Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg lelőtték őket a...

Tényleg lelőtték őket a Normafánál?

Figyelt kérdés

[link]

Én írtam ki kb. egy hónapja a Tényleg kilövik a kutyákat? kérdést. Nem telt egy egy hónap, és tényleg kilőtték... a Normafánál. Azt sem értem, hogy egy olyan forgalmas helyen, mint a Normafa, hogy lehet egy puskát elővenni... ez nem közveszélyokozás?...

Na mindegy, ez van. Még egy hely, ahová inkább nem megyünk.

2010. febr. 25. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 Winner of Royal Hill ***** válasza:
34%

Ja! A kutyát védje meg a gazdája,a vadat meg megvédi a vadgazda.erről ennyit. Itt nincs létjogosultsága a vitának.

A jelölt

2010. febr. 26. 21:33
 42/64 A kérdező kommentje:

jelölt, te korábban kulturáltabban vitatkoztál.

Az, hogy épp most az épp mostani törvények szerint ki mihez fér hozzá, egy dolog. Alapvetően idióta dolog, hogy ölni legális, de altatószert használni nem az.

2010. febr. 26. 21:35
 43/64 Winner of Royal Hill ***** válasza:
44%
Igen,korábban még kultúrált bírtam maradni,de elszakadt a cérna. A sok okoskodás meg értetlenkedés nálam kiverte a biztosítékot.
2010. febr. 26. 23:22
 44/64 anonim ***** válasza:
67%

Mészáros urak csak azért védik a vadat,hogy utána ők gyilkolhassák meg szórakozásból,közben arról papolnak,hogy mennyire szeretik az állatokat.Szánalmas...

És mi lett volna,ha véletlenül tényleg egy kirándulót,gyereket lőnek le?

Akkor most mit hazudoznának?

2010. febr. 27. 07:51
 45/64 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó vagyok:mielőtt bárki megsértődne,a hazudozás kifejezést arra értettem,hogy mit találnának ki,miért és mire lőttek akkor,mikor gyereket találtak el?

Gondolok itt pl.arra az esetre,mikor a kiscsikót őznek nézte az okos vadász és megölte.

A Normafa népszerű kirándulóhely,megvan a veszélye annak,hogy váratlanul előkerül valahonnan egy ember és megsérül.Nem tudom,lehet-e egyáltalán forgalmas kirándulóhelyen lövöldözni?

2010. febr. 27. 08:01
 46/64 anonim ***** válasza:
17%
És hogy lehet egy forgalmas kirándulóhelyen a kutyáknak 500 méterre lenni egy embertől aki nem is a gazdájuk! Azt az embert és a gazdájukat miért nem szídja senki?? Megakadályozhatták volna! Az őzikék helyett egy futkározó gyereket is célba vehettek volna...
2010. febr. 27. 10:03
 47/64 anonim ***** válasza:
24%
Az altatásról meg annyit: van a vadászoknak erre engedélyük és tudásuk? Hordozniuk kéne magukkal az egész felszerelést amivel elkábíthatnak yorkitól az ír farkasig bárkit? Szerinted az az idő amíg meglátják hogy kutyák üldözik az őzeket mennyi? Hát szerintem nem annyi hogy kitalálják mekkorák a kutyák, felszedjék a megfelelő altató mennyiséget, betöltsék és lőjenek, de lehet hogy csak én gondolom bénának az embereket! Amikor elaltatnak egy állatot az előre meg van beszélve, tudják hogy milyen állat és mekkora, és direkt úgy mennek oda, és nem váratlanul ugrik eléjük! Úgyhogy gondolkozz már mielőtt ilyen butaságokat mondasz! Előző voltam.
2010. febr. 27. 10:07
 48/64 A kérdező kommentje:
Hát biztos pár perccel tovább tart, mint rögtön lőni... Azért mégiscsak egy életről van szó, két perccel több gondolkodást megér a dolog, nem? Addigra talán még a gazda is előkerül. Amúgy meg nem kell száz százalékosan elaltatni, max. elbódítani, ahhoz meg nem kell tudni száz százalékig az állat súlyát, a bódítás hatása bőven bemérhető 1-5 kg, 5-10 kg, 10-20 kg, 20 kg felett... és mondjuk 5-6 altatólövedéket kell ahhoz vinni, hogy a mondjuk max. 60 kg-ik tartó kutyák súlyát 5 kg +/- megbecsüljék... de ha ez túl macerás (macerásabb, mint ölni) akkor legalább a levegőbe, vagy a kutya mellé is lehet lőni, ezt is felvetettem, mint lehetőséget...
2010. febr. 27. 12:26
 49/64 anonim ***** válasza:
15%

Nem kívánok állást foglalni: meghallgattam egy tapasztalt kutyás vadász barátom álláspontját és azt megértettem.

Az más kérdés, h nekem ez a történet bűzlik.... 500 méter az nagyon nem kevés (kb egy villamosmegálló). Én nem tudom elképzelni, h azok a kutyák tényleg 500 méterre voltak a "gazdájuktól". (...)

De ez?

"Az őzikék helyett egy futkározó gyereket is célba vehettek volna..."

Miért kell kelteni a hangulatot? Nagyon-nagyon KEVÉS olyan történetet lehet hallani, amikor egy kutya csak úgy ráront egy emberre, mint pl. egy tigris. A médiában hallható esetek többsége is mind családon belüli.

Nevetséges - és egyben elszomorító - egy kutyát potenciális embergyilkosnak kikiáltani.

2010. febr. 27. 13:56
 50/64 anonim ***** válasza:
21%
Hát nem a de futkározó emberek ugyanúgy kiválthatják az ösztönt. Én kutyás vagyok de nem tudom felfogni hogyha valaki hibázott, lusta betartani a szabályokat és aztán még mindenáron azt bizonygatja hogy a vadászok milyen kegyetlen szemetek! Miért nem lehet azt .... kutyát pórázon sétáltatni, mi a fenéért kell másnak odaadni, egy hétig nem fog belegalni ha nem sétál! Egyszerűen képtelen vagyok megérteni! Oké, lelőtték őket (nem mellékesen veszélyeztetteék az állományt és tök mindegy melyik állat fontosabb erre szabály van és kész) és ha nem? Leközelebb lehet hogy egy autó ütötte volna el őket, hiszen nem jöttek vissza a hívásra vagy a sintér vitte volna el mert elkóboroltak!
2010. febr. 27. 14:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!