabálnak a gazdájának, nem reagál, mert nincs is ott? Meg kellett volna várni, míg a két idióta elkapja az őzeket, mert jaj hát lehet van nekik gazdájuk? Akkor miért nincs ott? Pont azért, mert a 21. században élünk és nem a középkorban tessék pórázra rakni azt a kutyát, mert az azért több a soknál, hogy olyan messzire elkóricálnak, hogy a gazda nem is hallja, ha ordítanak érte. Ennyi erővel akármit is csinálhatnának.
2010. febr. 25. 14:42
 14/64 anonim ***** válasza:
86%

Sziasztok

Nem akarok ijesztgetni senkit, de szerintem az embereknek is vigyázniuk kéne az erdők környékén, még az olyan gyakran látogatott helyeken is, mint a Normafa. Tegnap este fél 10-kor az aszfaltozott részen egy óriási vaddisznó szaladt át előttünk.. Én sem gondoltam volna, hogy ennyire lakott és zavart területen is él. Nappal is lennie kell valahol, és biztos nem csak egy példány van. Úgyhogy megértem, hogy vadászati terület.

2010. febr. 25. 14:42
 15/64 anonim ***** válasza:
79%

Előfordult pár éve,hogy az idióta vadász a tereplovas lova mellől lőtte ki a csikót(ugye általában szabadon futkosnak az anyjuk mellett,de nem távolodnak el nagyon),utána azt hazudta,hogy őznek nézte a kiscsikót.

A hobbyvadászok szerintem alapból nem normálisak.Akinek az szórakozás,hogy állatokat gyilkol,az biztos,hogy nem százas.Akinek az ölés örömet okoz,az beteg.

Most nem a hivatásos vadászok által végzett állományszabályozásra gondolok persze.

2010. febr. 25. 14:43
 16/64 anonim ***** válasza:
54%
"A vadász tudja,hova kell lőni"...hát erre nem vennék mérget.Az ismerős kutyáját-az erdő szélén,vad sehol-három lövéssel próbálták leteríteni,de ő szerencsére még így is hazavontatta magát valami csoda folytán.Én békés ember vagyok,de erre nekem is kinyílik a bicska a zsebemben.Az említett 500m valóban sok egy kutyasétáltatásnál,de ez nem mentség a vadászok viselkedésére.Egy vadász szeresse az állatot.
2010. febr. 25. 14:57
 17/64 anonim ***** válasza:
35%
A vadász épphogy szerette és védte a két őzet.
2010. febr. 25. 14:58
 18/64 anonim ***** válasza:
38%
Ha a cikk ezt írja, akkor minden bizonnyal. Bár azt nem igazán értem, hogy túrázó/kiránduló/kutyasétáltató mit keres olyankor egy vadászati területen, amikor vadászat van. De lehet, hogy csak félreértelmeztem a cikket. Valóban van szabály arra, hogy a kóbor kutyát, macskát ki kell lőni, mert kárt okoz a vadállományban, főleg a fiatal vadakat pusztítja. De azt nem hiszem, hogy nem látták, hogy a kutya egy emberhez tartozik.
2010. febr. 25. 15:05
 19/64 A kérdező kommentje:
Ha annyira védik a vadat/őzet, mert teszem azt anyagi káruk lesz belőle, ha meghal az őz, akkor kérjenek kártérítést, ha a kutyák netán tényleg elkapják az őzet. Vagy fogják be a kutyákat. Vagy legyen náluk altatólövedék. De miért kisebb baj számukra megölni egy kutyát (illetve kettőt) ami ugyanúgy állat, mint az őz?... Ráadásul a Normafa nem magánterület, nem valaki kertjében, magánerdejében történt mindez, hanem Bp-en belül.
2010. febr. 25. 15:59
 20/64 anonim ***** válasza:
86%
Azért védik az őzet,hogy legyilkolhassák utána.Ilyen alapon a vadászokat is le lehetne lőni,mivel azok is őzet ölnek szórakozásból.
2010. febr. 25. 16:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!