Mi vezetett a mostani angliai zavargásokhoz? A hírekben csak azt említik, hogy rendőrök lelőttek egy 29 éves férfit, és ez robbantotta ki a feszültséget, de ezt a férfit miért lőtték le?
Semmi se nem biztos.
Egyik újság azt írja, hogy ő lőtt először, de csak a rendőr walkie-talkieját találta el, és az csak azért tudott visszalőni.
Máshol azt írják, h nem lőtt a 29 éves férfi.
Az a 29 éves férfi, akiről egyébként még mindig nem tudni, hogy valóban gengszter volt-e, ugyanis (ugyancsak) az egyik lap azt írja, hogy hírhedt bűnöző volt, és ezt még a "rajos" képei is bizonyítják, másik újság viszont idézőjelbe teszi a gengszter szócskát, és arra hegyezi ki a dolgot, hogy a barátnője összeroppant a hír hallatán, hogy meghalt a pasija, akivel már 13 éve együtt voltak.
Egy biztos. Az, ami ott folyik most Londonban, a "nyugati társadalom" legszánalmasabb pillanata. Nem szórják a gáz-sprayt a rendőrök, mert ártalmas az egészségre. Liberálisként mondom, hogy ez most tényleg a túlzott liberalizáció sara. Több napot várni a bevetett rendőrök létszámának növelésével? Mégis mi a f.szt várnak Londonban, hogy megunják a fosztogatók azt, hogy ingyen vihetik a jobbnál-jobb cuccokat? Vagy hirtelen átcsapnak egy nagy hippi mozgalomba, és ezután a szeretet hatalmát fogják hirdetni, és együtt újjáépítik a tönkretett épületeket?
Az a baj, hogy amíg nem csapnak le rájuk kellő súllyal, addig a tisztességes, törvénytisztelő állampolgárok élnek félelemben, nekik kell kerülni hazáig, nehogy valahol lecsapjanak rájuk, stb. Én ezt biztos nem hagynám, hogy akik be tudtak illeszkedni a rendszerbe, azok szenvedjenek a csőcselék miatt. Az ilyen egyéneket el kell távolítani a közösség más tagjaitól, én azt mondom. Akár feka, akár sárga, fehér, vagy árja. Ha nem képes a békés együttélésre, akkor nem nem érdemli meg, hogy a közösség tagja legyen.
Igazából abban reménykedem, hogy ez valami nagy rendőrségi akció része, amiben bekerítik a bandákat, és százával fogják kiutasítani az egyértelműen antiszociális egyéneket.
Ezt egy másik oldalról fordítottam, egy helyi angol írta, nem szó-szerinti fordítás, és kihagytam részleteket, de remélem valami újat megtudtok belőle:
A fosztogatás, tulajdon és rendőr elleni támadások előrejelezhető, és valamennyire igazolható reakció az évtizedes nélkülözés, szegénység, munkanélküliség, a szociális lakások rossz állapota és hiánya, rendőri brutalitás, rendőri rasszizmus és rossz minőségű oktatás. Figyelembe kell még venni a kormány támadásait a diákok (juttatások megszüntetése, tandíj növelése) és a munkások (megszorítások, privatizáció, munkás-szerveződés ellehetetlenítése, munkás-törvények támadása, munkanélküliség, alulfoglalkoztatottság) ellen. Ezek összeadva, egy elégedetlen fiatalság jövő nélkül, akik szegénységben nőttek fel Nyugat-Európa egyik leggazdagabb országában, megkapták a lehetőséget, hogy kiengedjék a gőzt.
Nem homogén csoport egy céllal - a rombolók a kisebbség - motivációk, lehetőségek és érzelmek keveréke. Azzal, hogy mindannyiukat bűnözőnek nevezzük, figyelmen kívül hagyjuk az okokat, és így újra fel fognak lángolni.
"A fosztogatás, tulajdon és rendőr elleni támadások előrejelezhető, és valamennyire igazolható reakció az évtizedes nélkülözés, szegénység, munkanélküliség, a szociális lakások rossz állapota és hiánya, rendőri brutalitás, rendőri rasszizmus és rossz minőségű oktatás."
Célszerű lenne tördelni kicsit a szöveget, mert ez így értelmetlen. Egyébként akkor minek mentek oda, ha nem tetszik nekik, és ilyen rossz a helyzet?
Szerintem inkább az vezethetett ide, hogy a 'gengszter' életmódot túl sok helyen nyomatják. Elég belenézni kicsit a zenetévék műsorába. Ez az egész már rég nem a lelőtt férfi miatt van szerintem, hisz akkor tüntetnének, esetleg zúznának kicsit, rendőrökkel harcolnának(mint pl nálunk), nem pedig plazmatévét lopnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!